Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 01

Daigų augintoja iš Smilgių Ligita Lamauskienė: „Dabar pats metas sėti pomidorus“

Saulė vis daugiau šviečia, todėl sodininkai ir daržininkai su nekantrumu laukia, kada galės sukišti rankas į žemę ir imtis pavasario darbų. Dažnas savo darbus pradeda nuo daigų auginimo. Tačiau ne visiems pavyksta užsiauginti tvirtus daigus arba nežino, kokios augalų rūšys patraukliausios akiai, skaniausios, todėl patarimais pasidalijo Ligita Lamauskienė, „Smilgių gėlės“ įkūrėja.
Pomidorai
Pomidorai / 123RF.com nuotr.

„Smilgių gėlės“ – tai šeimyninis verslas, gyvuojantis jau dvidešimt metų, į kurį įsitraukę visi – ir vyresni, ir jaunesni. Jie turi net keletą didelių šiltnamių, kuriuose auginami daržovių daigai ir daugiau kaip šešiasdešimt vienmečių gėlių rūšių. Tad atvykę tikrai atrasite tai, kas patiks.

Apie gėles

Šiuo metu moteris labiausiai džiaugiasi begonijomis, kurios jau pilnai sužydėjusios ir laukia pirkėjų. „Šiemet turime naują begonijų rūšį, kuri išsiskiria savo nuostabiu ir stipriu kvapu. Taip pat labai džiaugiamės naujomis sundavilėmis“, – sakė Ligita.

Moteris parodė naujieną – svyrančias saulėgrąžas. Ji kviečia šias gėles įsigyti tuos, kurie mėgsta akį džiuginančias spalvas sode.

Paklausta apie populiariausias augalų rūšis, verslininkė tikino, kad šių metų tendencijų dar nežino. „Populiariausių kol kas pasakyti negaliu, bet tikrai turiu lojalių klientų, kurie kasmet perka tas pačias rūšis ir perkalbėti jau nepavyksta. Mes taip pat labai domimės, kur žmonės sodins tą augalą. Tada patariame labiau tinkančias veisles, nes kai kurios skirtos auginti pavėsyje, kitos saulėje, trečios terasose ir pan.“, – pasakojo Ligita.

Pomidorų sėjimo metas

Daigų augintoja ramino, kad sėti pomidorus dabar – pats geriausias metas. „Tikrai nėra per vėlu, o net priešingai – pats laikas. Pomidorai greit auga, tad svarbiau yra nesodinti per anksti. O persodinti į šiltnamį reikėtų gegužę, kai baigsis visos šalnos. Mes planuojame pomidorų prekybą per Motinos dieną, nes tada žmonės įprastai pradeda dirbti sodo darbus“, – atskleidė Ligita.

Raudonosios paprikos

Populiariausios paprikos – raudonos. Būtent šios rūšys: ‘Kadmio’, ‘Solario’, ‘Kromo’. Tačiau Ligita augina ir geltonas, ir oranžines, bet jos nėra tokios perkamos. „Per laiką esame atsirinkę ir jau žinome, kurias klientai labiau mėgsta, todėl didžioji dalis paprikų – raudonos spalvos ir tik šiek tiek geltonų bei oranžinių“, – sakė ji.

Taip pat verslininkė paaiškino, kad baklažanus reikėjo sėti jau sausį, o tie, kurie to nepadarė, jau pavėlavo į traukinį, todėl dabar belieka pirkti daigus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius