Net 700 filmų žiūrėkite nemokamai. ŽMONĖS Cinema
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos už 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Smagurių džiaugsmui: tobuli lietiniai su užburiančiu įdaru

Prisipažinkite – ne visada pavyksta iškepti tobulus lietinius. Griebkite šį receptą, vyniokite skirtingus įdarus ir valgytojai nuolat klaus: kada vėl blynai?
Lietiniai
Lietiniai / Shutterstock nuotr.

Blyneliams reikės:

  • 300 ml pieno,
  • 160 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų,
  • 1 kiaušinio,
  • Šaukštelio cukraus, žiupsnelio druskos.

Kremui reikės:

  • 250 g varškės,
  • 200 ml grietinėlės,
  • 2 šaukštų saldinto sutirštinto pieno.
  • Patiekti su jogurtu, šviežiomis arba šaldytomis uogomis.

Gaminimas:

Lietinių tešlai dubenyje iki vientisumo sumaišykite persijotus kvietinius miltus, pieną, kiaušinį, cukrų. Nepamirškite įberti žiupsnelio druskos.

Tešlą iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu ir apie pusvalandį palikite pastovėti šiltai, kad išbrinktų miltai. Lietinius kepkite įkaitintoje keptuvėje, sumažinę kaitrą.

Kremui skirtą trintą varškę sumaišykite su sutirštintu pienu. Įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę. Paruošta mase aptepkite lietinius, sulankstykite juos trikampėliais ir tiekite su jogurtu ir šviežiomis arba šaldytomis uogomis arba apliekite tirpintu šokoladu. Tik nesutirpkite iš malonumo!

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
IKEA tvarumo ir klimato ataskaitose – išradimai iš Lietuvos
Reklama
Gyvenimiško patarimo – ne į ekspertus, o į būrėjus: sėkmės kavos tirščiuose ieško 12 proc. lietuvių
Reklama
Išskaidote investicijas? Ar žinote visas rizikas bei galimybes?
Reklama
Lietuvių sukurtas dokumentinis serialas – odė Baltijos šalių šefams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius