Kaip pranešime žiniasklaidai dalijasi prekybos tinklo „Iki“ konditeris Thierry Lauvray, „kataifi“ tešla – tai plonyčių, tarsi angelų plaukų siūlelių pavidalo tešla, primenanti smulkiai pjaustytus, džiovintus makaronus. Ji kilusi iš Artimųjų Rytų virtuvės, labiausiai siejama su Turkija, Graikija bei kitomis Viduržemio jūros regiono šalimis. Nors ji visame pasaulyje tapo tikra žvaigžde pastaraisiais metais, ji iš tiesų gaminama jau nuo Osmanų imperijos laikų.
„Ši įspūdingai atrodanti ir „angelo plaukais“ vadinama tešla naudojama įvairiems saldumynams gaminti, kur jos traškumas ir lengvumas sukuria ypatingą tekstūrų žaismą“, – pasakoja Th. Lauvray ir dalijasi receptu, kaip pasigaminti šiuo metu išpopuliarėjusio šokolado su šia tešla.
Ingredientai
- 200 g pieninio šokolado
- 100 g „kataifi“ tešlos
- 2 šaukštai sviesto
- 3 šaukštai sezamų pastos (tahini)
- 3 šaukštai pistacijų kremo
- 2 šaukštai cukraus pudros.
Kaip gaminti?
- Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C ir paruoškite „kataifi“ tešlą. Tešlą supjaustykite smulkiais siūleliais, išmaišykite su ištirpintu sviestu ir paskleiskite kepimo skardoje. Kepkite apie 10–12 minučių, kol taps aukso spalvos ir traški.
- Ištirpinkite pieninį šokoladą dubenyje virš garų vonelės arba mikrobangų krosnelėje.
- Sujunkite ingredientus: į šiltą šokoladą įmaišykite sezamų pastą (tahini) ir pistacijų kremą. Įdėkite cukraus pudrą ir gerai išmaišykite.
- Sluoksniuokite: į silikonines šokolado formeles ar mažus popierinius keksiukų indelius dėkite ploną sluoksnį šokolado mišinio. Ant viršaus paskleiskite traškios kataifi tešlos sluoksnį. Vėl užpilkite šokolado mišiniu, kad apsemtų tešlą. Dėkite į šaldytuvą bent 1 valandai, kad sustingtų.