Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Superšeštadienio“ receptas: nebrangus mėsos troškinys, kurį norėsite pakartoti

Nors lauke dar šilta, rudens dargana jau pradeda belstis į duris. Vis dėlto, jokie orai nebaugina, kai namuose laukia garuojantys ir jaukūs naminiai patiekalai. Būtent tokiais patiekalais šį savaitgalį kviečia mėgautis „Lidl“ ekspertai. Šeštadienio vakarienei siūlome išbandyti kiaulienos troškinį, kuris nustebins sodriais, aromatingais skoniais ir taps puikiu akcentu šeimos ar draugų susibūrimui.
Kiaulienos troškinys
Kiaulienos troškinys / „Lidl“ nuotr.

Nėra nieko geriau, kaip smagiai praleisti šeštadienį su artimaisiais, o vėliau visiems kartu susėsti prie stalo ir dalintis gardžiais naminiais patiekalais. Tai dar maloniau, kai „Lidl“ šiam šeštadieniui paruošė puikius maisto ir ne tik maisto produktų pasiūlymus.

Visose „Lidl“ parduotuvėse nuo pat šeštadienio ryto lietuviškos morkos kainuos net 44 proc. pigiau – tik 0,33 Eur už kilogramą. Mėsos skyriuje taip pat lauks maloni staigmena. Aktyvavus „Lidl Plus“ kuponą, šviežia kiaulienos mentė be kaulų pirkėjus pasitiks net 44 proc. žemesne kaina. Kilogramą mėsos sriubai ar gardžiam pagrindiniam patiekalui nusipirksite vos už 2,79 Eur.

Užkandžiautojai taip pat neliks alkani. 2 vienetus prekės ženklo „Pikok“ kiaulienos dešrelių „Kabanossi“ įsigysite už 2 Eur. Dar vienas ypatingas pasiūlymas lauks ir tėvelių. Perkant du vienetus „Lupilu“ sauskelnių ir kelnaičių „Premium“, vienas – dovanų. Ši akcija galioja tik aktyvavus „Lidl Plus“ kuponą.

„Superšeštadienio“ receptas – aromatingas mėsos troškinys su rudens gėrybėmis

Kai „Lidl“ taip pigu, gardžiais ir kokybiškais patiekalais savo artimuosius galima stebinti nors ir kasdien. Na, o šį savaitgalį „Lidl“ ekspertai siūlo pasigaminti sotų ir rudeniškų skonių kupiną troškinį. Jame valgytojus nustebins ne tik obuoliai ir avinžirniai, bet ir šildantys prieskoniai. Neabejojame, kad šio patiekalo norėsis kartoti ir kartoti.

Patiekalui pagaminti jums reikės:

  • 1 kg kiaulienos mentės;
  • 1 svogūno;
  • 4 česnako skiltelių;
  • 2 morkų;
  • 2 saliero stiebų;
  • 2 rūgštesnių obuolių;
  • 1 skardinės konservuotų avinžirnių;
  • 150 ml obuolių sulčių;
  • 700 ml sultinio;
  • 240 g puodelio konservuotų smulkintų pomidorų;
  • 2 v. š. pomidorų pastos;
  • 2 a. š. rūkytos paprikos;
  • 1 a. š. kumino arba cinamono;
  • 1 lauro lapo;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį.

Pirmiausia supjaustykite mėsą kubeliais, pagardinkite druska ir pipirais, tada atidėkite į šalį. Dideliame puode įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus ir apkepkite mėsos kubelius iš visų pusių apie 5–7 minutes. Kai mėsa apskrus, išimkite ją ir atidėkite.

Į tą patį puodą įpilkite dar vieną šaukštą alyvuogių aliejaus. Sudėkite smulkintas daržoves: svogūnus, česnakus, morkas ir salierus, ir kepkite 5–7 minutes, kol daržovės suminkštės ir taps aromatingos. Tada įmaišykite rūkytą papriką, kuminą ar cinamoną ir pakepkite dar minutę, kad prieskoniai atsiskleistų.

Į puodą supilkite obuolių sultis, smulkintus pomidorus, pomidorų pastą, lauro lapą ir sultinį. Gerai išmaišykite ir troškinkite apie 2 minutes. Po to grąžinkite kiaulieną į puodą, pridėkite smulkintų obuolių. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 1,5–2 valandas, kol kiauliena taps minkšta. Baigiant virti, įdėkite konservuotus avinžirnius.

Patiekite karštą, papuošę šviežiomis žolelėmis. Patiekalą puikiai papildys orkaitėje keptos bulvės ar paskrudinta duona.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas