-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 08 08

Įsirengėte vaizdo kameras kieme ar laiptinėje? Atvejai, kuomet galite prisivirti košės

Vis daugiau žmonių, siekdami apsisaugoti nuo užpuolikų ir vagių, kieme ar laiptinėje įsirengia vaizdo stebėjimo kameras. Tik štai čia atsiranda niuansų – ką galima filmuoti, siekiant nepažeisti Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (BDAR), ar ką daryti, jei kamera atgręžta į kaimyno ar mokyklos kiemą? Galiausiai, kaip susitarti dėl filmavimo, jei gyveni daugiabutyje ir ne visi kaimynai nori prarasti teisę į privatumą?
Dovilė Urnikienė
Dovilė Urnikienė / 123rf.com / Jūratės Čiakienės nuotr.

Turite klausimų teisininkams? Kyla keblumų santuokos, šeimos teisės, finansų, nekilnojamojo turto, karjeros ar kitose aktualiose srityse? Rašykite mums el. paštu klauskiteteisininko@15min.lt ir užduokite klausimą teisininkams, aiškiai išdėstant savo problemą.

Į atrinktus klausimus 15min.lt Gyvenimo rubrikoje atsakys Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos nariai.

Dėl kamerų įrengimo nesutarė kelerius metus

Kaip pasakoja vilnietė Dalia, jos daugiabučio bendrija net kelerius metus tarėsi dėl vaizdo kamerų kieme ir laiptinėje įrengimo, nes vis pasitaikydavo vagysčių, tačiau ne visiems patiko mintis, kad jie ir jų svečiai bus stebimi, ir ne kiekvienas sutiko už tai dar ir mokėti. Tik po ilgų derybų buvo susitarta dėl kelių kamerų kieme bei pirmame laiptinės aukšte, šalia liftų, įrengimo.

O štai kitai vilnietei Jūratei, gyvenančiai nuosavame name, kilo kita problema – jos tvorą ir kodinę durų spyną dažnai apspjaudo šalia namų esančios mokyklos moksleiviai. Norėdama juos sudrausminti, Jūratė pageidautų filmuoti savo kiemą ir įėjimą į jį, tačiau ar gali tai daryti, jei į filmavimo lauką patektų ir į mokyklą pro šalį einantys nepilnamečiai.

Anot advokato padėjėjos Dovilės Urnikienės, tokios situacijos yra dažnos ir, nors įsirengiant prie savo namų vaizdo kameras jokie leidimai nėra reikalingi, yra keletas svarbių „bet...“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius