Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Šie ingredientai pavers mėsos kukulius ar kotletus nepakartojamais: išbandykit!

Iš pirmo žvilgsnio mėsos kukulių gaminimas gali atrodyti kaip nuobodus ir gana varginantis darbas. Tačiau tai ne visai tiesa – gardžius mėsos kukulius galima be didelio vargo pagaminti net ir tai darant pirmą kartą. Klasikiniams mėsos kukuliams pagaminti užtenka turėti maltos mėsos, džiuvėsėlių, kiaušinių bei prieskoninių žolelių. Pateikiame keletą ingredient, kurie patobulins jūsų mėsos kukuliukus ir padarys juos dar gardesniais.
Kalakutienos kukuliai
Kalakutienos kukuliai / Vida Press nuotr.

Ryžiai

Ryžiai ne tik paverčia kukuliukus sotesniais, bet ir suteikia jiems unikalią tekstūrą. Ryžius rinkitės greitai išverdančius arba jau išvirtus, nes kitu atveju gali būti taip, jog mėsa jau bus išvirusi, o ryžiai nespės. Tiesa, rinkdamiesi jau išvirtus ryžius, nepersistenkite su jų kiekiu.

Rekomenduojama kukuliukus su ryžiais gaminti troškinant savo mėgstamame padaže, rašoma thedailymeal.com.

123RF.com nuotr./Ryžiai
123RF.com nuotr./Ryžiai

Avižiniai dribsniai

Avižiniai dribsniai kompensuoja riebalų trūkumą, kai mėsa yra liesesnė.

Kai kitą kartą gaminsite mėsos kukulius, pabandykit pakeisti maltus džiūvėsėlius avižiniais dribsniais. Jie ypatingi tuo, kad yra lyg mažos kempinės, kurios sugeria visus skysčius, todėl mėsos kukuliai tampa minkšti. Šis ingredientas ypač tinka kukuliams iš liesos maltos mėsos, kuri gaminant dažnai išsausėje. Avižiniai dribsniai kompensuoja riebalų trūkumą.

Geriausia būtų visus maltus džiūvėsėlius pakeisti avižomis, tačiau galima ir alternatyva – galite naudoti po truputį abiejų šių produktų. Kadangi avižos dažniausiai būna neutralaus skonio, jos puikiai dera su bet kuriais mėsos kukulių ingredientais, kuriuos norite naudoti.

Vida Press nuotr./Avižiniai dribsniai
Vida Press nuotr./Avižiniai dribsniai

Grybai

Grybai suteikia sodrų skonį, kuris puikiai dera su bet kokiu pasirinktu maltos mėsos mišiniu. Jei norite juos naudoti mėsos kukuliams papildyti, verta grybus pirmiausia apkepkite orkaitėje. Tiesiog supjaustykite juos ketvirčiais arba aštuntadaliais, priklausomai nuo dydžio bei sudėkite ant skardos ir apšlakstykite aliejumi, pabarstykite prieskoniais. Kai apkepti grybai atvės, sudėkite juos į mėsos kukulių mišinį.

Yra daugybė grybų rūšių, ir vieni jų mėsos kukuliams tinka geriau nei kiti, todėl skirkite šiek tiek laiko nuspręsti, kokius rinktis. Keletas galimų variantų – šitake, portobello ir pievagrybiai. Žinoma, galite naudoti ir lietuviškuosius baravykus, jei jie džiovinti, prieš tai išmirkykite, o tada susmulkinkite.

Shutterstock nuotr./Grybai su riešutais
Shutterstock nuotr./Grybai su riešutais

Špinatai

Špinatai yra puikus mėsos kukulių priedas. Jie nuostabiai dera su prieskoniais, žolelėmis ir mėsa bei puikiai atsiskleidžia tokiuose receptuose kaip kalakutienos ir grybų kukuliai. Galite naudoti ir šaldytus, ir šviežius špinatus.

Nepriklausomai nuo to, ką pasirinksite, prieš naudodami špinatus mėsos kukuliams, turėtumėte juos apvirti ir nusausinti. Jei jų nenusausinsite, mėsos kukuliai gali tapti vandeningi ir dėl to suirti.

123RF.com nuotr./Špinatai
123RF.com nuotr./Špinatai

Cinamonas

Kitą kartą gamindami mėsos kukulius įberkite truputį cinamono. Jei niekada nenaudojote cinamono mėsiškame patiekale, tai gali šiek tiek gąsdinti, bet kai pabandysit, pastebėsit, koks naudingas ir gardus jis gali būti.

Kai cinamonas derinamas su gvazdikėliais ir kmynais, jis išryškina kitus patiekalo skonius, pavyzdžiui, šviežių žolelių, česnako ir mėsos, rašoma.

123RF.com nuotr./Cinamono lazdelės
123RF.com nuotr./Cinamono lazdelės

Džiovintos spanguolės

Džiovintos spanguolės pasižymi saldaus ir rūgštaus skonių deriniu, todėl šios uogos puikiai tinka bet kokiam mėsos kukulių receptui. Šios džiovintos gėrybės turi ne tik išskirtinį skonį, bet ir unikalią tekstūrą, kuri skiriasi nuo įprastų mėsos kukulių ingredientų. Be to, jų pridėti į kukulių masę paprasta – jos mažos, todėl nereikia papildomai smulkinti. Jei norite, kad spanguolės būtų sultingesnė, galite jas pamirkyti vandenyje.

Vida Press nuotr./Džiovintos spanguolės
Vida Press nuotr./Džiovintos spanguolės

Rikotos sūris

Rikota padeda apsaugoti mėsos kukuliukus nuo išsausėjimo. Net ir nedidelis kiekis rikotos yra geriau nei nieko, nes padės suminkštinti kukuliukus. Kadangi rikotos skonis yra švelnus, jis neužgoš kitų skonių, todėl bijantiems, kad šis pieniškas ingredientas suteiks specifinį skonį, nereiktų nerimauti.

Fotolia nuotr./Rikota
Fotolia nuotr./Rikota

Paprikos

Į kitą savo gaminamų mėsos kukulių partiją įdėkite šviežių paprikų – tai bus paprastas ir skanus priedas. Galite naudoti žaliąsias, geltonąsias arba raudonąsias paprikas – tinka bet kokios spalvos. Tik nepamirškite, kad nuo paprikų spalvos priklauso jų skonis. Pavyzdžiui, jei naudosite žaliąsias paprikas, jos bus šiek tiek kartokos. Tuo tarpu raudonosios paprikos būna saldesnės. Iš tiesų nesvarbu, kurias paprikas pasirinksite – jos pagyvins mėsos kukuliukus savo ryškiu skoniu.

Flickr.com/Spalvingos paprikos
Flickr.com/Spalvingos paprikos

Morkos

Morkos, pasižyminčios saldumu, ypač tiks rūgštumui subalansuoti. Štai kodėl jų dažnai dedama į iš pomidorų gaminamus padažus, kuriuos tiekiame prie mėsos ar spagečių.

Tad kodėl gi nepabandžius tarkuotomis morkomis pagyvinti pačių mėsos kukuliukų?

123RF.com nuotr./Morkos
123RF.com nuotr./Morkos

Jogurtas

Panašiai kaip ir anksčiau minėta rikota, jogurtas suteiks patiekalui daug drėgmės ir neleis išdžiūti. Juk geriausi mėsos kukuliai yra sultingi ir aromatingi.

Graikiškas jogurtas būtų optimalus pasirinkimas, kadangi yra tirštas ir kukulių mišinio nepavers vandeningu. Be to, jis turi aitrumo, todėl mėsos kukuliai bus gardūs, jei juos derinsite su pikantiškais komponentais, pavyzdžiui, šviežiomis žolelėmis ir sūriu.

Fotolia nuotr./Graikiškas jogurtas
Fotolia nuotr./Graikiškas jogurtas

Česnakų confit

Česnakų confit arba žemoje temperatūroje lėtai virti česnakai yra nuostabus ingredientas, patobulinsiantis mėsos kukulius. Šitaip paruošto česnako skonis atsiskleidžia visai kitaip, negu įprasto, smulkiai pjaustyto. Česnakas – dažnas svečias mėsos patiekaluose, todėl puikiai tiks ir mėsos kukuliams gardinti.

123RF.com nuotr./Česnakas
123RF.com nuotr./Česnakas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius