Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio valgiaraštis: rudens gėrybės

Na štai, pirmasis rudens savaitgalis įlingavo į mūsų gyvenimus. Saulėto, spindinčio ir obuoliais kvepiančio rugsėjo linkime kartu su Ji24 ir skaniais patiekalais.
Bulvių sriuba su dešrelėmis
Bulvių sriuba su dešrelėmis / Shutterstock nuotr.

UŽKANDŽIAI

Keptos daržovės su ančiuviais
Receptas: Keptos daržovės su ančiuviais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 4
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 750.00 g
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Cukinijos: 400.00 g
Pomidorai: 200.00 g
Žuvis: 6.00 vnt. (ančiuvių filė gabaliukai)
Čiobreliai: 10.00 g (kelios šviežios šakelės)
Alyvuogės: 100.00 g (žaliųjų be kauliukų)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (maltų pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Bulves nuskuskite ir supjaustykite skiltelėmis. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite bulves ir retkarčiais pamaišydami kepkite 30 min.

2. Svogūnus gana stambiai supjaustykite, sudėkite į kepamas bulves ir troškinkite dar 5 min.

3. Cukinijas supjaustykite stambokais kubeliais, pomidorus perpjaukite pusiau, 2 ančiuvių filė gabaliukus smulkiai sukapokite, čiobrelių šakeles taip pat susmulkinkite. Viską sudėkite į kepamas bulves, pagardinkite pipirais, išmaišykite ir palikite tušti 5–10 min. (kol suminkštės cukinijos).

4. Jei reikia, gatavą patiekalą pasūdykite. Likusius ančiuvių filė gabaliukus sudėkite ant viršaus.

Patarimas. Ančiuviai – nedidelės, į sardines panašios jūrų žuvelės – siauros, plokščios, su sidabro spalvos juosta ant šonų. Didžiausi ančiuviai užauga tik iki 20 cm. Šios Viduržemio jūroje žvejojamos žuvelės, kaip ir sardinės, dažniausiai konservuojamos aliejuje arba sūdomos. Tiesa, ančiuviai gana brangūs. Tačiau žinodama, kad jų skonis panašus į silkės, turbūt suprasite, kuo pakeisti šį delikatesą, tik patiekalo skonis nebus toks subtilus.

Suskleisti
Kąsnelio  bandelės  su sūriu
Receptas: Kąsnelio bandelės su sūriu
5 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 7
Receptas
Ingredientai
Miltai: 250.00 g (kvietiniai)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (Kajeno - malta)
Pienas: 150.00 ml
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š. (tirpintas)
Sūris: 100.00 g (tarkuotas)
Kaip gaminti

1. Dubenyje gerai sumaišykite visus biriuosius produktus, tada supilkite pieną, sviestą, įmuškite kiaušinį ir kiek galima per trumpesnį laiką išmaišykite.

2. Tešlą dar paminkykite ir suvoliokite labai mažas bandeles.

3. Bandeles sudėkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, paspauskite iš viršaus, kad „kąsneliai“ būtų maždaug 1 cm storio.

4. Apibarstykite juos tarkuotu sūriu ir ant vidurinių grotelių 12–13 minučių kepkite 225 laipsnių orkaitėje. Patiekite su sviestu.

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Figos su feta
Receptas: Figos su feta
5 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.8 / 16
Receptas
Ingredientai
Figos: 5.00 vnt. (didelės, šviežios)
Fetos sūris: 150.00 g
Grietinė: 2.00 valg. š.
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis džiovintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kumpis: 3.00 riekės (vytinto)
Kaip gaminti

1. Fetą iki vientisos masės sutrinkite su grietine, tada pagal skonį įberkite druskos ir džiovintų bazilikų.

2. Vytintą kumpį supjaustykite mažais kubeliais.

3. Figas nuplaukite, nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu, figų viršūnėles įpjaukite kryžmai ir švelniai praskleiskite. Neįpjaukite figų iki galo, antraip jos visiškai išsižios – apačia turi likti sveika.

4. Į praskleistas figas berkite po truputį vytinto kumpio, tada krėskite fetos su bazilikais. Taip paruoštas figas išdėliokite šiek tiek riebalais pateptoje kepimo skardoje ir kepkite 10–12 min., kol sūris pradės lydytis ir figos suminkštės.

Kulinaro patarimas. Jeigu prekybos centre neradote šviežių figų, keiskite jas minkštomis džiovintomis, tik prieš gamindama patiekalą trumpai pamirkykite jas karštame vandenyje.

Nebūtina pjaustyti kumpio, jo plokštelę padalinkite į dvi dalis ir kryžmai apjuoskite feta įdarytas figas. Kad kumpio juostelės neišsižiotų, persmeikite jas mediniu iešmeliu.

Taip paruoštas figas skanu tiekti su gražgarsčių lapeliais.

Suskleisti

SALOTOS

Keptų moliūgų salotos
Receptas: Keptų moliūgų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 12
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 800.00 g
Saldžiosios bulvės (būna didžiuosiuose prekybos centruose) 2.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Alyvų aliejus 3.00 valg. š.
Kmynai: 1.00 arbat. š.
Sūris: 200.00 g (nebrandinto)
Salotos: 150.00 g
Balzaminis actas: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (šviežiai maltų pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Saldžiąsias bulves ir moliūgų minkštimą supjaustykite didokais kubeliais. Česnakus nulupkite. Bulves, moliūgus ir česnakus sudėkite į skardą, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite kmynais, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir 200ºC karštumo orkaitėje kepkite apie 40 min. 

2. Suberkite riešutus ir kepkite dar 10 min.

3. Į karštą masę sudėkite kubeliais supjaustytą sūrį – kol daržovės atauš, jis truputį aptirps.

4. Ataušusias daržoves išdėliokite ant kruopščiai nuplautų salotų lapų ir apšlakstykite actu.

Suskleisti
 Paprastosios pupelių   ir pomidorų salotos
Receptas: Paprastosios pupelių ir pomidorų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.5 / 70
Receptas
Ingredientai
Pupelės: 360.00 g (2 skardinės konservuotų baltųjų pupelių)
Pomidorai: 450.00 g (vyšniniai)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Krapai: 1.00 valg. š.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Sultys: 1.00 valg. š. (citrinų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Pupeles nuplaukite tekančiu vandeniu ir nusausinkite.

2. Pomidorus padalykite puselėmis, svogūnų laiškus susmulkinkite plonais griežinėliais. Sukapokite krapus.

3. Dubenyje sumaišykite pupeles, pomidorus, svogūnų laiškus ir krapus. Pašlakstykite aliejumi ir citrinų sultimis, pagardinkite druska ir pipirais.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Salotos su ančiuviais
Receptas: Salotos su ančiuviais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.0 / 3
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 2.00 vnt. (po didelį geltoną ir raudoną)
Ančiuviai (vakuume) 150.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (baltasis)
Bazilikai: 40.00 g (saujelė šviežių nemažų lapelių)
Natūralus balzaminis padažas 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, šviežiai maltų)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (tyro; užpilui)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š. (užpilui)
Kaparėliai: 1.00 valg. š. (smulkintų, užpilui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (užpilui)
Kaip gaminti

1. Ančiuvius išimkite iš pakuotės, nupilkite skystį, labai gerai nusausinkite ir dailiai susukite voleliais.

2. Pomidorus nuplaukite, perpjaukite per pusę, viduriuką išpjaukite ir supjaustykite vidutinio storio skiltelėmis. Svogūną nulupkite, supjaustykite griežinėliais.

3. Lėkštėje išdėliokite pomidorus, svogūnų griežinėlius, susuktus ančiuvius, nuskabytus ir nuplautus bazilikų lapelius. Salotas pagal skonį pagardinkite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

4. Paruoškite užpilą: česnakus nulupkite, kartu su labai gerai nuvarvintais kaparėliais smulkiai sukapokite. Gautą mišinį sumaišykite su aliejumi ir balzaminiu actu, jeigu reikia, pagal skonį pagardinkite cukrumi. Užpilu apliekite paruoštas salotas ir dar pagardinkite balzaminio padažo lašeliais.

Kulinaro patarimas. Jeigu norite, kad salotos būtų sotesnės, ant viršaus galite berti sausoje keptuvėje skrudintų baltos duonos kubelių.

Suskleisti

SRIUBOS

Kreminė cukinijų sriuba
Receptas: Kreminė cukinijų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 65
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 5.00 st. (griežinėliais pjaustytų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Varškės sūris: 100.00 g (saldaus pieno)
Grietinėlė: 1.00 st. (neriebios)
Daržovių sultinys: 700.00 ml
Sviestas: 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Raudonėliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Jei cukinijų žievė labai stora ir kieta, nulupkite ją. Cukinijas supjaustykite griežinėliais.

2. Puode ištirpykite sviestą, supilkite aliejų, suberkite kubeliais pjaustytą svogūną. Maišydama pakepinkite, kol svogūnų gabalėliai suminkštės ir taps perregimi. Neleiskite apskrusti, nes apkars.

3. Į svogūnus sudėkite cukinijų griežinėlius, užbarstykite smulkintų raudonėlių, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Vis pamaišydama troškinkite ant vidutinės ugnies maždaug 10 min.

4. Supilkite sultinį ir vis pamaišydama virkite apie 20 min.

5. Sūrį supjaustykite kubeliais, įmaišykite į sriubą, palaukite, kol ištirps. Nukelkite puodą nuo ugnies, sriubą šiek tiek atvėsinkite ir sutrinkite virtuviniu kombainu.

6. Supilkite sriubą atgal į puodą, supilkite grietinėlę ir maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, bet neužvirinkite. Jei sriuba per tiršta, įmaišykite daugiau grietinėlės. Jei reikia, dar pasūdykite, pagardinkite pipirais. Tiekite su balta duona.

Plačiau skaitykite: Vakarienei – šilta sriuba!

Suskleisti
Bulvių sriuba su dešrelėmis
Receptas: Bulvių sriuba su dešrelėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.5 / 41
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 700.00 g (miltingų)
Morkos: 4.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės (ir 2 valg. š. česnakų skridinėlių papuošimui)
Rūkyti lašinukai 70.00 g
Mėsos sultinys: 1.00 l
Kiauliena: 500.00 g (rūkytos nugarinės)
Mairūnas: 1.00 valg. š. (kapotų lapelių)
Dešrelės 4.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Bulves ir morkas nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Porą nuvalykite, nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonais skridinėliais. Svogūnus ir česnakus nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

2. Lašinukus supjaustykite smulkiais kubeliais ir išlydykite dideliame puode. Spirgučius išgriebkite ir padėkite atskirai. Keptuvėje likusiuose taukuose apkepinkite bulves. Sudėkite morkas, porus, svogūnus, česnakus ir viską trumpai pakepinkite.

3. Pakepintas daržoves sudėkite į puodą su sultiniu, pasūdykite, įberkite pipirų. Įdėkite nugarinę ir viską virkite apie 35 min. Retkarčiais atsargiai pamaišykite.

4. Nugarinę ištraukite, supjaustykite kubeliais ir padėkite atskirai. Sriubą trumpai patrinkite maišytuvu, pasūdykite, pagardinkite pipirais, mairūnais. Dešreles supjaustykite ratukais ir suberkite į sriubą. Ten pat suberkite nugarinės kubelius ir pakaitinkite. Sriubą patiekite lėkštėse, į kiekvieną porciją įdėkite spirgučių ir česnakų skridinėlių.  

Suskleisti
Jautienos sriuba
Receptas: Jautienos sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 41
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 200.00 g
Grikiai: 1.00 st.
Pomidorai: 400.00 g (konservuotų be odelių)
Morkos: 1.00 vnt.
Bulvės: 2.00 vnt. (nedidelės)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Sviestas: 2.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Mėsą nuplaukite, nuvarvinkite, supjaustykite kubeliais.

2. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite.

3. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite kubeliais pjaustytą jautieną. Vis pamaišydama kepkite, kol gražiai apskrus.

4. Baigdama kepti pasūdykite, sudėkite svogūnus, išspauskite česnaką, dar šiek tiek pakepkite. Sudėkite mėsą į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite, kol mėsa suminkštės. Suberkite nuplautas ir nuvarvintas grikių kruopas. Virkite apie 10 min.

5. Nulupkite bulves, nuskuskite morką. Bulves supjaustykite kubeliais, morkas – griežinėliais. Sudėkite daržoves į sriubą. Virkite dar maždaug 10 min. Baigdama virti įmaišykite kubeliais pjaustytus pomidorus. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir petražolėmis.

Suskleisti

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Gruziniški kepsniai
Receptas: Gruziniški kepsniai
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.0 / 33
Receptas
Ingredientai
Druska: 1.00 kg
Kiauliena: 800.00 g (kumpio arba nugarinės su lašinukais)
Granatas: 5.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Svogūnai: 6.00 vnt. (6-8)
Prancūziškas batonas 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Prancūzišką batoną supjaustykite riekelėmis.

2. Nuplautą ir nusausintą mėsą supjaustykite maždaug 2 cm storio griežinėliais, nuluptus svogūnus – pusmėnulio forma. Kruopščiai nuplautus granatus perpjaukite per pusę.

3. Ant karštų žarijų saujomis suberkite kilogramą druskos, tada virš ugnies įtaisykite groteles su mėsos gabalėliais. Kepkite iš abiejų pusių, kol mėsa suminkštės ir šiek tiek apskrus.

4. Sudėjusi į gilų dubenį, ant viršaus suberkite svogūnus. Į delną dėkite po granato puselę ir kruopščiai ant mėsos išspauskite sultingas sėklas. Viską gerai sumaigykite švariomis rankomis.

5. Į gautą rausvą skystį mirkykite batono riekeles ir jomis užkąskite mėsos kepsnelius.

Suskleisti
Makaronų apkepas su grybais
Receptas: Makaronų apkepas su grybais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 20
Receptas
Ingredientai
Pievagrybiai: 400.00 g
Grietinė: 200.00 ml (riebi)
Parmezano sūris: 150.00 g
Mėsos sultinys: 150.00 ml
Česnakai: 6.00 skiltelės
Cukinijos: 1.00 vnt.
Lazdynų riešutai: 2.00 valg. š. (smulkinti)
Krapai: 2.00 valg. š. (kapoti)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje, nukoškite, nuvarvinkite sietelyje ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Puode užvirinkite mėsos sultinį.

2.Sukrėskite grietinę, smulkintą česnaką ir ant silpnos ugnies virkite 5 minutes. Pasūdykite, pabarstykite pipirais. Cukiniją supjaustykite plonomis juostelėmis, pievagrybius – plonomis riekelėmis ir sumaišykite su makaronais.

3.Kepimo indą patepkite sviestu ir sukrėskite makaronų masę. Užpilkite paruoštu padažu.

4.Paviršių pabarstykite tarkuotu parmezanu, lazdynų riešutais ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių. Pabarstykite kapotais krapais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Žuvų suktinukai su avinžirnių ir avokadų salotomis
Receptas: Žuvų suktinukai su avinžirnių ir avokadų salotomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.2 / 25
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 8.00 vnt. (šviežia filė)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Petražolės: 4.00 valg. š. (2 - žuviai ir 2 - salotoms smulkintų lapelių)
Česnakai: 4.00 skiltelės (3 - žuviai ir 1 - salotoms)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Aliejus: 2.00 valg. š. (šlakelis)
Avinžirniai: 400.00 g (skardinė - salotoms)
Avokadai: 1.00 vnt. (prinokęs - salotoms)
Svogūnai: 1.00 vnt. (0,5 raudono - salotoms)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (kietai virto trynys - salotoms)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (salotoms)
Actas: 2.00 valg. š. (raudonojo vyno)
Kaparėliai: 1.00 valg. š. (salotoms)
Druska: 1.00 žiupsnelis (salotoms)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (salotoms)
Kaip gaminti

1. Paruoškite salotas: į dubenį sutrupinkite kiaušinio trynį, supilkite aliejų, actą ir gerai išplakite. Sudėkite smulkiai sukapotą svogūną, sugrūstą česnaką, petražoles, kaparėlius, nuvarvintus avinžirnius ir avokadą (jį reikia nulupti, o minkštimą supjaustyti kubeliais). Pasūdykite, pagardinkite pipirais.

2. Aliejumi pateptą keptuvę įkaitinkite, sudėkite smulkiai sukapotą aitriąją papriką ir supjaustytus svogūnėlius. Trumpai pakepinkite, tada suberkite petražoles, sudėkite sugrūstus česnakus ir dar truputį pakepinkite.

3. Kiekvieną žuvų filė pusę aptepkite aitriųjų paprikų, svogūnų, petražolių ir česnakų mišiniu, susukite į ritinėlį ir susmeikite mediniu iešmeliu.

4. Paruoštus suktinukus sudėkite į skardą ir kepkite 180 °C orkaitėje 5–8 min. (nelygu žuvų dydis).

5. Iškepusias žuvis išimkite į lėkštę ir iš karto apšlakstykite citrinos sultimis.

6. Patiekite taip: į atskiras lėkštes išdėliokite salotas, ant kauburio viršaus uždėkite po du suktinukus.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti

DESERTAI

Rikotos varškėčiai kriaušėse
Receptas: Rikotos varškėčiai kriaušėse
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 7
Receptas
Ingredientai
Kriaušės: 4.00 vnt. (4-5 mažos kriaušės, bet tinka ir maži obuoliukai, švieži persikai ar abrikosai)
Citrinos: 1.00 vnt. (1/4 šaukštelio nutarkuotos geltonosios dalies žievelės)
Rikotos sūris: 1.00 st. (pusriebis)
Migdolų miltai: (galite pasidaryti pačios- nuplikykite neskrudintus migdolus verdančiu vandeniu, nutrinkite žieveles ir susmulkinkite plaktuve maždaug tokio rupumo, kaip džiūvėsėliai, nepermalkite, nes gausite migdolų sviestą - beje, labai skanų) 100.00 g
Datulės: 6.00 vnt. (jei kietos, pamirkykite ir sumalkite, jei norisi saldžiau, galima jų dėti daugiau ir atvirkščiai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas)
Kepimo milteliai: 2.00 g (1/4 šaukštelio)
Druska: 2.00 g (1/4 šaukštelio)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (1/2 šaukštelio vanilės esencijos arba ketvirtis vanilės lazdelės)
Uogos: (gervuogės, avietės, mėlynės ar kitos mėgiamos) 1.00 st.
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Sumaišykite migdolų miltus, druską ir kepimo miltelius. Sudėkite rikotą, citrinos žievelę bei vanilę ir išmaišykite.

2. Atskirame inde išplakite kiaušinio baltymą iki pusiau standžių putų, atsargiai sukrėskite į rikotos mišinį ir atsargiai sumaišykite.

3. Kriaušes nuplaukite, perpjaukite per pusę, išskobkite sėkliukes ir padarykite duobutę. Nupjauta puse patrinkite jas citrina, kad neparuduotų. Nupjaukite kriaušės apačią tiek, kad tvirtai stovėtų skardoje.

4. Krėskite į kriaušes po šaukštą su kaupu rikotos mišinio, gražiai išlyginkite. Skardą išklokite folija, ištepkite aliejumi arba sviestu, sudėkite kriaušes ir kepkite 20 minučių.

5. Kol keps, uogas petrinkite per sietelį, šiek tiek palikite sveikų, jei norisi, uogų masę pasaldinkite medumi. Lėkštėje padarykite uogų padažo „balutę“, į ją dėkite šiltą kriaušę ir papuoškite uogomis.

Lauros Mizgirytės-Latour receptas

Plačiau skaitykite: „Reali patirtis: būti mama Kalifornijoje...“

Suskleisti
Karštas obuolių pyragas
Receptas: Karštas obuolių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 36
Receptas
Ingredientai
Biskvitas: apvalus 1.00 vnt.
Grietinė: 200.00 g
Sutirštintas pienas: 400.00 g (skardinė)
Obuolių tyrė: konservuota 5.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Obuoliai: 2.00 vnt. (dideli)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Sultys: 50.00 ml (obuolių - glajui)
Kukurūzų krakmolas: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Grietinę išplakti maišikliu iki purumo, toliau plakant supilti sutirštintą pieną, sudėti obuolių tyrę, įmušti kiaušinį, suberti vanilinį cukrų ir plakti, kol masė pasidarys vienalytė.

2. Apvalią kepimo formą patepti sviestu, įdėti biskvitą, ant jo supilti paruoštą masę ir 190ºC karštumo orkaitėje kepti apie 30 min.

3. 0buolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti plonomis skiltelėmis. Jas išdėlioti ant pyrago ir aplieti karštu glajumi.

4. Glajui obuolių sultis sumaišyti su krakmolu ir cinamonais, užvirinti ir ant mažos ugnies maišant virti, kol sutirštės.

5. Iki patiekiant pyragą keliolika minučių palaikyti išjungtoje, bet dar karštoje orkaitėje.

Suskleisti
Šokoladinis pyragas su migdolais
Receptas: Šokoladinis pyragas su migdolais
4 asmenims
Pagaminsite per 55 min.
3.3 / 9
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 150.00 g
Miltelinis cukrus: 100.00 g
Kakava: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Brendis: 1.00 valg. š.
Miltai: 4.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kėlimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Migdolai: 2.00 st. (2 saujos - riešutiniam užpilui)
Medus: 4.00 valg. š. (skysto - riešutiniam užpilui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (sultys - riešutiniam užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys - riešutiniam užpilui)
Kaip gaminti
  1. Šokoladą sutrupinkite ir išlydykite karšto vandens vonelėje.
  2. Suberkite miltelinį cukrų, druską, kakavą, supilkite brendį, gerai išsukite. Įmuškite kiaušinius, dar sykį viską gerai sumaišykite. Maišydama suberkite miltus, kėlimo miltelius, sukite, kol masė taps vientisa.
  3. Sukrėskite į stiklinį stačiakampį nepridegantį kepimo indą. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
  4. Paruoškite užpilą: migdolus pakepinkite karštoje orkaitėje, nutrinkite odeles, pasmulkinkite. Suberkite į įkaitintą keptuvę ir maišydama skrudinkite. Sukrėskite medų, išmaišykite, kaitinkite dar minutę.
  5. Nukėlę nuo ugnies įmaišykite citrinų ir apelsinų sultis.
  6. Užpilu apliekite atvėsusį pyragą, palaukite, kol paviršius sukietės.
Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ŠTAI ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant