-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Interjero dizainerė pataria, kaip 3 paprastais žingsniais padengti nepamirštamą Velykų stalą

Velykų proga daugelis iš mūsų planuoja susitikti su artimaisiais, ridenti margučius ir sėsti prie bendro stalo, kur kuriami prisiminimai. Todėl interjero dizainerė pasakoja, kaip trimis paprastais žingsniais padengti šventės stalą ir be didelių išlaidų sukurti jaukią nuotaiką tiek suaugusiems, tiek vaikams.
Velykų stalo dekoras
Velykų stalo dekoras / Ikea nuotr.

„Pirmiausia nuspręskite, kuria kryptimi norite judėti: išlaikyti tradicijas, pasitelkti minimalizmą ar sukurti ką nors ryškaus ir žaismingo. Apsisprendus bus paprasčiau dekoruoti. Ir nepamirškite, kad nėra vieno teisingo būdo padengti šventės stalą – svarbiausia pasimėgauti procesu“, – sako Interjero dizaino skyriaus vadovė Eimantė Nemanė, rašoma Ikea pranešime žiniasklaidai.

1. Iškraustykite spinteles ir pradėkite planuoti

Planuojant, kaip dengsite Velykų stalą, interjero dizainerė ragina neskubėti pirkti naujų indų ir papuošimų – pirmiausia pažiūrėkite, ko jau turite namuose.

„Įvertinkite turimas lėkštes, vazas, staltieses ir pagalvokite, kas iš jų tiktų jūsų įsivaizduojamam dekorui. Tuomet susidarykite sąrašą papildomų akcentų ir dekoracijų, kurių prireiks – galbūt dalį jų galėsite pasigaminti patys. Taip išvengsite nereikalingų išlaidų ir neprisipirksite daiktų, kurie nebūtinai derėtų su jūsų jau turimais“, – pataria interjero dizainerė.

Ji taip pat ragina drąsiai derinti senas staltieses, indus ir stalo įrankius su naujais – tokie eklektiški deriniai suteiks stalui savitumo, sentimentalumo ir padės atskleisti unikalią jūsų šeimos istoriją.

„Perkant naujus indus, stalo įrankius ar tekstilę, siūlau laikytis vienos taisyklės, t. y. rinktis nesenstantį dizainą, kuris tarnaus daugelį metų ir tiks įvairioms progoms. Įsigiję universalų staltiesės, indų ir taurių komplektą, kaskart galėsite papildyti jį vis kitais akcentais. Renkantis dekoracijas, taip pat svarbu atkreipti dėmesį į jų kokybę ir ilgaamžiškumą. Natūralios medžiagos ir spalvos neišeis iš mados ir derės beveik prie visko“, – sako E.Nemanė.

2. Papuoškite stalą asmeninėmis detalėmis ir tekstile

Interjero specialistė siūlo kiekvienam svečiui padėti po kelias lėkštes – jos gali būti skirtingos. O kad būtų kiek asmeniškiau, lėkštes papuoškite mielais Velykų ar pavasario simboliais: šakelėmis ar kitomis detalėmis iš gamtos, numargintais ar marginti paruoštais margučiais arba pačių pagamintais zuikučiais.

„Patiekdami maistą, būkite išradingi. Pavyzdžiui, įprastą torto ar pyrago stovą gali pakeisti apverstas dubuo su lėkšte ant viršaus. Taip pakylėtos vaišės atrodys ypatingai, o ant stalo liks daugiau erdvės papuošimams“, – sako interjero dizainerė.

Dar vienas neatsiejamas Velykų stalo elementas – augalai. Tai nebūtinai turi būti pirktos gėlės, galite pasimerkti šaką su netrukus prasprogsiančiais pumpurais ar kitą gamtoje rastą puošmeną, už kurią nereikia mokėti. Įvairūs pavasariniai augalai pravers ir tuo atveju, jei, susirinkus svečiams, planuojate dažyti margučius.

Ikea nuotr./Velykų stalo dekoras
Ikea nuotr./Velykų stalo dekoras

„Sujungti visus indus ir dekoracijas į bendrą visumą padės tekstilė: staltiesė, medžiaginės servetėlės ar stalo takelis. Jei namuose turite tik vienos spalvos indų, staltiesė gali būti marga ir raštuota – tuomet padengtas stalas atrodys šventiškiau. Pasirinkus išraiškingą staltiesę, indai turėtų būti kuo paprastesni, o norintiems derinti skirtingas lėkštes labiau tiks vienspalvė tekstilė. Vietoj didelės staltiesės galima naudoti ir atskirus stalo kilimėlius – ypač jei šventėje dalyvaus mažamečiai vaikai ar prie stalo bus dažomi margučiai.“

3. Parodykite dėmesio visiems namams

Velykos, kaip ir pavasaris, daugeliui siejasi su nauja pradžia, švara ir namų tvarkymu. Todėl interjero dizainerė pataria, kaip atgaivinti interjerą ir įsileisti į namus pavasario spalvų.

„Vienas lengviausių, nei daug laiko, nei pinigų nereikalaujančių būdų atnaujinti namus yra tekstilė. Tai gali būti bet kas: ryškesnės užuolaidos, naujas kilimas, patalynės užvalkalai miegamajame ar sofos pagalvėlės, suderintos su vazomis, svetainėje“, – vardija interjero dizainerė.

Kaip pasigaminti Velykų zuikutį?

Interjero dizainerė dalijasi ir dar vienu patarimu, kuris padės papuošti stalą, nustebinti svečius ir įtraukti vaikus. Ji pasakoja, kaip patiems pasigaminti zuikučio formos dekoracijų.

Ikea nuotr./Velykų stalo dekoras
Ikea nuotr./Velykų stalo dekoras

„Velykos – puikus metas panaudoti namuose turimas audinių atraižas. Iš audinio iškirpkite nedidelį (pavyzdžiui, 20 x 20 cm) kvadratą. Jo centre padėkite vatos ar kito kamšalo ir suriškite kampus gumele – tai bus zuikučio pilvas. Iš kito, mažesnio, vatos gumulėlio suformuokite galvą. O likusius audinio kampus atskirkite, kad atrodytų kaip ausys. Kad būtų įdomiau, į vidų galite įvynioti margutį ar saldainių – vaikams bus pramoga ieškoti“, – sako E.Nemanė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius