02 01

Žvėryne su žmona kepyklą atidaręs Mindaugas: dėl bandelių žmonės važiuoja ir iš kito miesto galo

Užsukus į Vilniaus Žvėryno mikrorajoną, nosį iš karto pasiekia šviežių kepinių kvapas. Vietinių paklausus, iš kur gi jis atsklinda, visi kaip vienas atsako – iš Mindaugo kepyklos.
Mindaugo kepykla
Mindaugo kepykla / Mindaugo kepyklos nuotr. / 15min koliažas

Jau daugiau nei dešimtmetį čia, Vytauto gatvėje, įsikūrusi kepykla savo klientus džiugina gausiu asortimentu: nuo kruasanų ir cinamoninių bandelių iki įvairių rūšių duonos.

Kaip 15min pasakoja pats kepyklos įkūrėjas Mindaugas Truskauskas, kad paragautų jo skanumynų, žmonės važiuoja ir per visą miestą. Kartais mėgstamus gaminius pirkėjams tenka dar ir atsidėti iš anksto, kad tik kiti iš po nosies nespėtų nugvelbti.

Mindaugo kepyklos nuotr./Mindaugo kepykla
Mindaugo kepyklos nuotr./Mindaugo kepykla

– Papasakokite plačiau apie savo ryšį su kepiniais: ar tuo užsiėmėte nuo vaikystės, kur nors to mokėtės, dirbote su tuo susijusį darbą?

– Mano šeimoje kepti mėgo ne viena karta, tad kažkaip savaime šį amatą pamėgau ir pats. Mano prosenelė Kaune garsėjo savo kepamais šakočiais iš kaimiškų kiaušinių, sviesto. Močiutė su seneliu sovietmečio laikotarpiu kepdavo grybukus ir pardavinėdavo Kaziuko mugėje. Lietuvai atgavus nepriklausomybę, mama kepdavo nuostabų medaus tortą ir jį pardavinėdavo kavinėms Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas: spręsk ir laimėk 300 eur vertės elektrinį dantų šepetėlį!
„Moerie“ plaukų priežiūros priemonių veidu tapo K.Meschino: pamilau jas jau po pirmo galvos plovimo
Reklama
Jautienos troškiniai – tobulas maistas šaltajam sezonui: vos kelios taisyklės ir gaminsite lengva ranka
Reklama
5 Graikijos kurortai – ką rinktis: salas ar sostinę?