-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 26

Apsisaugoti nuo triukšmo: kada garso izoliacija padės, o kada – nepasiteisins?

Ramybė namuose karantino ir pandemijos metu daugeliui tampo nepasiekiama svajone. Darbas ir mokslai nuotoliniu būdu ne vieną privertė išgirsti ir suvokti, kad turi gana triukšmingus kaimynus. Kokie galimi tokios problemos sprendimo būdai? Ką daryti, kad gyventume ramiau?
Remontas
Remontas / 123RF.com nuotr.

Rinkoje galima atrasti daugybę statybinių priemonių, kurios, tikinama, padės išvengti garsų, tačiau tiesa ne visai tokia. Kaip 15min sakė Kauno technologijų universiteto Architektūros ir statybos instituto Statybinės fizikos laboratorijos mokslo darbuotojas dr. Kęstutis Miškinis, daug kas priklauso nuo to, kokie garsai ir iš kur jie sklinda. Kai kuriais atvejais padėti gali tik susitarimas su kaimynais, kad šie mažiau triukšmautų.

Investuokite į langus

„Pirmiausia reikėtų išskirti, koks triukšmas vargina – kylantis lauke ar viduje, tai yra toks, kurį sukelia kaimynai, jų naudojami prietaisai, daiktai ir pan. Iš lauko sklindantį triukšmą galime pažaboti pasikeitę langus, kurie būtų su storesniais stiklais arba didesniu jų skaičiumi stiklo pakete. Kai kada, nors Lietuvoje tai taikoma retai, ant sienos ties esamu langu iš išorės uždedamas atskiras stiklas“, – sako specialistas.

Jis aiškina, kad gali būti naudojami ir dvigubi langai, kai tame pačiame rėme yra įdedamos dvi atskiros varčios. Viena varčia gali būti su stiklo paketu, o išorinė su paprastu viengubu stiklu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius