Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

10 produktų, kuriuose daugiau vitamino C nei apelsinuose

Kadangi peršalimo sezonas jau lipa ant kulnų, padėti jo išvengti gali tinkama mityba. Nuo ko pradėti? Ogi įtraukti daugiau vitamino C turinčių produktų. Ir ne, tai nėra citrusiniai vaisiai, kaip kad esame linkę manyti.
Ananasai
Ananasai / 123RF.com nuotr.

Dietologė Liz Weinandy sako, kad vitaminas C stiprina imuninę sistemą, kovoja su laisvaisiais radikalais ir turi kitų naudingų savybių mūsų savijautai, rašoma womenshealthmag.com.

Pasak specialistės, per dieną rekomenduojama gauti 75 mg vitamino C ir tam puikiai gali pasitarnauti tam tikri maisto produktai. Kokie jų turi vitamino C daugiau nei populiarieji apelsinai?

Raudonosios paprikos

Traškios, spalvingos ir neįtikėtinai nekaloringos raudonosios paprikos puikus pasirinkimas, kadangi pusėje puodelio aptiksite net 95 mg vitamino C ir tik 19 kcal.

123RF.com nuotr./Paprikos
123RF.com nuotr./Paprikos

Papajos

Jos puikios ne tik tuo, kad puodelyje papajų atrasime 88 mg vitamino C ir tik 62 kcal. Šiuose vaisiuose gausu vitamino A ir ląstelienos. Šie egzotiniai vaisiai skaistina odą, teigiamai veikia sinusus, stiprina kaulus

Vida Press nuotr./Papaja
Vida Press nuotr./Papaja

Gvajava

Šiame tropiniame vaisiuje slypi tikra vitamino C bomba. Rašoma, kad viename puodelyje pjaustyto vaisiaus yra net 377 mg vitamino C, o kilokalorijų – 112.

123RF.com nuotr./Gvajava
123RF.com nuotr./Gvajava

Brokoliniai kopūstai

Galbūt sunku tuo patikėti, tačiau brokoliniai kopūstai yra ir vitamino C šaltinis – viename puodelyje jo aptiksime 81 mg ir vos 31 kilokaloriją. Taip pat šios daržovės yra ir puikus baltymų šaltinis .Pasak mokslininkų, šie kopūstai dar apsaugo nuo vėžio.

Fotolia nuotr./Brokoliniai kopūstai
Fotolia nuotr./Brokoliniai kopūstai

Braškės

Nors iki braškių sezono teks palūkėti, tačiau jas valgydami atsiminkite – viename puodelyje yra 98 mg vitamino C ir 53 kcal. Tikinama, kad braškės dar ir naudingos tuo, kad balina dantis!

Vida Press nuotr./Braškės
Vida Press nuotr./Braškės

Geltonieji kiviai

Teigiama, kad šiuose kiviuose yra gerokai daugiau vitamino C nei mums įprastuose žalios spalvos – tiksliau, net dvigubai – 130 mg. Belieka tik mėgautis į sveikatą. Kiviuose gausu kalio, puikiai veikiančio širdies ir kraujagyslių sistemą, bei vario, stiprinančio imuninę sistemą.

123RF.com nuotr./Geltonieji kiviai
123RF.com nuotr./Geltonieji kiviai

Žaliosios aitriosios paprikos

Žinoma, jų daug nesuvalgysime, tačiau vos viena žalioji aitrioji paprika savyje talpina 109 mg vitamino C. Tyrėjai tikina, kad aitriosios paprikos dar ir spartina medžiagų apykaitą.

Shutterstock nuotr./Aitriosios paprikos
Shutterstock nuotr./Aitriosios paprikos

Kaliaropė

Šaltuoju sezonu mitybos specialistai pataria skanauti kuo daugiau daržovių, o kaliaropė, dar kitaip vadinama ropiniu kopūstu, yra puikus pasirinkimas. Vitamino C viename puodelyje pjaustytos kaliaropės yra 84 mg, o kilokalorijų – 36.

Vida Press nuotr./Kaliaropės
Vida Press nuotr./Kaliaropės

Ananasai

Viename puodelyje ananaso yra 79 mg vitamino C ir 82 kcal. Taip pat ananasuose aptiksime ir mangano, kuris stiprina kaulus ir teigiamai veikia metabolizmą.

Fotolia nuotr./Ananasinis limonadas
Fotolia nuotr./Ananasinis limonadas

Lapiniai kopūstai (angl. kale)

Jie itin naudingi mūsų sveikatai – juose daug vitaminų A, K, taip pat vitamino C. Neretai šie kopūstai vadinami supermaistu, nes yra labai maistingi, turi daug mineralų, tinkami įvairiems patiekalams gardinti.

„Fotolia“ nuotr./Juodieji lapiniai kopūstai
„Fotolia“ nuotr./Juodieji lapiniai kopūstai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius