Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 13

3 daugiametės gėlės, norintiems spalvų

Daugiamečiai augalai – tikras išsigelbėjimas tiems, kurie nenori daug laiko praleisti galvodami, ką naujo galėtų pasodinti šiais metais. Jų pasiūla išties didžiulė, todėl išsirinkti gali būti tikrai sudėtinga. Norintiems spalvų – trys daugiametės gėlės, kurias galėsite apgyvendinti savo gėlyne ir želdynuose.
„15min Gidai / Idėjos“ – Astilbės
„15min Gidai / Idėjos“ – Astilbės / 123RF.com nuotr.

Vienus žavi augalų žiedų kekės, kiti pirmenybę teikia dekoratyviems lapams. Šiame trejetuke atrasite abu variantus, beliks pasukti galvą, kurį išsirinkti.

1.

Melsvės

123RF.com nuotr./Melsvės
123RF.com nuotr./Melsvės

Prisipažinsiu, melsvės man visą laiką atrodė itin nuobodūs augalai, kuriuos, atrodo, pamatysi ant kiekvieno kampo. Vieną kartą net miške aptikau jų plantaciją – greičiausiai kažkas atsikratė, o prigyti joms tikrai lengva. Tad kodėl nuomonė pasikeitė? Pirmiausia dėl to, kad bendraudama su apželdinimo tinklaraštininkėmis ne kartą iš jų lūpų išgirdau komplimentus šiam augalui – pasirodo, jis turi begalę rūšių, jų lapai gali būti įvairių formų ir spalvų, kurie ir yra didžiausia puošmena.

Melsvės žiedeliai kuklūs, tačiau dailūs – jos žydi švelniai violetine spalva ir puikiai dera prie lapų spalvos, kuri gali būti ne tik įvairių žalių atspalvių, bet ir balta.

Be to, svarbu paminėti, kad melsvės pakenčia pavėsį, o kadangi saulės tuo metu savo gėlyne turėjau itin mažai, melsvės tapo puikiu išsigelbėjimu. Šiais metais dvi naujos veislės jau nutūpė į mano gėlyną ir su nekantrumu laukiu, kada jos užgoš tai, ką norisi paslėpti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius