Daugiau straipsnių

Kaip atnaujinti namus išleidžiant iki 15 eurų? Į pagalbą pasitelkite tekstilę

Šaltinis:
Reklama
Turinio kontrolė – užsakovo rankose, redakcija neprisidėjo prie turinio kūrimo

Pasitelkiant skirtingus tekstilės gaminius, lengva suteikti interjerui gyvumo ir nebrangiai atnaujinti bet kokią erdvę. Tekstilė taip pat labai svarbi norint namuose gerai jaustis, suteikti jiems šilumos ir jaukumo. Interjero dizainerė dalijasi, kaip pavasariškai atsinaujinti namus investuojant vos į iki 15 eurų siekiančius sprendimus.

Kaip atnaujinti namus išleidžiant iki 15 eurų? Į pagalbą pasitelkite tekstilę

„Pakeičiant namų aksesuarus ir tekstilės gaminius, tokius kaip užuolaidos, pagalvėlių užvalkalai ar patalynė, itin paprasta atnaujinti kambarį. Pervilkite pagalvėles naujais pastelinių spalvų užvalkalais, priderinkite vazų atspalvius, pakabinkite plakatų ir, žinoma, į namus įneškite dalelę gamtos: žalių augalų ar gėlių. Kambaryje padvelks artėjančiu pavasariu“, – sako interjero dizainerė Eimantė Nemanė.

Tekstilė ir įvairūs aksesuarai – pats paprasčiausias būdas artėjantį pavasarį atjaujinti namus, o dalį šių sprendimų IKEA‘oje dabar galima rasti už naują žemesnę kainą. Siekdama būti prieinama daugeliui, vasario mėnesį IKEA sumažino daugiau kaip tūkstančio namų interjero prekių kainas.

Maži pokyčiai sukuria skirtumus

Tekstilė padeda atskleisti individualumą, kad namai atspindėtų mus pačius, o jos gaminiai yra ne tik dailūs, bet ir praktiški: užuolaidos sutramdo rytinę saulę, ant sofos padėta antklodė sušildo vėsiais vakarais. Kilimas gali padėti išlaikyti šilumą namuose ar vizualiai atskirti erdves. Tereikia pakeisti pagalves ar sofos užvalkalus, kad suteiktumėte interjerui naujumo.

„IKEA“ nuotr./Kaip atnaujinti namus išleidžiant iki 15 eurų? Į pagalbą pasitelkite tekstilę
„IKEA“ nuotr./Kaip atnaujinti namus išleidžiant iki 15 eurų? Į pagalbą pasitelkite tekstilę

„Skirtingų faktūrų ir raštų maišymas gali padaryti dar didesnį įspūdį. Derinkite lygius ir šiurkščius, plonus ir storesnius tekstilės gaminius – sluoksniavimas kambario erdvei suteikia gilumo. Pagalvėlės, užtiesalai, užuolaidos ir kilimai gali puikiai ir nepastebimai susižaisti, sukurdami komforto ir stiliaus harmoniją. Tačiau spalvos turėtų derėti arba papildyti viena kitą, kad sukurtumėte vientisą įvaizdį“, – sako IKEA interjero dizaino skyriaus vadovė Eimantė Nemanė.

Ji kviečia atkreipti dėmesį į dominuojančią kambario interjero spalvą. Bus lengviau, jei pagrindinė spalva – pastelinių tonų. Prie jų galima priderinti ryškius ir spalvingus pagalvėlių užvalkalus (PARKGRÖE už 3,99 Eur) bei kitus aksesuarus, kuriuos bus itin paprasta kas sezoną pakeisti. Ryškūs dekoro elementai taip pat gali būti baigiamasis akcentas svetainėje, kurioje vyrauja žemės atspalviai. Na o ryškaus interjero svetainėje verčiau rinktis pastelinius aksesuarus, pavyzdžiui, balkšvą užtiesalą THORGUN (už 2,99 Eur), dalijasi E.Nemanė.

Interjero dizainerė taip pat atkreipia dėmesį į užuolaidas, kurios – taip pat svarbus kambario aksesuaras. „Vos pakeitus užuolaidas, svetainė gali atrodyti visiškai naujai. Be to, jos gali būti itin funkcionalios. Pavyzdžiui, naktinės užuolaidos (BRUKSVARA už 7,99 Eur) neleidžia į kambarį patekti šviesai iš lauko. Tuo tarpu dieninės užuolaidos (TERESIA už 9,99 Eur) praleidžia šviesą, kartu suteikdamos privatumo ir jaukumo. Jas galima derinti su storesnėmis temdančiomis užuolaidomis“, – sako interjero dizainerė.

„IKEA“ nuotr./„BRUKSVARA“ kolekcija
„IKEA“ nuotr./„BRUKSVARA“ kolekcija

Pasak jos, svarbu, kad užuolaidų spalva derėtų prie likusio interjero. Norint suderinti erdvės spalvas, pirmiausia interjero dizainerė kviečia pažvelgti į tai, ko šiuo metu negalite pakeisti – pavyzdžiui, grindų dangos spalva. Tuomet apsidairykite ir nuspręskite, ką pakeisti galima neinvestuojant daug bei ten, kur pasirinkimo įvairovė – didesnė. Grįžtant prie užuolaidų, norint su jomis sukurti kontrastą, rinkitės šviesių ir tamsių spalvų derinius arba priešingas spalvas paletėje. Pavyzdžiui, derinkite tamsias užuolaidas prie baltos sienos, ryškiaspalves užuolaidas prie pilkos sienos ar šviesias užuolaidas prie tamsios sienos.

„IKEA“ nuotr./„EBBATILDA“ ir „SANELA“ pagalvėlių užvalkalai
„IKEA“ nuotr./„EBBATILDA“ ir „SANELA“ pagalvėlių užvalkalai

Paprastos detalės virtuvės atnaujinimui

Jei virtuvė sujungta su svetaine, virtuvės tekstilę derinkite prie svetainės tekstilės gaminių. Taip jūsų namai atrodys darniau ir bus jaukesni. „Net jei esate įsitikinę, kad virtuvėje neturite tekstilės, galite rinktis derančias virtuvines pirštines (pvz., TORVFLY už 2,99 Eur), virtuvinius rankšluosčius, staltiesę ar stalo servetėles, kad sukurtumėte harmoningą erdvę. Naudojamų popierinių servetėlių atspalvis taip pat gali prisidėti prie vieningo įvaizdžio interjere kūrimo, kaip ir derantys pagalvėlių užvalkalai EBBATILDA (nuo 2,99 Eur)“, – paaiškina E. Nemanė.

Ji atkreipia dėmesį, kad nebūtina iš karto įsigyti visų virtuvės aksesuarų. Pakanka užtenka atnaujinti tuos, kuriuos naudojate dažniausiai, ar tuos, kuriuos laikote labiausiai matomose vietose, pavyzdžiui, ant sieninio skersinio su kabliukais.

Atsipalaidavimo oazė miegamajame

Nežinantiems, nuo ko būtų galima pradėti atnaujinti miegamąjį, interjero dizainerė pataria pažvelgti į patalynę. Ji gali byloti apie tai, kas esame ir kas mums patinka: spalvos, raštai, dizainas ir net audinys pasakoja apie asmeninį skonį.

„Kambarys atrodys naujai vos pakeitus patalynę į kitokios spalvos ar rašto, o greta to dar didesniam efektui pasiekti, galite derinti užuolaidas bei pagalvėles. Norint miegamajam suteikti daugiau šviežumo, jį nesunku sukurti pasirinkus pavasariškų atspalvių (pvz., NATTSVÄRMARE kaina nuo 9,99 Eur) ar gėlėtus patalynės užvalkalus“, – teigia E. Nemanė.

„IKEA“ nuotr./„NATTSVÄRMARE“ antklodės ir pagalvės užvalkalai
„IKEA“ nuotr./„NATTSVÄRMARE“ antklodės ir pagalvės užvalkalai

Pasak dizainerės, planuodami miegamojo atnaujinimą, galite vadovautis ta pačia taisykle – pasirinkite vieną pagrindinį akcentą ir viską derinkite prie jo. Jei patalynė ryški ir raštuota, pagalvėlės ir kilimai turėtų būti pasteliniai arba vienspalviai.

IKEA sumažino kainas

Įgyvendindama kompanijos viziją kurti gražesnį kasdienį gyvenimą daugeliui žmonių, IKEA nuo vasario 1 d. sumažino kainas daugiau nei 1000 prekių. Žemesnės kainos taikomos prekėms iš įvairių kategorijų: nuo ikoninio dizaino sofų ir fotelių iki daiktų laikymo baldų ir interjero detalių. Pavyzdžiui, dėžė DRÖNA nuo šiol kainuoja 2,99 Eur (ankstesnė kaina – 3,99 Eur), užuolaidos HILJA – 14,99 Eur (ankstesnė kaina – 19,99 Eur), vaikiška kėdutė KRITTER – 15 Eur (ankstesnė kaina – 20 Eur), komoda MALM – 44,99 Eur (ankstesnė kaina – 54,99 Eur), rašomasis stalas MICKE – 79 Eur (ankstesnė kaina – 99 Eur).

IKEA sprendimai už naują žemesnę kainą: https://www.ikea.lt/lt/nauja-zemesne-kaina