-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vilnius Coffee Festival“ grįžta pilnas naujienų: visa skonių puokštė, čempionatas ir nauja vieta

Spalio 13-15 dienomis visus kavos mėgėjus ir kraftinių skonių mylėtojus vėl kviečia bene didžiausias Baltijos šalyse kavos festivalis „Vilnius Coffee Festival“. Jau 13-tą kartą organizuojama kavos šventė, po dvejų metų priverstinės pandeminės pertraukos, sugrįžta atsinaujinusi ir pagausėjusi, rašoma organizatorių pranešime žiniasklaidai.
Į sostinę grįžta „Vilnius Coffee Festival“
Į sostinę grįžta „Vilnius Coffee Festival“ / Organizatorių nuotr.

Šiais metais kavos entuziastai laukiami naujoje lokacijoje – sostinės kultūros bare „Kablys + Kultūra”, kuri trims dienoms pavirs kavos džiunglėmis. Renginio organizatoriai, kaip jau tapo gražia tradicija, kasmet sugalvoja nustebinti lankytojus, tad šiais metais siūlo pasinerti į itin kvapnią kavos ekspediciją, kurioje nauji aromatai, skoniai ir potyriai susipins kaip lianos džiunglėse.

Pasak vieno iš „Vilnius Coffee Festival“ organizatorių Nido Kiuberio, praėjusiais metais pagrindinis dėmesys festivalyje buvo skirtas kavos žmonėms – kavos herojams, kuriantiems kavos kelią nuo kavamedžių iki kavos puodelio jūsų rankose. Šiemet atsigręžiama į kavos pasaulio beribę įvairovę, kurią kviečiama patirti atrandant kažką savo, naujo, unikalaus, ragaujant ir mėgaujantis. Kaip ir po kiekvienos geros ekspedicijos – patirti įspūdžiai išlieka ilgam.

Organizatorių nuotr. /Nidas Kiuberis
Organizatorių nuotr. /Nidas Kiuberis

„Norime festivalio lankytojus padrąsinti įžengti į šias kavos džiungles, susipažinti su įdomiais skoniais šalia jau pamėgtų, praplėsti akiratį kartu su draugais ar šeima edukacijos zonoje, aplankyti kavos čempionatus ir tiesiog kokybiškai praleisti laiką mėgaujantis kava. O jos bus labai labai daug ir pačiomis netikėčiausiomis formomis“, – apie ateinantį festivalį pasakoja N.Kiuberis.

Skonių kolekcionieriams, kaip ir kasmet, paruošta riboto leidimo VCF2023 kava.

Neatsiejama „Vilnius Coffee Festival“ dalis yra kavos čempionatai – čia festivalis irgi sugrįžta su šviežiomis naujienomis. Šiais metais debiutuoja Kavos ruošimo čempionatas, šalia jo tradiciškai bus varžomasi dėl geriausio Barista bei Kavos ragavimo čempiono vardo.

Edukacijos zona šiemet bus kuruojama visiems gerai žinomų kavos namų ir kavos mokyklos „Crooked Nose & Coffee Stories“ įkūrėjo Emanuelio Ryklio. Tarp tris dienas vykstančių pranešimų, diskusijų bei kavos dirbtuvių bus galima sudalyvauti ir specialiose arbatos, rankų darbo šokolado degustacijose, išgirsti pasakojimą apie Lietuvos kavos istoriją.

Organizatorių nuotr. /Į sostinę grįžta „Vilnius Coffee Festival“
Organizatorių nuotr. /Į sostinę grįžta „Vilnius Coffee Festival“

Festivalio lankytojų taip pat laukia „Roasters Village“ erdvė, kurioje bus galima nemokamai degustuoti Lietuvos ir užsienio kavos skrudintojų aukščiausios kokybės šviežiai skrudintas kavas, kavos žvaigždžių pagamintus kavos kokteilius, susipažinti su inovatyvia kavos ruošimo įranga. Kraftinio maisto bei gėrimų mėgėjus „Coffee + Food Market“ zonoje pasitiks netikėtus kavos ir maisto derinius siūlantys gastronomijos pasaulio atstovai. Skonių kolekcionieriams, kaip ir kasmet, paruošta riboto leidimo VCF2023 kava.

Organizatorių nuotr. /Bus pristatyta riboto leidimo festivalio kava
Organizatorių nuotr. /Bus pristatyta riboto leidimo festivalio kava

Festivalio komanda džiaugiasi, kad į šių metų kavos džiungles „Vilnius Coffee Festival“ atvyksta ne tik draugai iš užsieniečio ar Vilniaus, bet ir kavos gerbėjai iš Kauno, Klaipėdos, Druskininkų, Kėdainių, Panevėžio, Marijampolės, kur taip pat yra įsikūrusios rūšinės kavos vietos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius