Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2021 09 17

Albertas kartu su žmona kuria įspūdingą aplinką: „Tai neatsiejama gyvenimo dalis“

Kaip rašo Albertas Macijauskas iš Šiaulių, jo brandus sodas gražus visais metų laikais. „Mūsų sodui daugiau nei du dešimtmečiai. Kūrybos procesas vyksta nuolat, nes tai neatsiejama gyvenimo dalis. Puoselėjame aplinką kartu su žmona Maryte, tad tai neužima daug laiko. Parenkame augalus, kurie būtų dekoratyvūs visą vegetacijos laikotarpį ir net rudenį bei žiemą“, – sako Albertas.
Alberto ir Marytės Macijauskų kiemas
Alberto ir Marytės Macijauskų kiemas / Asmeninio archyvo nuotr.

Vyras sako, kad meilę augalams paveldėjo iš mamos, kuri turėjo savo gėlių darželius. „Kai įsigijome sklypą, bandėme daržą auginti. Tačiau po kurio laiko gimė gėlynai ir taip kasmet juos tobuliname. Vienus augalus keičiame kitais, perkeliame, iškarpome“, – pasakoja Albertas.

Jis priduria, kad tikrai labai mėgsta visžalius augalus, kurie gražiai atrodo visais metų laikais, todėl jų kieme yra pačių įvairiausių. „Iš pradžių buvo noras apsiželdinti aplinką ir susikurti privatumą, apsisaugoti nuo vėjo, o vėliau jau ėmėmės dekoratyvinių augalų. Beveik visi daugiamečiai, kadangi tokius lengviau prižiūrėti. Nors ateityje planuoju gėlynus pagražinti ir patagoninėmis verbenomis“, – pasakoja pašnekovas.

Asmeninio archyvo nuotr./Alberto ir Marytės Macijauskų kiemas
Asmeninio archyvo nuotr./Alberto ir Marytės Macijauskų kiemas

Jo kieme galima rasti ir šiuo metu labai populiarias ir dailias šluotelines hortenzijas. Sako, kad iš pradžių norėjo jų vietoje auginti rododendrus, tačiau galiausiai čia atsidūrė hortenzijos, traukiančios akis. „Labiausiai man patinka tie augalai, kurie dailūs ir žiemą. Mėgstu smilginius, ežiuoles, jau minėtas hortenzijas, sukulentus“, – dalinasi Albertas.

Asmeninio archyvo nuotr./Alberto ir Marytės Macijauskų kiemas
Asmeninio archyvo nuotr./Alberto ir Marytės Macijauskų kiemas

Jis priduria, kad darbo įdėti reikia, bet poilsiui laiko taip pat netrūksta, tačiau svarbiausia tai, kad kiemo priežiūra daugiau malonumas ir hobis. „Geriausia, kai pasodintas augalas nereikalauja pernelyg daug priežiūros, yra atsparus ligoms“, – sako Albertas.

Asmeninio archyvo nuotr./Alberto ir Marytės Macijauskų kiemas
Asmeninio archyvo nuotr./Alberto ir Marytės Macijauskų kiemas

Paklaustas, ar dažnai aplinkiniai ir draugai pagiria jo ir žmonos kuriamą kiemą, Albertas džiaugiasi, kad komplimentų tikrai netrūksta: „Darbus dalinamės kartu su žmona, bet sunkesnius atlieku aš, o ir moteris juk reikia palepinti“, – juokiasi Albertas.

Konkursą „Мano kiemas“ remia japoniškų profesionalių įrankių ir sodo technikos gamintojas „Мakita“.

Visi konkurso dalyviai turi galimybę laimėti 500 eurų vertės Makita“ kelioninį akumuliatorinį kompresorinį maisto šaldytuvą, kuris šaldo iki -18 °C arba šildo iki +60 °C, nepriklausomai nuo išorės temperatūros! Šaldytuvas veikia iš trijų energijos šaltinių: nuo 18V akumuliatoriaus, AC arba DC srovės.

5 dalyviai bus apdovanoti prizais – „Makita“ termosais ir akiniais.

Apie konkurso sąlygas skaitykite ČIA.

„Makita“ nuotr./Konkurso „Mano kiemas“ pagrindinis prizas
„Makita“ nuotr./Konkurso „Mano kiemas“ pagrindinis prizas

Visus negalinčius atsispirti įvairioms apželdinimo idėjoms, besidomintiems dailaus kraštovaizdžio kūrimu ar tiesiog norintiems pasidalinti savo sukurtos, akį traukiančios aplinkos idėjomis, kviečiame dalyvauti konkurse „Мano kiemas“. Konkurso taisyklės: 1. Pildykite anketą prisegdami savo kiemo, sodybos nuotraukas ar vaizdo įrašus. 2. Aprašykite, per kiek laiko sukūrėte savo kiemo aplinką, kaip puoselėjate savo sodybą, sodą, gėlyną, bei kuriame mieste ar rajone tas sukurtas grožis yra. 3. Būtinai parašykite savo vardą, pavardę, telefono nr., kad galėtume su jumis susisiekti.
Ačiū, kad dalyvaujate!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius