Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2021 kovo 20d. 14:48

„Karantino kuchnia“: naminės daktariškos dešros receptas

Evelina Stundžienė
Asmeninio albumo nuotr. / Evelina Stundžienė

Nepaisant pavadinimo, daktariška dešra nėra sveikiausias mėsos produktas pasaulyje. Toli gražu. Bet kartais juk taip norisi būtent jos! Ar leidžiate sau paragauti nostalgiškosios „šlapenkės“?

Jei ir vengiate patys, neabejoju, kad ją dievina jūsų vaikai. Bet greičiausiai esate supertėveliai, kurie tikrai neduotų savo angelėliui tokio šlamšto.

„Kas jūs per motina...“ – rėkia moteriškės forumiukuose, pamačiusios mamą, duodančią vaikui pienišką dešrelę ar sumuštinį su šlapdešre.

Evelinos Stundžienės nuotr./„Karantino kuchnia“: daktariška dešra
Evelinos Stundžienės nuotr./„Karantino kuchnia“: daktariška dešra

Jei bijot tokių kreivų žvilgsnių arba tiesiog sąmoningai nenorit trimečio Petriuko kimšti nesveikomis nesąmonėmis, siūlau jums tobulą išeitį: pasigaminkite „šlapenkę“ patys. Taip, tai įmanoma.

Turiu itin paprastą receptą, kurio pagrindas – vištiena. Kiek teko girdėti iš pažįstamų, vaikai šią dešrą įsimyli. Man pačiai ji irgi labai patinka. Ji – kiek švelnesnė ir minkštesnė nei parduotuvinė, taip pat turi vieną minusą – dešra nėra tinkama kepimui, nes ištirps. Tačiau jei ieškote pigios ir sveikos dešros jūsų šaltiems pusryčių sumuštiniams, baltajai mišrainei ar kuo užkimšti nevalgiuką, ši daktariška dešra – kaip tik jums.

Jums reikės:

  • 200 g vištienos filė (aš naudojau šlaunelių mėsą, bet tiks ir krūtinėlė ar išvis kokia jautiena, taip pat galima pridėti rūkytos šoninės);
  • 200 ml vandens;
  • 1–2 šaukštelių burokėlių miltelių arba trijų šaukštų burokėlių sulčių (galima ir daugiau – priklausomai nuo jūsų norimo spalvos intensyvumo);
  • paketuko želatinos (mano paketukas buvo skirtas 1000 ml vandens, bet aš jį visą sunaudojau 200 ml vandens – tą patariu daryti ir jums);
  • druskos;
  • pageidaujamų prieskonių (pvz., juodieji pipirai, lauro lapai, rozmarino šakelė ir pan.).
Evelinos Stundžienės nuotr./„Karantino kuchnia“: daktariška dešra
Evelinos Stundžienės nuotr./„Karantino kuchnia“: daktariška dešra

Gaminimas:

  • Išverdame mėsą su prieskoniais, druska ir burokėlių milteliais/sultimis. Mano nuoviras atrodė kaip ryški burokėlių sriuba.
  • Po mėsos virimo likusį sultinį atskiriame nuo mėsos ir atidedame į šoną.
  • Sultinį sumaišome su želatinos milteliais. Mano naudotus miltelius reikėjo maišyti su 1000 ml karšto vandens. Aš visą pakelį sumaišiau su 200 ml karšto sultinio.
  • Į trintuvą sudedame mėsą ir želatininį sultinį. Viską sutriname iki vientisos masės.
  • Sudedame dešros tyrelę į indą ir paliekame šaldytuve per naktį. Nors turbūt užtektų ir kelių valandų.
  • Patiekti su sena juoda duona, pervirtu kiaušiniu, žirneliais su majonezu ir per saldžia arbata.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Mėgaukis šiandien

Laimė jaustis saugiai

Sodo ir daržo ekspertai

Mes turėsim kūdikį!

Esports namai

Puiki sveikata – mažiau išlaidų

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką