Daugiau straipsnių

Artėja šiltasis sezonas: atsinaujinkite lauko erdvę už 20 eurų

Šaltinis:
Reklama
Turinio kontrolė – užsakovo rankose, redakcija neprisidėjo prie turinio kūrimo

Jau visai netrukus – metas, kuomet galėsime gerti pusryčių kavą ir mėgautis ilgesniais vakarais gryname ore, todėl pats laikas pradėti balkonus ar terasas ruošti šiltajam metų laikui. Norint juos paruošti vasaros sezonui, nebūtina daug investuoti. IKEA interjero dizainerė dalijasi keliomis daugeliui įperkamomis gudrybėmis ir lengvai įgyvendinamais, nebrangiais sprendimais.

Artėja šiltasis sezonas: atsinaujinkite lauko erdvę už 20 eurų

Dalį jų IKEA‘oje dabar rasite už naują žemesnę kainą. Siekdama būti prieinama daugeliui, vasario mėnesį IKEA sumažino daugiau kaip 1 000 namų interjero prekių kainas.

1. Sutvarkykite daiktus

IKEA interjero dizaino skyriaus vadovė Eimantė Nemanė dalinasi naujausio kasmetinio IKEA tyrimo „Gyvenimas namuose“ duomenimis: tvarkingi ir švarūs namai yra pagrindinis veiksnys, padedantis 2 iš 5 Lietuvos gyventojų jaustis patogiai ir jaukiai savo gyvenamojoje aplinkoje. „Be to, 1 iš 3 gyventojų tvarkingi namai yra svarbiausias veiksnys, padedantis palaikyti gerą emocinę savijautą. Tikiu, kad tai galioja visoms namų erdvėms, taip pat – balkonams ar terasoms. Dažnai susiduriame su situacija, kai ir taip nedidelė balkono erdvė daiktelis po daiktelio virsta sandėliuku. Žinoma, niekas nesako, kad laikyti daiktus balkone draudžiama, tačiau tuomet būtina skirti daugiau dėmesio sumaniems daiktų laikymo sprendimams. Protingai susitvarkius, balkone ar terasoje pakaks vietos ir sandėliuoti, ir ilsėtis“, – dalinasi E.Nemanė. Norint sukurti poilsiui tinkamą aplinką, daiktus reikėtų sudėti taip, kad pastarieji neužimtų grindų ploto. Ji čia pat priduria, kad kiekvienas gali padovanoti ar išmainyti tai, ko nebenaudoja.

„IKEA“ nuotr./Artėja šiltasis sezonas: atsinaujinkite lauko erdvę už 20 eurų
„IKEA“ nuotr./Artėja šiltasis sezonas: atsinaujinkite lauko erdvę už 20 eurų

Interjero dizainerė dalinasi, siaurame ir ilgame balkone ypač praverčia vietą taupančios lentynos HYLLIS (nuo 13 Eur), leidžiančios išnaudoti sienų aukštį. Viršutinėse lentynose galima auginti vazonines gėles, apačioje – laikyti įvairius daiktus. Taip pat, HYLLIS lentynos turi specialius permatomus uždangalus (tekainuojančius nuo 3 Eur), kurie gali paversti įprastą lentyną mažu šiltnamiu arba padėti apsaugoti daiktus nuo vėjo ir lietaus. Norėdami išnaudoti visą turimą laisvą vietą ir sutalpinti daugiau, galite naudoti daiktadėžes, pavyzdžiui, permatomas plastikines dėžes su dangčiais SAMLA (nuo 1,99 Eur) – taip iškart matysite, kas yra viduje ir lengvai rasite tai, ko reikia.

„IKEA“ nuotr./HYLLIS lentyna
„IKEA“ nuotr./HYLLIS lentyna

2. Atnaujinkite baldus

Išnešus daiktus ir sutvarkius erdvę, interjero dizainerė pataria atkreipti dėmesį į jau tai, kokius baldus turite. Ji dalinasi, lauko baldams, pagamintiems iš aliuminio, plastiko, rotango imitacijos ar plieno, nereikia ypatingos priežiūros. Baldams pagamintiems iš, pavyzdžiui, akacijos, eukalipto ar kitų rūšių medienos, priežiūros reikia kiek daugiau: rekomenduojama juos reguliariai plauti švelniu vandens ir muilo tirpalu, nenaudojamus – uždengti.

„Nors įprastai mediniai lauko baldai jau būna beicuoti ar dažyti, rekomenduočiau juos dar kartą padengti medienos beicu VÅRDA (nuo 8,49 Eur), kad jie nesutrūkinėtų ir ilgiau tarnautų. Kaip dažnai reikia procedūrą kartoti, priklauso nuo baldų laikymo vietos, jų naudojimo dažnumo bei oro sąlygų. Pavyzdžiui, lauke laikomus baldus reikia pakartotinai beicuoti, kai lietaus lašai įsigeria į medieną, o ne lyg karoliukai lieka jos paviršiuje. Jei nudažyti baldai pradeda luptis ar atrodo susidėvėję, juos perdažykite pakartotinai“, – pataria specialistė.

3. Atnaujinkite tekstilę ir pasitelkite apšvietimą

Interjero dizainerė įsitikinusi, kad tekstilės gaminiai ir įvairūs apšvietimo sprendimai yra jaukumo karaliai. Bene lengviausias ir vos kelis eurus kainuojantis būdas į erdvę įnešti naujų vėjų – pakeisti seną tekstilę nauja. „Pavyzdžiui, kilimas (VIRKLUND, 17,99 Eur) gali padėti vėsius vakarus paversti jaukesniais ir šiltesniais, o taip pat – greitai paslėpti susidėvėjusias grindis, jas atnaujinti. Sėdimųjų lauko baldų pagalvėlės (KUDDARNA, nuo 5 Eur) taip pat pagerins bendrą vaizdą, suteiks daugiau komforto ir akimirksniu įneš naujumo įspūdį. Priderinus jas prie kilimo, lengvai sukursite norimą nuotaiką“, – pataria interjero dizainerė ir priduria, pravartu prisiminti, kad audiniai turi būti pritaikyti naudojimui lauke: būti atsparūs vandeniui, saulės spinduliams ir purvui, lengvai prižiūrimi. Ji dalijasi dar viena gudrybe: tinklelis SOLIG (10 Eur) ne tik pagražins lauko erdvę, bet ir suteiks privatumo, sukurs jaukumo jausmą, taip tarsi atskirdamas erdvę nuo likusio pasaulio.

„IKEA“ nuotr./VIRKLUNDl lygaus audimo vidaus ar lauko kilimas
„IKEA“ nuotr./VIRKLUNDl lygaus audimo vidaus ar lauko kilimas

E.Nemanė priduria, kad lauko poilsio kampelis, kaip ir bet kuri kita namų erdvė, iš karto taps dar jaukesnis jame pridėjus dekoratyvinio apšvietimo elementų. Rinkitės įkraunamosiomis baterijomis ar saulės energija veikiančius lauko apšvietimo sprendimus: kabamuosius šviestuvus, lempučių girliandas ar kitus sprendimus. Magiškiems vakarams sukurti pravers saulės energija įkraunami LED šviestuvai ar lempučių girliandos, kurių įkrovimui neprireiks papildomų investicijų. Tokių lauko apšvietimo prekių SOLVINDEN kaina prasideda vos nuo 3,99 Eur.

„IKEA“ nuotr./SOLVINDEN LED šviesos girlianda
„IKEA“ nuotr./SOLVINDEN LED šviesos girlianda

„Daugeliui lauko erdvė yra neatsiejama nuo gėlių ir žalumos. Turite visišką laisvę vaizduotei, tad kodėl gi nesukūrus įspūdingo vertikalaus sodo iš kabamųjų vazonų su svyrančiais augalais? Žaiskite vazonų spalvomis ir tekstūromis, o lovelius su gėlėmis išdėliokite skirtinguose aukščiuose – taip išnaudosite visą turimą erdvę“, – pataria interjero dizainerė.

4. Reguliariai prižiūrėkite lauko baldus

Interjero dizainerė primena reguliariai valyti lauko baldus ir skalbti lauko pagalvėles norint, kad jos ilgiau tarnautų. „Nenaudojamus lauko baldus uždenkite specialiais uždangalais TOSTERÖ (nuo 20 Eur), taip baldai bus apsaugoti nuo aplinkos veiksnių. Prieš juos uždengiant įsitikinkite, kad jie – visiškai sausi. Tai galioja ir lauko pagalvėlėms, šezlongų kilimėliams ir kitai tekstilei prieš sudedant į dėžes. Jei naudojate sulankstomus baldus, juos sandėliuokite sulankstytus, po stogu, iki vėl prireiks. Ne sezono metu baldus laikykite vėsioje, sausoje patalpoje“, – apibendrina IKEA atstovė.

„IKEA“ nuotr./TOSTERÖ lauko baldų uždangalas
„IKEA“ nuotr./TOSTERÖ lauko baldų uždangalas

IKEA sumažino kainas

Įgyvendindama kompanijos viziją kurti gražesnį kasdienį gyvenimą daugeliui žmonių, IKEA nuo vasario sumažino kainas daugiau nei tūkstančiui prekių. Žemesnės kainos taikomos prekėms iš įvairių kategorijų: nuo ikoninio dizaino sofų ir fotelių iki daiktų laikymo baldų ir interjero detalių. Pavyzdžiui, dėžė DRÖNA kainuoja 2,99 Eur (ankstesnė kaina – 3,99 Eur), užuolaidos HILJA – 14,99 Eur (ankstesnė kaina – 19,99 Eur), vaikiška kėdutė KRITTER – 15 Eur (ankstesnė kaina – 20 Eur), komoda MALM – 44,99 Eur (ankstesnė kaina – 54,99 Eur), rašomasis stalas MICKE – 79 Eur (ankstesnė kaina – 99 Eur).

Visi sprendimai už naują žemesnę kainą: https://www.ikea.lt/lt/rooms/zemesne-kaina