Tiesiogiai
VALINSKAS ŽINO: prezidento rinkimų naktis tiesiogiai

Ajurvedinės žolelės – nuo senatvės

Gražiai senti – tikras menas, o grožį ir jaunystę pirmiausia išsaugome savo sieloje. Idealus pasirinkimas išsaugoti kūno ir sielos darną bei grožį – atsigręžti į Ajurverdą. Kokias jauninamąsias priemones ji mums siūlo? Viena jų – tai augalai. Žolelėse, vaisiuose, uogose ir prieskoniuose slypinti galia padeda išsaugoti ne tik sveikatą, bet ir šviesų protą ir jaunystę.
Imbieras
Imbieras / Fotolia nuotr.
Fotolia nuotr./Indiakasis agrastas
Fotolia nuotr./Indiškasis agrastas
Indiškasis lapainis, arba indiškasis agrastas. Jis išsiskiria tuo, kad savo sudėtyje turi daug vitamino C ir pasižymi jauninamuoju poveikiu. Indiškojo agrasto vaisiai naudojami daugelyje sričių: jie stiprina, subalansuoja žmogaus organizmą, tinka odai ir plaukams prižiūrėti bei puoselėti. Galima įsigyti ir indiškojo agrasto miltelių, iš kurių nesunku, sumaišius su vandeniu, pasidaryti natūralių veido ir kūno priežiūros priemonių.
Fotolia nuotr./Imbieras
Fotolia nuotr./Imbieras
Imbieras. Imbiero sudėtyje yra antioksidantų, taip pat galima rasti ir eterinio aliejaus, kuriame gausu kraują aktyvinančių medžiagų, pavyzdžiui, kapsaicino. Todėl imbieras padeda išsaugoti elastingą ir jauną odą. 
Fotolia nuotr./Ciberžolė
Fotolia nuotr./Ciberžolė
Ciberžolė. Šis ryškiai geltonos spalvos prieskonis – puikus pasirinkimas, kurį verta įtraukti į savo valgiaraštį. Jame gausu kurkumino, kuris skatina kraujotaką, stabdo vėžį, suaktyvina organizmo veiklą, turi sudėtyje antioksidantų.  
Fotolia nuotr./Galangalas
Fotolia nuotr./Galangalas
Galangalas. Dar žinomas kaip Kinijos imbieras, arba imbiero giminaitis. Gerina apetitą, malšina skausmus, puikiai gydo artritą, apsaugo nuo UV spindulių, veikia kaip stiprus antioksidantas. Galangalas pasižymi tuo, kad turi daug vitaminų ir mineralų, teigiamai veikia virškinimo sistemą.
Fotolia nuotr./Bosvelija
Fotolia nuotr./Bosvelija
Bosvelija (pluoštinė, smilkalinė). Jau ne vieną šimtmetį šis augalas žinomas kaip jaunystės puoselėtojas. Puikiai padeda išvengti ankstyvųjų odos senėjimo požymių.
Fotolia nuotr./Gvazdikėliai
Fotolia nuotr./Gvazdikėliai
Gvazdikėliai. Gvazdikėlių aliejus ir jų pumpurai apsaugo nuo dantų ir raumenų skausmų. Taip pat turi antioksidantų, saugančių nuo žalingo aplinkos poveikio ir ląstelių senėjimo.
Shutterstock nuotr./Vynuogės
Shutterstock nuotr./Vynuogės
Vynuogės. Jos taip pat gerai žinomos kaip sudėtyje turinčios antioksidantų, kovojančių su laisvaisiais radikalais. Daugiausia naudingųjų medžiagų, saugančių nuo nemalonių senėjimo procesų, yra vynuogių odelėse ir sėklose.
Fotolia nuotr./Rozmarinas
Fotolia nuotr./Rozmarinas
Rozmarinas. Jis ne tik gardžiai kvepia, patiekalams suteikia dieviško skonio, bet ir padeda kovoti su senatvinėmis raukšlėmis, saugo nuo uždegimų ir kovoja su laisvaisiais radikalais. Taigi – drąsiai gardinkite juo savo patiekalus.
Fotolia nuotr./Saldymedžio aaknys
Fotolia nuotr./Saldymedžio šaknys
Saldymedis. Šis augalas padeda apsisaugoti nuo įvairiausių ligų, tarkime, jau nuo seno žinomos jo ypatybės gydyti peršalimo, kvėpavimo ligas, skatinti atsikosėjimą. Taip pat jame gausu B grupės vitaminų, kurie suteikia energijos, gerina viso organizmo, nervinės sistemos veiklą. Padeda išvengti uždegimų, turi antioksidantų, gražina odos spalvą, turi įtakos melanino gamybai.
Fotolia nuotr./Indinis nimbamedis
Fotolia nuotr./Indinis nimbamedis
Indinis nimbamedis. Jis pasižymi stipriu antibakteriniu poveikiu, saugo nuo laisvųjų radikalų poveikio, padeda išlaikyti gražią ir elastingą odą, sveikus plaukus, gydo žaizdas, idealiai tinka gerai organizmo būklei palaikyti, mesti svorį, gydyti cukrinį diabetą.
Fotolia nuotr./Skėstaaaknis kamras
Fotolia nuotr./Skėstašakis kamras
Skėstašakis kamras. Jis aktyviai kovoja su odos senėjimu, stiprina nusilpusį imunitetą, saugo nuo peršalimo ligų, cukrinio diabeto, skatina apetitą. Kol dar nebuvo antibiotikų, juo anksčiau buvo gydomos įvairios infekcinės, virusinės ligos, netgi gripas. 
Shutterstock nuotr./Granatai
Shutterstock nuotr./Granatai
Granatai. Jie kovoja su laisvaisiais radikalais. Šių vaisių sudėtyje yra elaginės rūgšties, todėl puikiai kovoja su senatvės požymiais. Vitaminas C padeda išsaugoti jaunystę, suteikia odai švytėjimo ir gaivumo.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius