Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 15

130 kv. butas Kauno centre: iš penkių kambarių perdarius tris, atsivėrė šviesi erdvė

130 kv. metrų bute Kauno centre vyrauja modernus stilius su tarpukario architektūros elementais.
Buto interjeras
Buto interjeras / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Erdvių namų savininkas Jurgis Garmus pasakoja, kad iš pradžių bute buvę penki kambariai, tačiau pertvarkius erdves jų liko trys. Tai padėjo atsiverti visam buto grožiui, kuris įsikūręs tarpukario architektūros pastate ir skaičiuoja ne vieną dešimtį metų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jurgis Garmus
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jurgis Garmus

Jurgis – vienas iš JotJot įmonės, vienijančios interjero dizainerius ir kūrėjus, savininkų pasakoja, kad butas centre jam labiausiai tiko dėl intensyvaus gyvenimo tempo.

Išskirtinius baldus ir interjero detales kuriantis ženklas jau spėjo pasižymėti daugelyje prestižinių konkursų, pavyzdžiui, Niujorke vykusiame „NYCxDESIGN 2017 Awards“ J.Garmus atsiėmė apdovanojimą už išskirtinį kartu su Studio Heima sukurtą ir JotJot ženklu pažymėtą veidrodį „Mudu“.

Asmeninio archyvo nuotr. /Veidrodis „Mudu“
Asmeninio archyvo nuotr. /Veidrodis „Mudu“

Daugelis kūrėjų komandos kurtų baldų prototipų likę nuo kūrybinio proceso atsiduria Jurgio namuose, kur suranda savo vietą ir tobulai įsipaišo namų erdvėje.

„Kadangi tenka daug keliauti, namai centre man tiko labiausiai. Iš pradžių čia buvo penki kambariai, tačiau teliko trys – prie interjero kūrimo prisidėjo architektė Dovilė Bukauskaitė, taip pat turiu daug draugų architektų, interjero dizainerių, tai kiekvienas vis ką nors patardavo, be to, daug ką dariau ir savo rankomis“, – pasakoja talentingas kūrėjas.

Didžiausią erdvę užima bendra virtuvė ir svetainė – net 80 kv.m. Nors Jurgis ir sako, kad virtuvėje beveik nieko negamina, ji tobulai balta, stilinga ir labai praktiška – dirbtinio akmenis stalviršis susilieja su sienele tarp kabančių spintelių, todėl reikalauja minimalios priežiūros.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Buto interjeras
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Buto interjeras

Vyraujančios spalvos visame bute – balta, pilka ir juoda, o jaukumo suteikia įvairūs meno kūriniai ir interjero detalės. Pavyzdžiui, virš stalo virtuvės erdvėje kabantis šviestuvas – Jurgio kūrinys, kuris, beje, ir buvo inspiracija JotJot gimimui.

Bute Jurgis gyvena jau trejus metus: „Šiam namui yra daugiau kaip 100 metų, jis įtrauktas į kultūros paveldą. Kai įsigijau šį butą, jis buvo labai nugyventas, tamsus, todėl prireikė remonto „nuo... iki“.

Išsaugojome ąžuolines grindis, jas reikėjo „palopyti“, restauruoti – tai parketas, suklotas kiliminiu būdu. Aišku, jis traška, girgžda, bet man tai patinka“, – sako J.Garmus.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Buto interjeras
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Buto interjeras

Bute yra erdvus miegamasis, darbo kambarys, du dideli vonios kambariai, keli balkonai, todėl vietos netrūksta.

„Remontas užtruko devynis mėnesius – dirbau tikrai labai intensyviai. Nemažai dariau pats, todėl įsirengti namus buvo gerokai pigiau nei būčiau viską patikėjęs meistrams. Daugelis daiktų mano namuose kurti mano paties, pavyzdžiui, sofa, stalas, spintelės, staliukai“, – sako Jurgis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Buto interjeras
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Buto interjeras

Iš pradžių J.Garmus galvojo apie butą senamiestyje, tačiau dėl įvairių priežasčių nugalėjo A.Mickevičiaus gatvė.

„Negaliu sakyti, kad čia visiška tyla, tačiau tikrai gana ramu. Vidiniame kieme galima pasijausti kaip kaime, kur saulės atokaitoje šildosi katinai“, – miesto centro ir ramybės derinio privalumus vardija Jurgis.

Pasidairykite po stilingojo buto galeriją!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius