Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 06

Dulkių siurblys-robotas: į ką atkreipti dėmesį renkantis ir kaip prižiūrėti, kad tarnautų kuo ilgiau. Specialistų patarimai

Dulkių siurblys robotas, pasak pašnekovų, yra būtent ta prekė, kuri šiuo metu ant bangos. Grindų švara namuose itin aktuali, ypač, kai turime augintinių ar didžiojoje namų dalyje siaučia vaikai, mėgstantys palikti po savęs dulkių ir trupinių kalnus. Dėmesio ir laiko grindims bei kilimams reikia labiausiai, o juk retas kuris mūsų trokšta kiekvieną dieną siurbti, plauti grindis ir tam skirti kelias valandas savo brangaus laiko.
Robotas siurblys
Robotas siurblys / 123RF.com nuotr.

Štai žmonės, įsigiję dulkių siurblius-robotus, džiaugiasi ne tik sutaupytu laiku, kuris, sutikite, kalbant apie namų ruošą yra svarbiausias dalykas, bet ir daugybe kitų privalumų.

Tiesa, išsirinkti tokioje gausoje pasiūlymų yra tikrai nelengva. Skiriasi ne tik kainos, bet ir robotų funkcijos. Ką reikėtų žinoti renkantis? Į ką atkreipti dėmesį?

Apie tai, kaip išsirinkti dulkių siurblį robotą pasakoja „Topo centro“ ekspertas Vilmantas Paškevičius, o kokios jiems reikia priežiūros, kad ilgai tarnautų, – Roboshop.lt vadybininkas Ernestas. Taip pat 15min žurnalistė Jurgita Lieponė pasidalijo savo patirtimi, kaip ji rinkosi dulkių siurblį-robotą.

V.Paškevičius sako, kad nebūtinai pats brangiausias robotas yra geriausias, o renkantis būtina atsižvelgti į savo gyvenimo būdą.

„Renkantis siurblį visada užduodame klausimus – kokio ploto jūsų namai, gyvenate bute ar name, namas vieno ar dviejų aukštų ir aptariame visus kitus aktualius niuansus. Svarbus ir finansinis aspektas – t. y., kiek ruošiatės skirti robotui siurbliui. Remiantis šiais parametrais ir reikėtų pradėti ieškoti jums labiausiai tinkamo varianto“, – sako 15min pašnekovas.

Siurbliai skirstomi į kelias grupes

Roboto siurblio kaina gali priklausyti nuo daugybės faktorių, tačiau viena iš esminių – kokią skenavimo ir navigacijos sistemą robotas turi, kaip jis orientuojasi aplinkoje. Patys paprasčiausi ir pigiausi robotai reaguoja į kliūtį – jie, atsimušę ir reaguodami į ją, keičia savo siurbimo lauką ir judėjimo kryptį.

Protingesni robotai yra su integruotomis kameromis ar turintys giroskopinę navigaciją: ji registruoja roboto judėjimo kryptį bei tikslią jo vietą ir šią informaciją perduoda kompiuteriui. Jis ją įsimena ir apskaičiuoja, kur reikės važiuoti po to.

Tokie robotai gali susidaryti kambario žemėlapį ir yra kur kas tikslesni nei pirmieji, apskaičiuoja, kaip jiems važinėti yra patogiausia. Giroskopinės navigacijos sistemos privalumas – našumas, mažesnės elektros energijos sąnaudos ir nedidelė kaina.

Tačiau šiuo metu lygių nėra tiems robotams, kurie turi pačią išmaniausią ir tiksliausią lazerinę skenavimo sistemą. Tokie robotai mato kliūtis, sienas, daiktus, susidaro tikslius būsto žemėlapius, juos lengva valdyti mobiliąja programėle, jie turi daugiau išmanių ir naudingų namams funkcijų, pavyzdžiui, galite nustatyti, kad vieną kambarį valytų daugiau, kitą – mažiau.

Specialistas priduria, kad renkantis robotą svarbu išnaudoti visas jo galimybes: „Geriausia rinktis su lazerine skenavimo sistema, kadangi toks veikia greičiau ir tikslingiau, juda tvarkingai, taip pat darbą palengvina ir žemėlapių išsaugojimas. Be žemėlapių išsaugojimo roboto kaina gali būti iki 300 eurų, o išmanesnių kainos prasideda nuo 400 eurų“, – sako V.Paškevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius