2 už 1 kainą. Vieną prenumeratą perkate, antrą dovanojate!
Prenumeruoti

Pomidorų sriuba su burata – ar gali būti skaniau?

„Su rudeniu į namus grįžta sriubos. O jeigu turite daug pomidorų, išsivirkite sriubą su jais“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė.
Pomidorų sriuba su burata
Pomidorų sriuba su burata / Odetos Kudopčenkienės nuotr.

Jums reikės:

2 šaukštų sviesto,

po 1 šaukštą smulkinto baziliko,

čiobrelio,

raudonėlio,

rozmarino,

5 skiltelių česnako,

2 didelių morkų,

1 svogūno,

3 šaukštų pomidorų pastos,

1 šaukšto miltų,

2 l sultinio,

1 kg pomidorų,

1 šaukšto raudonojo vyno acto,

buratos sūrio.

Odetos Kudopečkienės nuotr./Pomidorų sriuba su burata
Odetos Kudopečkienės nuotr./Pomidorų sriuba su burata

Kaip gaminti:

  1. Puode ištirpinkite sviestą ir sudėkite smulkintas žoleles, česnakus.
  2. Pakepinkite, kol pasklis česnakų aromatas.
  3. Sudėkite smulkintus svogūnus, morkas, kubeliais pjaustytus pomidorus ir pakepinkite, kol suminkštės daržovės.
  4. Sudėkite pastą, berkite miltus ir sumaišykite, kol paruošite kreminę masę.
  5. Supilkite sultinį ir maišykite. Užvirkite ir pavirkite kelias minutes.
  6. Supilkite actą ir virkite 20 min. Sutrinkite trintuvu.
  7. Į dubenėlius pilkite sriubą ir įdėkite po puselę buratos sūrio.

Gamino ir patarė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų implantacija: ar verta investuoti į savo šypseną?
Reklama
„FreeBuds Pro 3“ – geriausios belaidės ausinės „Huawei“ istorijoje
Reklama
Tūkstančiai valandų, skirtų mokymuisi: IKEA dalinasi, kiek kainuoja darbuotojų augimas
Reklama
Keliautojas ekstremalas Karolis Mieliauskas: ekspedicijose kas nors iš komandos narių visuomet peršąla ar kokia infekcija užsikrečia, o aš vis „išsisuku“
Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką