Daugiau straipsnių

Paprasti būdai, kaip atnaujinti namus nemokamai: pasitelkite tai, ką turite

Šaltinis:

Norint atnaujinti namus, įnešti naujų vėjų, nebūtina įsigyti naujų baldų ir aksesuarų. Galite visiškai atnaujinti savo erdvę tiesiog pakeisdami stilių jau turimais daiktais.

Sodrumo ir gylio turinčios spalvos interjere

Jei norite greitai ir be papildomų išlaidų interjerui suteikti naujų spalvų, pasitelkite šias paprastas gudrybes, rašoma bhg.com.

Pagalvėlės

Jei jūsų svetainėje ar kituose kambariuose trūksta jaukumo, pabandykite pasitelkti pagalvėles. Surinkite jas iš visų namų ir išdėliokite ant sofos ar lovos – bus tikrai jaukiau ir spalvingiau. Rinkitės skirtingų raštų ir tekstūrų pagalvėlių užvalkalus, kurių spalvos viena kitą papildys ir kvies jaukiai įsitaisyti.

Pertvarkykite baldus

Vienas paprasčiausių būdų atnaujinti namų erdves – perstumdyti baldus. Tai nieko nekainuoja ir gali padėti atrasti naujas komforto formas. Eksperimentuokite su skirtingais baldų išdėstymo variantais, kad pakeistumėte erdvę nekeisdami jokių jos elementų, pavyzdžiui, pabandykite perstumti svetainės sofą į kitą pusę, atitraukti baldus nuo sienos, atrasti naują vietą kėdėms. Jei galutinis išdėstymas jums nepatinka, visada galite perkelti elementus atgal.

123RF.com nuotr./Tekstūros interjere
123RF.com nuotr./Tekstūros interjere

Menas ant sienos

Kad sukurtumėte įspūdingą ekspoziciją ant sienos, tikrai nebūtina išlaidauti brangiems meno kūriniams. Surinkite jau turimų daiktų, pavyzdžiui, krepšių ar skrybėlių, kolekciją ir pritvirtinkite. Galbūt tai taps įkvėpimu tęsti toliau?

Šeimos nuotraukos (ir ne tik)

Tegu gražiausios jūsų gyvenimo akimirkos būna matomos – sudėkite nuotraukas į rėmelius ir pasikabinkite ant sienos. Galite rėmelius nudažyti viena spalva, kad išlaikytumėte stiliaus vientisumą.

Perdažykite baldus

Dažai yra puiki dekoravimo priemonė, tinkanti ne tik sienoms. Galite nudažyti senus baldus ir aksesuarus bei suteikti jiems naują gyvenimą. Pabandykite perdažyti medinius baldus ryškia spalva, atnaujinti rankenėles ir pamatysite, kaip toks baldas jūsų erdvėje sužibs iš naujo.

123RF.com nuotr./Baldai
123RF.com nuotr./Baldai

Panaudokite stiklinius butelius kitaip

Pasitelkite panašios spalvos butelių, indų ar vazų kolekciją, kad sukurtumėte senovinio stiliaus įspūdį. Užuot stiklinius butelius išmetę tiesiai į šiukšlių dėžę, pažiūrėkite, gal jie įdomios formos ar spalvos? Išvalykite juos ir pabandykite panaudoti kitaip – kaip vazą ar žvakidę. Jeigu butelius nudažysite ar kitaip dekoruosite, turėsite unikalią namų puošmeną.

Dekoruokite kavos staliuką knygomis

Knygos naudingos ne tik skaitymui. Paimkite knygas kietais viršeliais iš lentynų ir sukurkite įdomų stalo ar židinio „įvaizdį“. Galite rinktis knygas su išskirtiniais, spalvingais viršeliais ir surasti labiausiai jums patinkantį naujai gimstančio interjero variantą. Be to, tai ne vienintelis būdas kaip panaudoti knygas interjere – jas galite įvairiai išdėlioti lentynose ar kituose kambariuose.

Parodykite tai, kas jums svarbu

Į dekorą namuose įtraukite atostogų ar ypatingomis progomis gautų suvenyrų. Taip galite sukurti prasmingą kompoziciją, kuri atskleistų jūsų asmenybę, gyvenimo patirtį ir įprasmintų prisiminimus. Nesvarbu, ar tai kriauklių kolekcija iš atostogų paplūdimyje, ar įrėmintas vestuvių kvietimas – net ir paprasčiausi daiktai tampa unikalūs, kai primena ypatingas akimirkas.

Atraskite pledus ir antklodes

Antklodės ar dailūs pledai bet kokiems baldams gali suteikti stiliaus ir švelnumo. Pasitelkite antklodę ir suteikite gyvenamajam kambariui ar miegamajam papildomų spalvų ir tekstūrų. Užlenkite antklodę ant sofos atlošo ar lovos krašto, kad matytųsi tokios gražios detalės kaip apvadai ar kutai.

123RF.com nuotr./Mezginiai
123RF.com nuotr./Mezginiai

Stalo takeliai ir staltiesės

Įvairūs stalo takeliai ir staltiesės gali tapti nuostabiu akcentu jūsų namuose. Papuoškite stalą tuo, ką jau turite ir galbūt pamiršote. Jei jūsų valgomojo stalas per mažas, kad ant jo tilptų daugybė akcentų, elegancijos suteiks stalo takelis. Jei neturite tokio, naudokite gražią raštuotą audinio atraižą ar net didelį šalį.

123RF.com nuotr./Stalo dekoras su staltiese
123RF.com nuotr./Stalo dekoras su staltiese

Vaisiai – kaip akcentai

Netikėta? Tačiau paprasta ir tikrai efektyvu. Spalvingus vaisius sudėkite stikliniuose indeliuose arba stikliniuose dubenėliuose su kojelėmis. Rinkitės ilgai išsilaikančius sezono vaisius, kad jie būtų spalvingi, nebrangūs ir skanūs. Apelsinai, citrinos ir žaliosios citrinos suteikia gaivumo šiltajam sezonui, o štai obuoliai – puikus pasirinkimas rudeniui ar žiemai.

Puodai ir keptuvės – nauja meno forma

Kodėl gi virtuvėje keptuvių ir puodų nepakabinus ant sienos ir nesuteikus šiai erdvei naujų vėjų? Užpildykite tuščias virtuvės sienas maisto ruošimo reikmenimis, kurie gali atlikti ir dekoro vaidmenį. Puodai, keptuvės, kepimo reikmenys ir įrankiai, pakabinti po kelis, tampa puikiu meno kūriniu. Didelis privalumas ir tai, kad šie reikmenys visada bus po ranka gaminant maistą.

Gamtos stebuklai jūsų namuose

Kam išleisti daug pinigų akcentams, jei gražių daiktų galite rasti vos išėję už lauko durų? Į vazas sudėti spalvingi lapai tampa meniškomis kompozicijomis. Taip pat galite pražydinti įvairių krūmų, medžių šakeles savo namuose, pasitelkti kitas gamtos gėrybes - įdomias šakeles, smilgas, akmenis ar kriaukles. Viskas – tik jūsų fantazijos reikalas.