Vištienos kulšelės apelsinų padaže: nepraleiskite šio recepto – taps vienu mėgstamiausių

Vištiena ir citrusiniai vaisiai puikiai dera tarpusavy! Ir nebūtina rinktis rūgščios citrinos, kulšeles puikiai galite derinti su saldžiu apelsino bei garstyčių ir imbiero padažu. Minėti ingredientai pavers patiekalą aromatingu ir suteiks gurmaniško skonio.
Vištiena su apelsinai
Vištiena su apelsinai / Shutterstock nuotr.

Firminiu instagramo receptų tinklaraščio „Naminiai patiekalai šeimai“ autorės receptu dalinasi tvnet.lv.

Ingredientai:

  • 8–9 vištienos kulšelės;

  • druska;
  • juodieji pipirai;
  • 4 apelsinai;
  • 1 v.š. rudojo cukraus;
  • 1 a.š. Dižono garstyčios;
  • 1 a.š. išspaustas česnakas;
  • 1 š. tarkuoto imbiero;
  • 2 v.š. baltojo vyno acto arba sauso baltojo vyno;
  • 2 v.š. kukurūzų krakmolas.

Gaminimas:

Vištienos blauzdeles pagardinkite druska ir pipirais. Dėkite į keptuvę ir kepkite iki paskrus. Nuo vieno apelsinų nutarkuokite žieveles, o tuomet iš visų 4 apelsinų išspauskite sultis (gausite apie 400 ml sulčių).

Į puodą supilkite apelsinų sultis ir suberkite apelsinų žieveles, rudąjį cukrų, garstyčias, česnaką, imbierą, actą ir kukurūzų krakmolą. Viską išmaišyti ir pakaitinti.

Kulšeles užpilkite karštu apelsinų padažu ir viską troškinkite ant labai mažos liepsnos apie 15–20 minučių.

Patiekite su pasirinktomis daržovių salotomis ir garnyru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„BITmarkets“ parodoje „Next Block Expo“ laimėjo apdovanojimą už geriausią klientų aptarnavimą
Reklama
Verslo civilinė atsakomybė: kokių sričių įmonės ją patiria dažniausiai ir kodėl?
Reklama
Amžėjimas nėra nuosprendis: kas gali padėti išlaikyti energiją ir jaunystę?