Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2019 10 21

Didžiausios klaidos, kurias darome pirkdami baldus

Pirkti baldus yra vienas didžiausių malonumų, tačiau kartu tai ir didelė atsakomybė. Nes baldus perkame ne kasmet, o nepataikę turėsime su jais gyventi ne vienerius metus. Pateikiame labiausiai paplitusias klaidas, kurias padaro spontaniški ar neapdairūs baldų pirkėjai.
Baldų salone
Baldų salone / 123RF.com nuotr.

Neatsižvelgiame į kambario dydį. Prieš keliaudami pirkti baldų, tiksliai išmatuokite kambario erdvę. Ypač tai svarbu ruošiantis įsigyti didesnių gabaritų baldus, tarkime, sofą ar sekciją. Parduotuvėje jie gali atrodyti visiškai kitaip nei namuose.

Atsisakome specialistų pagalbos. Konsultantai tam ir yra salonuose, kad pirkėjas bet kuriuo metu galėtų kreiptis pagalbos ir patarimo. Geras specialistas suteiks tikrai daugiau naudingos informacijos, nei jos rasite lankstinuke.

Nepataikome į spalvos „dešimtuką“. Ekspozicijoje baldai dažnai atrodo kitaip, nei įprastoje namų aplinkoje vien dėl specifinio apšvietimo. Todėl visai vertėtų pasiteirauti parduotuvės konsultanto apie galimybę parsivežti namo gabaliuką baldo audinio. Taip pat vertėtų pagalvoti, kas naudosis baldais, ar namuose yra vaikų ir augintinių.

Per daug patariamųjų balsų. Baldus išsirinkti nėra paprasta, bet vežtis į interjero saloną būrį draugų, kurie galėtų patarti, nėra pats geriausias sprendimas. Nuo gausybės patarimų jums susisuks galva ir galiausiai pamiršite, ko iš tiesų norite jūs pats.

Neišbandote baldo salone. Rinkdamiesi baldus būtinai patikrinkite, ar sklandžiai darinėjasi stalčiai, patogu sėdėti ar stumdyti baldą. Tai jūsų teisė.

123RF.com nuotr./Baldų salone
123RF.com nuotr./Baldų salone

Perkate impulsyviai. Kas gali būti blogiau, nei labai nusivilti tuo, kuo buvote taip susižavėjęs? Dažniausiai taip atsitinka su impulsyviais pirkiniais. Baldas nėra pirkinys vienam vakarui, tad atkreipkite dėmesį į jo funkcionalumą ir kaip jis dera su namų aplinka.

Vadovaujamės stereotipais. Keldamiesi į naujus namus dažnai norime atsivežti ir jų interjero idėjas. Tačiau tai yra didelė klaida. Nauji namai turi alsuoti nauju požiūriu ir gyventi naują gyvenimą.

Nekreipiame dėmesio į medžiagas. Jeigu baldus renkatės tik pagal spalvą, rizikuojate smarkiai nusivilti. Specialistai pataria pasidomėti, iš kokių medžiagų jie pagaminti: žinosite, kaip baldą prižiūrėti ir išsiaiškinsite jo atsparumo lygį.

123RF.com nuotr./Baldų salone
123RF.com nuotr./Baldų salone

Renkamės pigiausius baldus. Pigūs baldai dažniausiai gaminami iš neatsparių medžiagų, kurios dažnai dar kelia pavojų sveikatai. Ypač tai liečia įvairius klijus ir laką, kurie naudojami apdorojime. Ar tikrai jų norite savo namuose?

Ypač brangūs baldai. Labai brangūs baldai reikalauja ypatingos priežiūros. Tokiu atveju rizikuojate tapti jų vergu arba gyventi kaip muziejuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius