Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaidos lavašo traškučiai – neatsivalgomi

„Vienas iš greičiausiai ir paprasčiausiai pagaminamų užkandžių. Kiek nori gali save apgaudinėti, bet pakramsnojimas žiūrint gerą filmą ar serialą yra kažkaip savaime nutinkantis dalykas. Ir šie lavašo traškučiai yra puikūs palydovai jaukiai įsitaisius ant sofutės prie TV“, – rašo Vaida Bernatavičienė, maisto tinklaraščio „Karšta košė“ kūrėja.
Lavašo traškučiai
Lavašo traškučiai / Vaidos Bernatavičienės nuotr.

„Bet pasigaminkite jų be progos, pagaminkite jų draugams, iškepkite jų vaikų gimtadieniui ar ramiems vakarams ant tos pačios sofutės. Kiekvieną kartą paragavus lavašo traškučių aš pati nustembu, kodėl jų nekepu dažniau. Vaikiškai paprastas paruošimas, priklausomybę sukeliantis skonis ir tikrai sveikesnė alternatyva pirktiniams su dažikliais, stiprikliais bei kitais nenaudingais priedais. Kai su sese fotografavome lavašo traškučius, pasidžiaugiau, kad vaikai būreliuose, nes fotosesijai būtų iškilęs rimtas pavojus. Aišku, vyras irgi kėlė nemenką grėsmę nuolat sukdamas ratus ir burbėdamas, kad užteks jau tų kadrų, laikas užkąsti.

Kaip visada, keli patarimai pabaigai. Labai rekomenduočiau naudoti rūkytą papriką, ji suteikia majonezo padažui daugiau ryškesnio skonio, bet jeigu jos nerandate savo parduotuvėje, keiskite paprasta malta paprika. Priedai lavašo traškučiams yra jūsų fantazijos reikalas. Šiame recepte surašiau mūsų mėgstamiausią ir saugiausią (visiems patinkantį) derinį. Jūs galite naudoti migdolų riekeles, moliūgų sėklas, vytintus pomidorus su česnaku, parmezano sūrį ir begales kitų variantų. Vienintelis dalykas, kurio nekeisčiau – tai majonezo padažas.

Taigi, šį kartą trumpiausias receptas puslapio istorijoje, bet ne mažiau vertas dėmesio – neatsivalgomi lavašo traškučiai“, – rašo V.Bernatavičienė.

Skanaus!

Jums reikės:

apie 95 g lavašo (pusės pakuotės),

3 kupinų šaukštų majonezo,

0,5 arbatinio šaukštelio rūkytos arba maltos saldžiosios paprikos,

2 šaukštų baltųjų sezamų sėklų,

1,5 šaukšto juodųjų sezamų sėklų,

2 šaukštų saulėgrąžų sėklų,

nedidelės šakelės šviežio rozmarino,

druskos,

šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Kaip gaminti:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 190°C.

2. Kepimo skardą arba dvi (kol viena skarda su traškučiais keps, ant kitos išdėliosite likusius) išklokite kepimo popieriumi.

3. Dubenėlyje sumaišykite majonezą su rūkyta paprika.

4. Lavašo lakštą ištieskite ant didelės pjaustymo lentos ir tolygiai aptepkite pasiruoštu majonezu. Ant viršaus užbarstykite sezamų bei saulėgrąžų sėklų ir truputį pasmulkintus rozmarino lapelius. Visą lavašo plotą apibarstykite žiupsneliu druskos (nedaug) ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

5. Picos peiliu, žirklėmis arba labai aštriu peiliu supjaustykite lavašą trikampėliais ir išdėliokite juos ant kepimo skardos, kad nesiliestų vienas su kitu.

6. Skardą pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 8-10 minučių, kol gražiai paruduos.

7. Iškeptus lavašo traškučius perkelkite ant lėkštės ir leiskite atvėsti. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius