-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 05 30

Dalykai, labiausiai užkemšantys plautuvę: ko vengti?

Plautuvę užkimšti gali patys įvairiausi dalykai, ypač jeigu per daug nesukate galvos, ką į ją pilate. Keli arbatžolių lapeliai, kavos tirščiai, riebaluota keptuvė... Tai tik keli dalykai, dėl kurių gali tekti kaip reikiant pasidarbuoti, norint atkimšti kriauklę.
Virtuvės kriauklė
Virtuvės kriauklė / Vida Press nuotr.
Temos: 1 Virtuvė

Kaip rašoma rd.com, štai kokie dalykai labiausiai kenkia jūsų plautuvei ir vamzdžiams.

Kiaušinių lukštai

Kiaušinių lukštai yra kieti, aštrūs, todėl gali sulaikyti kitas atliekas vamzdžiuose. Štai kodėl kiaušinių lukštų vieta šiukšlių ar komposto dėžėje, o ne jūsų plautuvėje.

Riebalai

Santechnikai dažnai pastebi, kad labiausiai mūsų plautuvės nukenčia nuo pačių įvairiausių riebalų formų, kadangi šie prilimpa prie vamzdžių sienelių. Tai gali būti aliejuota keptuvė, majonezas, salotų padažas, sviestas... Taigi, labai riebaluotus indus pravalykite popieriniu rankšluosčiu – turėsite kur kas mažiau darbo.

Miltai

Miltai, tešlos likučiai – puiki priemonė, jeigu norite užkimšti savo kriauklę. Lipni masė, patekusi į vamzdžius atlieka savo juodą darbą, sulaiko kitas atliekas, patenkančias į plautuvę.

Medikamentai

Niekada neišmeskite medikamentų neatsakingai – plautuvė tam pati netinkamiausia vieta, be to, kenkiate aplinkai. Patartina visus medikamentus, kurių galiojimo laikas pasibaigęs, atiduoti tam skirtose vietose, kur jie bus tinkamai utilizuojami.

Lipdukai ant maisto produktų

Dažniausiai jie klijuojami ant vaisių ir daržovių. Patekę į vamzdžius lipdukai taip paprastai nesuyra, todėl užsilieka vamzdžiuose ir sukuria „patogią“ terpę prisiglausti ir kitoms atliekoms.

Kavos tirščiai

Dar vienas populiarus būdas, norintiems užkimšti savo kriauklę – kavos tirščiai, pasak specialistų, dažniausia priežastis, kodėl tenka nuolatos valyti vamzdžius.

Popierius

Būkite atidūs – įvairūs popieriniai gaminiai, servetėlės, popieriniai rankšluosčiai, vatos diskeliai ne pats geriausias pasirinkimas, kai kalbama apie užsikimšusius vamzdžius. Jie labai greitai sugeria vandenį, išsipučia ir užkemša jūsų plautuvę.

Tam tikro maisto likučiai

Savo plautuvę saugokite nuo bet kokių maisto likučių, tačiau kai kurie maisto produktai yra pavojingesni nei kiti. Pavyzdžiui, tie, kurie „plečiasi“ – įvairūs makaronai, ryžiai ir kitos kruopos. Lipnūs produktai prikimba prie vamzdžių sienelių ir sudaro kliūtis vandeniui nutekėti.

Kaip greitai atkimšti kriauklę?

Jeigu jau taip nutiko, kad kriauklė užsikimšto, išmėginkite klasika tapusį sodos ir acto duetą. Įpilkite sodos, užpilkite acto ir po kiek laiko, kai viskas suputos, užpilkite verdančiu vandeniu. Tai vienas iš būdų, kuris dažniausiai suveikia, tačiau jeigu jums nepavyko, metas kreiptis pagalbos į specialistus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius