-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 16

Tobulas desertas savaitgaliui: galetė su slyvomis

Galetė yra tokio universalumo pyragas, kuriam nėra sezoniškumo, jį kepti galite bet kokiu metų laiku ir kaskart naudoti tai, kas po ranka. Galetei iškepti nereikia nei ypatingų sugebėjimų, ir net kepimo formų. Iškočiojus sviestinę tešlą ant kepimo popieriaus lakšto ir sudėliojus vaisius, galima šauti į orkaitę ir dengti stalą.
Nidos galetė su slyvomis ir pankolių padažu
Nidos galetė su slyvomis ir pankolių padažu / Asmeninio arch. nuotr.

Šiame kepinyje pagrindiniu smuiku griežia vaisiai, jie gali būti švieži arba šaldyti: slyvos, abrikosai, rabarbarai… Tačiau kiaurus metus čia puikiai tiks ir skiltelėmis supjaustyti obuoliai, paskaninti žiupsniu cinamono, imbiero ar kardamono. Tai proga sunaudoti pavytusias, ar senokai šaldiklyje pamirštas gėrybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius