Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 03

Konkurso „Mano kiemas“ dalyvė Auksė: „Ieškodami atokesnės vietos nusipirkome beveik šiukšlyną“

15min GYVENIMAS konkurse „Mano kiemas“ dalyvaujantys Auksė ir Valdas Mackevičiai gyvena Vilniaus pakraštyje, netoli Balsių esančių sodų teritorijoje. Nusprendę išsikelti iš miesto, jie nusipirko beveik šiukšlyną – sodo gyventojai į tą ant upės skardžio esantį sklypą pildavo šiukšles. Dabar ši vieta – tikra grožio oazė.
Auksės ir Valdo Mackevičių sodyba
Auksės ir Valdo Mackevičių sodyba / Asmeninio archyvo nuotr.

„Kadangi turime pomėgį veisti šunis, visada ieškojome atokesnės vietos, kad netrukdytume kaimynams, nes šuniukai visgi kartais paloja. Todėl 2001 m. ir nusipirkome šį sklypą. Mes šią teritoriją išvalėme ir pasistatėme namą. Visi šie gėlynai – mano vyro nuopelnas. Aš tik nuperku gėlių, kažkur pasodinu, o jis savo rankomis viską karpo, tvarko, nuravi“, – pasakojo Auksė.

Beje, vyro pomėgis želdynams prasidėjo visiškai atsitiktinai. Sutuoktinių dukra tvarkė savo teritoriją ir nusprendė, kad daug augalų jai nebereikia. Valdas stichiškai juos visus susisodino, kad nenumirtų, tada pradėjo juos karpyti, šalia sodinti kitus augalus, komponuoti, po to, nusprendęs, kad kažkuris augalas toje vietoje netinka, persodindavo kitur. Taip pradėjęs jau nebegalėjo sustoti – patiko.

Asmeninio archyvo nuotr./Auksės ir Valdo Mackevičių sodyba
Asmeninio archyvo nuotr./Auksės ir Valdo Mackevičių sodyba

„Kokias gėles sodinti, sprendžiame kartu, vyras dar internete pasižiūri, kai ką ir pats sumąsto. Jis turi gerą skonį, taigi jam nesunku ką nors gražaus sugalvoti. Paprastai jis visada turi viziją, kaip turėtų atrodyti viena ar kita vieta. Pasipaišo ant popieriaus, skaičiuoja atstumus, mastelius, ieško, kaip komponuoti augalus, kad vienas kito neužgožtų. Ne šiaip paprastai sodiname.

Asmeninio archyvo nuotr./Auksės ir Valdo Mackevičių sodyba
Asmeninio archyvo nuotr./Auksės ir Valdo Mackevičių sodyba

Nesame specialistai ir augalų nepažįstame, tačiau pamatome gražų augalą, pagalvojame, kad jis tiktų pas mus, ir nusiperkame. Kaip širdis mums liepia, taip ir darome, gana stichiškai. Niekada iš anksto negalvojame, kad reikia kokio nors konkretaus augalo“, – dėstė Auksė.

Bene kūrybiškiausia vyro idėja – lyg ore kabanti pavėsinė. Po ja – praraja, bet Auksė tikina nebijanti nubildėti, nes pavėsinė turi tvirtus pastolius. Įgyvendinti idėją ir sukonstruoti pavėsinę vyrui padėjo profesionalus stalius.

Auksė atviravo, kad vyro pomėgio rezultatas jai labai patinka. „Dažnai išeinu į terasą su arbatos puodeliu ir grožiuosi spalvų derme. Mums patinka įvairių spalvų gama, taip pat ir ryškios spalvos. Esame kontrastų mėgėjai“, – sakė pašnekovė.

Daugiau apie 15min GYVENIMAS konkurso sąlygas ir kitus gėlynus bei sodybas skaitykite skiltyje „Mano kiemas“.


15min GYVENIMAS skelbia konkursą!

Visus, negalinčius atsispirti įvairioms apželdinimo idėjoms, besidomintiems dailaus kraštovaizdžio kūrimu ar tiesiog norintiems pasidalinti savo sukurtos, akį traukiančios aplinkos idėjomis, kviečiame dalyvauti konkurse „Mano kiemas“ ir laimėti praktiškus prizus.

Dalyvauti gali visi – nesvarbu, ar jūs turite didelę sodybą, o gal gėlyną įkūrėte jaukiame balkone ar šalia daugiabučio namo. Dalinkitės savo mintimis, idėjomis ir nuotraukomis.

1. Siųskite savo kiemo, sodybos nuotraukas (ar video – jie ypač laukiami).

2. Kartu su nuotraukomis (būtinai – viename laiške!) pridėkite ir tekstą, kuriame būtų surašyta, per kiek laiko sukūrėte grožį, kaip puoselėjate savo sodybą bei kuriame rajone ji yra. Papasakokite apie tai, kaip kūrėte jaukų namų kampelį!

3. Viską siųskite adresu gyvenimas@15min.lt. Būtinai parašykite savo vardą, pavardę, telefono nr. ir adresą.

Konkursas truks iki vasaros pabaigos! Laukiame vaizdų ir istorijų!

Visus negalinčius atsispirti įvairioms apželdinimo idėjoms, besidomintiems dailaus kraštovaizdžio kūrimu ar tiesiog norintiems pasidalinti savo sukurtos, akį traukiančios aplinkos idėjomis, kviečiame dalyvauti konkurse „Мano kiemas“. Konkurso taisyklės: 1. Pildykite anketą prisegdami savo kiemo, sodybos nuotraukas ar vaizdo įrašus. 2. Aprašykite, per kiek laiko sukūrėte savo kiemo aplinką, kaip puoselėjate savo sodybą, sodą, gėlyną, bei kuriame mieste ar rajone tas sukurtas grožis yra. 3. Būtinai parašykite savo vardą, pavardę, telefono nr., kad galėtume su jumis susisiekti.
Ačiū, kad dalyvaujate!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius