Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2019 01 05

Kaip greitai nuvalyti kaitlentę ir nesutrumpinti jos tarnavimo laiko

Tam, kad virtuvė tviskėtų švara, reikia ne tiek ir daug – tiesiog reguliarios priežiūros, kuri dar ir padeda išlaikyti daiktų ilgaamžiškumą.
Kaitlentė
Kaitlentė / 123RF.com nuotr.

Tas pats patarimas tinka ir kaitlentės priežiūrai. Kaip reikėtų rūpintis kaitlentės švara, kad jos nesugadintume? Štai keli patarimai, kurie pravers.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kaitlentės: kokius puodus rinktis ir kaip ją valyti, kad tarnautų ilgiau

  • Kaitlentės priežiūra priklauso nuo to, iš ko ji pagaminta, todėl prieš įsigydami pasitarkite su pardavėju, kuo ją valyti, kad nesugadintumėte. Pavyzdžiui, stiklo keramikos kaitlentė yra prižiūrima ir valoma kur kas paprasčiau nei emaliuota viryklė.
  • Indukcinės kaitlentės išsiskiria tuo, kad šildo patį indą, o pati viryklė taip neįkaista, todėl ir priežiūra yra nesudėtinga, tikinama, kad nereikia jokių agresyvių valymo priemonių, kadangi maistas paprasčiausiai neprisvyla.
  • Tad bendros priežiūros taisyklės būtų tokios – neleiskite viryklei ilgai stovėti nenuvalytai. Palaukite, kol ji atvės ir kuo greičiau nuvalykite visus maisto likučius – nuo trupinių iki išsiliejusių skysčių. Tą galite padaryti paprasčiausia švelnia kempinėle ar mikropluošto šluoste.
  • Viryklės paviršiui turėkite atskirą kempinėlę ar šluostę. Šis patarimas aktualus dėl to, kad paėmę indų kempinėlę ar šluostę, kurios jau naudojamos kitiems buities rakandams valyti, galite pernešti nešvarumus, riebalus ar aštrias daleles ant kaitlentės paviršiaus ir jį sugadinti.
  • Tikinama, kad valant stiklo keramiką gali puikiai pasitarnauti langų, veidrodžio, stiklo valiklis, tačiau prieš juos naudodami verčiau atsiklauskite gamintojo, ar tikrai šis būdas tiks. Visada galite įsigyti specialių priemonių, kurios švelniai valo bet kokio tipo kaitlentės paviršius.
  • Jeigu ant viryklės prisvilo maistas, išmėginkite grandiklį, kuris skirtas specialiai ant kaitlentės prisvilusiems nešvarumams šalinti. Po to gerai nuplaukite vandeniu, nuvalykite ir kruopščiai nusausinkite.
  • Tikinama, kad gerai nuvalę ir nusausinę kaitlentę, ją galite įtrinti lašeliu augalinio aliejus. Užlašinkite jo ant mikropluošto šluostės ir įtrinkite į kaitlentę, kad sukurtumėte apsauginį sluoksnį. Tokiu atveju vėliau ją bus prižiūrėti ir valyti lengviau.
  • Jeigu iškart nepavyksta gerai nuvalyti kaitlentės, užpilkite valomosios priemonės ir palikite ją ilgesniam laikui, pavyzdžiui, pusvalandžiui. Tikinama, kad padėti gali ir alyvuogių aliejus – jeigu nešvarumai labai stipriai prikibę ir jų pašalinti paprastai nepavyksta, suminkštinkite juos kempinėle ar šluoste, suvilgyta lašeliu alyvuogių aliejaus. Palikite pusvalandį ir vėliau mėginkite gramdyti.
  • Stenkitės, kad ant kaitlentės nepakliūtų kietos maisto dalelės, kadangi jos gali subraižyti stiklo keramikos paviršių. Itin sunku nuvalyti sūraus vandens lašus, taip pat nereikėtų ant tokios kaitlentės statyti šlapių puodų ar keptuvių – indai turi būti visiškai sausi.
„Fotolia“ nuotr./Indukcinė viryklė
„Fotolia“ nuotr./Indukcinė viryklė
  • Taip pat atkreipkite dėmesį dar prieš gamindami, ar ant kaitlentės nėra kokių nors nešvarumų, maisto likučių, kad vėliau gaminant jie neprisviltų.
  • Venkite bet kokių „aršių“ šveičiamųjų priemonių, kurios gali sugadinti kaitlentės paviršių. Jeigu abejojate, geriau valykite šluoste ar kempinėle, o ne eksperimentuokite su bet kokiomis priemonėmis.
  • Na, ir galiausiai – būkite atsargūs su naminėmis valymo priemonėmis, pavyzdžiui, actu, citrina ar soda. Visos šios priemonės yra gana agresyvios ir gali sugadinti viryklės paviršių, todėl verčiau nepersistenkite.
  • Atsižvelgdami į kaitlentės tipą, rinkitės jai tinkančius indus, puodus, ar keptuves. Ne viskas, kas tinka, pavyzdžiui, dujinei viryklei, tiks indukcinei. Būtinai skaitykite aprašymą, ar indą galima naudoti vieno ar kito tipo kaitlentei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje