Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 18

7 patikrinti būdai, kad namai tviskėtų švara

Parduotuvėse mes galime išvysti labai daug įvairių priemonių, padedančių namų ruošoje – jos šalina riebalus, purvą, nešvarumus ir yra labai veiksmingos.
Namų tvarkymas
Namų tvarkymas / „Fotolia“ nuotr.

Tačiau mes be vargo galime išmėginti ir namines priemones bei seniai pamirštus patarimus, padėsiančius tvarkytis ir mėgautis švara. Reikia išties nedaug.

Pradėkite nuo viršaus

Seniai žinoma taisyklė, tačiau ne visada ja vadovaujamės. Valyti patariama nuo viršaus į apačią, nes tik tokiu atveju geriausiai pašaliname visokius nešvarumus, dulkes ir pan. Taip sutaupysite laiko ir pastangų, nes nereikės atlikti dvigubo darbo.

Malonūs kvapai

Išties dabar gausu namų kvapų, tačiau su jais patariama elgtis atsargiai, pavyzdžiui, kvapiosios žvakės, tikinama, turi įtakos sveikatos bėdoms, netgi vėžiui. Puikiausias ir saugiausias pasirinkimas – citrinos ir vanduo. Tokiu namų kvapu jūs galite purkšti patalpas, be to, jis dar ir veikia antibakteriškai.

Namuose laikomos kvapnios gėlės ar levandų ryšeliai, dar ir atbaidantys kandis, taip pat padės palaikyti puikų aromatą.

Spindintys paviršiai

Sumaišę 1 dalį acto, 2 dalis vandens ir 1 citrinos sultis, gausime prabangią namų valymo priemonę, kuri puikiai tiks virtuvei, tualetui ar voniai bei grindims šveisti.

Kriauklę, vonią ar unitazą galite valyti greipfruto pusele. Vėliau viską apibarstykite druska ir nuplaukite karštu vandeniu, patrindami kempine.

Veidrodžiai ir stiklai

Vienas efektyviausių ir paprasčiausių būdų – actas ir vanduo, sumaišyti lygiomis dalimis. Gautu valikliu apipurkškite paviršius ir nuvalykite šluoste. Mažai darbo, o rezultatas akivaizdus ir džiuginantis.

Fotolia nuotr./Langų valymas
Fotolia nuotr./Langų valymas

Atnaujinkite poliruotus baldus

Tam jums reikia 1 dalies citrinų sulčių ir 2 dalių alyvuogių aliejaus. Viską gerai sumaišykite ir naudokite baldams atnaujinti – tai ekologiškas ir paprastas pasirinkimas.

Keptuvės ir puodai

Viskas, ko jums reikia, tai soda ir vanduo. Sumaišykite iki kreminės konsistencijos ir šveiskite indus. Toks valiklis puikiai pašalina nešvarumus ir purvą. Riebalus gerai įveikia ir actas.

Pradėjusius rūdyti stalo įrankius išgelbės svogūnai – tiesiog perpjaukite juos pusiau ir nušveiskite įrankius, o vėliau gerai nuskalaukite.

Kilimai

Vėlgi, kuo puikiausiai pravers soda. Pabarstykite kilimą soda ir palikite 15 minučių. Praėjus nurodytam laikui gerai išsiurbkite kilimą – jame neliks nei nešvarumų, nei nemalonaus kvapo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius