Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 08 22

Kaip efektyviai atsikratyti vaisinių muselių: padės namuose esančios priemonės

Dabar pats vaisinių muselių pikas – jų apstu namuose, kadangi jas itin vilioja vasaros gėrybės. Kaip atsikratyti ne itin malonių įnamių greitai ir efektyviai?
Kaip išvengti vaisinių muselių?
Kaip išvengti vaisinių muselių? / Vida Press nuotr.

Pradėkite nuo paprasto patarimo – stenkitės namuose kuo labiau palaikyti švarą ir tvarką. Tinkamai pasirūpinkite visais maisto, vaisių ir daržovių likučiais, – kai kas gali keliauti į šiukšlių dėžę, kai kas – į kompostą. Todėl venkite laikyti atliekas namuose, nuolat perrinkite vaisius ir daržoves, nes pūvančios gėrybės yra dar didesnis masalas vaisinėms muselės.

Kokius dar būdus galite išmėginti?

Obuolių actas

Jums reikės butelio vyno, acto, tiesa, jo pačiame butelyje gali būti visai nedaug. Apvyniokite butelio angą plėvele ir sutvirtinkite gumele. Tuomet pradurkite skylę plėvelėje, kad vaisinės muselės galėtų įskristi į butelį. Obuolių acto kvapas jas labai vilioja, tačiau išskristi atgal iš butelio jos nebegali.

Obuolių actas ir indų ploviklis

Jeigu pirmas būdas neveikia, išmėginkite obuolių actą ir indų ploviklį. Jums reikės nedidelio dubenėlio, į kurį įpilkite acto ir įlašinkite tris lašus indų ploviklio. Palikite šį dubenį neuždengtą, kad pritrauktų museles.

Piltuvėlis

Į stiklainį įpilkite šlakelį acto bei įdėkite labai prinokusio vaisiaus gabalėlį. Iš popieriaus susukite piltuvėlį ir įstatykite į stiklainį taip, kad plačioji dalis būtų stiklainio viršuje, o siauroji – apačioje ir nesiliestų su actu ir vaisiaus gabalėliu. Kvapų priviliotos muselės paklius į stiklainį, tačiau negalės ištrūkti.

Galima ir nupjauti dalį butelio, apversti ir įdėti į likusią butelio dalį.

Raudonas vynas

Šlakelis raudono vyno gali pritraukti vaisines museles – galite įpilti į kokią nedidelę vazelę ar stiklainiuką ir palikti tose vietose, kur muselių daugiausia.

Pienas, cukrus ir pipirai

Išties keistas derinys, tačiau tinklaraštininkai, išbandę šį būdą, tikina, kad jis efektyvus. Jums reikės apie 500 ml pieno, 100 g cukraus, 50 g maltų pipirų. Visus ingredientus sumaišykite ir pavirinkite puode 10 minučių. Vėliau perpilkite gautą masę į negilų indą ir padėkite „strateginėse“ vietose.

Alus

Išmėginkite alų – jis labai traukia vaisines museles. Išbandžiusieji tiesiog įpildavo alaus į kokią nors talpą, iš kurios muselės negalėtų išskristi. Kvapas museles privilioja itin efektyviai, todėl jų atsikratysite išties greitai.

Citrusiniai vaisiai ir eterinis eukalipto aliejus

Museles atbaidyti turėtų citrinos, perpjautos perpus, į kurias susmaigstyti gvazdikėliai. Joms nepatinka ir eukalipto aromatas, todėl galite juo apšlakstyti strategines vietas, kur daugiausiai musių, arba sudrėkinti medžiagines juosteles ir jas pakabinti norimose vietose. Museles atbaido ir levandų bei kedrų eteriniai aliejai.

Bananai

Bananai taip pat vilioja museles – sudėkite jų šie tiek į stiklainį ir padarykite jau minėtus spąstus su piltuvėliu.

Pasirūpinkite švariais rankšluosčiais

Virtuvėje laikykitės tvarkos ir reguliariai keiskite virtuvinius rankšluosčius, kadangi nešvarūs ir drėgni jie gali tapti puikiu masalu vaisinėms muselėms. Taip pat labai svarbu nepalikti nešvarių indų kriauklėje, kruopščiai prižiūrėti plautuvę, vamzdžius – kad jie neužsikimštų maisto atliekomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius