-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Noriu tobulėti: 15 sėkmės lydimos moters įpročių

Moterys ir vyrai išties mąsto skirtingai – juk dažnai sakoma, kad dailiosios lyties atstovės kur kas dažniau pasikliauna savo intuicija, o stiprioji lytis labiau praktiška. Galbūt tvirtinsite, kad tai tėra populiarioji psichologija, o ne taisyklė, tačiau viena galime pasakyti tvirtai – sėkmės lydimos moterys išties elgiasi kiek kitaip nei tos, kurios, sakykime, yra mažiau sekasi.
Laiminga moteris
Laiminga moteris / „Fotolia“ nuotr.

Net jei ir esate patenkinta savo gyvenimu bei atliktais pasirinkimais, šiuos patarimus verta peržvelgti ir jums, juk tobulėjimui ribų nėra, tiesa? Taigi pateikiame 15 sėkmės lydimos moters įpročių, kuriuos išsiugdyti derėtų kiekvienai.

1. Išmokite save parduoti

Laikai, kuomet visam gyvenimui užtekdavo tik vienos profesijos, jau seniai praeityje, tad nemanykite, jog turėdama vieną bakalaurą juo galėsite džiaugtis iki pat senatvės. Tik ne tada, jei norite, kad jums sektųsi! Pasvarstykite, kokią veiklą puikiai mokate, ir pasistenkite iš jos išpešti kuo daugiau. Domėkitės, skaitykite, mokykitės ir stažuokitės, o tuomet kaip reikiant save išreklamuokite ir užsitikrinkite, kad visi aplinkiniai jus pažinotų kaip šio reikalo meistrę.

2. Koncentruokitės ties 20 proc.

Pasvarstykite, kokią veiklą puikiai mokate, ir pasistenkite iš jos išpešti kuo daugiau.

Šiandieniniame pasaulyje įvairios nenuspėjamos problemos gali kaip reikiant apkartinti gyvenimą ir sugriauti visus planus, juk ir posakis „mes planuojame, o Dievas juokiasi“ sugalvotas buvo ne veltui. Būtent dėl to labai svarbu koncentruotis net ir į nedidelį progresą, o ne vien tik į problemas. Juk kai galvoje sukasi daug lūkesčių ir planų, dažniausiai matome tik neigiamą pusę, o tai kas pavyko, dažnai lieka nepastebėta. Atminkite, kad 20 proc. pastangų duoda jums 80 proc. rezultato.

3. Susidėliokite prioritetus

Kartais gyvenime visko gali pasirodyti gerokai per daug, tuomet galbūt pamanysite, kad visas pasaulis užgriuvo jums ant pečių ir versdamasi per galvą bandysite visur suspėti. Net nebandykite, nes tai – misija neįmanoma. Pabandykite pažvelgti į save po keleto metų ir nuspręskite, kas jums tada iš ties bus reikalinga. Norite finansinės ar dvasinės sėkmės? Norite šeimos ar karjeros aukštumų? Susidėliokite savo prioritetus ir visas pastangas visų pirma dėkite jiems pasiekti.

4. Tobulėkite kiek tik įmanoma

Atminkite, kad mokymasis nesibaigia užvėrus aukštosios mokyklos duris, jis trunka visą gyvenimą – ypač jei savo profesijoje išties norite sužibėti, tad lankykite kursus, skaitykite knygas, naršykite aktualiomis temomis internete. Nesvarbu kaip, kur ir kada – tik nenustokite tobulėti.

Taip pat skaitykite: Karjeros horoskopas 2016 metams

5. Koncentruokitės ties sprendimais, o ne ties problemomis

Pripažinkime – problemų yra visur ir jų rasite vos tik pasisukę, tačiau tų, kurie moka spręsti visas problemas, rasti gerokai sunkiau, tad kodėl jums netapus būtent tokiu žmogumi? Ir nesvarbu, ar kalba sukasi apie darbą, ar apie asmeninį gyvenimą – kur kas daugiau pasieksite ne skųsdamasi dėl problemų, bet ieškodama joms tinkamo sprendimo.

6. Mąstykite plačiau

Šia nuostata vadovaukitės ir spręsdama savo problemas. Tarkime, ieškote puikaus dizainerio, kuris galėtų sumaketuoti jums albumą, tačiau neturite daug pinigų? Kodėl vietoj brangios agentūros nesusiradus individualiai dirbančio ar dar tik besimokančio specialisto – ką galite žinoti, galbūt rezultatas jus išties nustebins.

7. Laikykitės plano

Visų pirma užsirašykite visus norimus pasiekti tikslus su aiškiais žingsniais ir jų įvykdymo terminais. Tuomet reguliariai tikrinkite, kiek jų pavyko ir kiek dar reikia siekti. Aiškus planas padės susidoroti ne tik su asmeninėmis užduotimis, bet ir su karjeros iššūkiais.

8. Pasitikėkite savimi ir būkite drąsi

Tikėkite savimi ir pamatysite, kaip viskas aplinkui pradeda keistis. Daugelis moterų puikiai žino, kokioje srityje jos galėtų save realizuoti, tačiau dažniausiai nedrįsta žengti pirmųjų žingsnių. Sutelkite drąsą ir judėkite pirmyn – juk gera pradžia jau pusė darbo, tiesa? Niekad nebijokite reikšti savo nuomonės ir tvirtai laikytis savo žodžio – tai žmogaus, kuriam sekasi savybės. Pasitikėjimą savimi išsiugdyti nėra lengva, tačiau praktika galiausiai duoda rezultatų.

Taip pat skaitykite: Psichoterapeutas Andrius Kaluginas: apie ką nutyli vyrai, arba kodėl vyrą galima paveikti tik manipuliacijomis

9. Kontroliuokite savo emocijas

Moterys dažnai linkusios pernelyg audringai į viską reaguoti ir pasiduoti savo emocijoms, tad jei norite, kad jums pasisektų, privalote išmokti jas kontroliuoti. Net ir stresinėse situacijose privalote išlikti rami ir, kaip jau minėjome, koncentruotis ne į problemas, o į jų sprendimo būdus.

10. Nesiverskite per galvą

Kas geriau, ar vienas tvirtas žingsnis, ar dešimt padrikų ir tuščių ėjimų? Privalote savęs to paklausti, kaskart sutikdama padaryti ir šį, ir tą, ir aną darbą. Išmokite rasti pusiausvyrą tarp savo įsipareigojimų ir turimo laiko, mat pernelyg daug apžiojusi, galiausiai galite nepadaryti nieko arba padaryti visiškai ne taip, kaip norėtųsi.

11. Tobulinkite savo bendravimo įgūdžius

Privalote nugalėti savo ego ir pripažinusi klaidą, ją paleisti.

Nors kai kurios moterys jau iš prigimties charizmatiškos ir neieško žodžio kišenėje net ir būdamos nepažįstamų žmonių būryje, kitoms – kiek labiau intravertiškoms dailiosios lyties atstovėms gali pasirodyti sunku taip atvirai bendrauti. Vis tik vertėtų nepasiduoti ir išlindus iš savo komforto zonos bandyti pralaužti savo pačios susistatytas sienas.

Taip pat skaitykite: Išdavikiški bruožai, atskleidžiantys jūsų asmenybės tipą

12. Pasisemkite įkvėpimo

Pažįstate moterį, kurios darbai ar apskritai gyvenimas jus įkvepia ir žavi? Semkitės iš jos įkvėpimo ir būkite panaši į ją. Nesakome, kad privalote ją kopijuoti, tačiau kiek pakeisti savo gyvenimo nuostatas ir požiūrį juk tikrai galite. Ir nesvarbu, kas ji: draugė, mama ar užsienio įžymybė.

13. Asmeninis gyvenimas tegu ir lieka asmeniniu

Jei dirbate komandoje, tikriausiai kiekviena jūsų įvardintų bent vieną joje esantį žmogų, kuris nuolat skundžiasi savo šeimos problemomis. Ar tai nenervina jūsų? Pagalvokite apie tai ir suprasite, kodėl taip svarbu savo profesinį gyvenimą atskirti nuo asmeninio. Dažnai žmonės per daug apie save atskleidžia ir dėl to neretai praranda savo kolegų ir aplinkinių pagarbą ir autoritetą.

14. Neužsidarykite nuo pasaulio

Mokomės ir kažką naujo sužinome beveik kiekvieną dieną, ir tai yra mūsų gyvenimo dovana. Daugelis sėkmės lydimų moterų pripažįsta, kad labai svarbu žinoti tai, kas dedasi aplink tave, o tai padarysite nuolat domėdamasi naujausiomis knygomis, skaitinėdama įvairius tinklaraščius ar benaršydama socialiniuose tinkluose. Pasaulis keičiasi neįtikėtinu greičiu, ir jums būtina judėti kartu su juo.

15. Nebijokite pripažinti savo klaidų

Klaidos yra dažnos ir jas darome visi be išimties, tačiau daugelis moterų už jas baudžia save, net nesuprasdamos, kad toks požiūris yra kur kas blogiau nei pati klaida. Privalote nugalėti savo ego ir pripažinusi klaidą, ją paleisti. Galbūt neišeina jos ištaisyti? Tuomet palikite viską, kaip yra, ir grįžkite prie jos vėliau. Galbūt sprendimas ateis pats savaime?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius