-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 31

Konkurso „Mano kiemas“ dalyvė Janina: „Sodui reikia daug laiko, bet tai geriausias poilsis“

Prieš keliolika metų nuosavame name sostinės Naujosios Vilnios rajone su vyru apsigyvenusi Janina Korvel sako, kad tada vaizdas aplink namą buvo tikrai baisus. Jausdama meilę gamtai, augalams ir norėdama gražaus sodo, moteris, padedant vyrui ir net vaikams, ėmėsi kurti tai, apie ką svajojo.
Janinos Korvel sodas
Janinos Korvel sodas / Asmeninio archyvo nuotr.

„Iš pradžių buvo tikrai baisu: vien medžiai, avietynas. Reikėjo tvarkyti ir aplinką, ir namą – nuo jo ir pradėjome. Turiu daug idėjų ir svajonių, tik viskas po truputį. Šiemet išsikasėme tvenkinį, kitąmet planuojame įrengti kriokliuką“, – pasakoja 34-erių J.Korvel.

Asmeninio archyvo nuotr./Janina Korvel savo sode
Asmeninio archyvo nuotr./Janina Korvel savo sode

Moters sode išties daug augalų – ir gėlių, ir krūmų, ir medžių. „Auginu žemuoges, avietes, braškes – vaikams, taip pat obelis, trešnes, vyšnias, slyvas ir kitus medžius. Iš gėlių – serenčius ir lobelijas. Jos labai paprastos, jas lengva prižiūrėti, gali sau iki rudens žydėti“, – sako pašnekovė.

Anksčiau ji augino daugiau gėlių, net nešdavo jas parduoti. Dabar, J.Korvel teigimu, tam nebėra laiko, nes namie – trys vaikai, taip pat nuosavas namas ir sodas. Viskam reikia priežiūros.

Asmeninio archyvo nuotr./Janinos Korvel sodas
Asmeninio archyvo nuotr./Janinos Korvel sodas

Sodą moteris vadina savo pomėgiu ir poilsiu. „Turiu tris vaikus – dvejų dukrytę, aštuonerių ir šešiolikos metų sūnus, jiems reikia nemažai laiko ir dėmesio, tad būdama sode išties ilsiuosi. Vyras ir vaikai daug padeda, bet sodo šeimininkė esu aš“, – šypsodamasi kalba J.Korvel.

Pašnekovė užsiminė turinti svajonę tapti kraštovaizdžio dizainere, tačiau studijos nemažai kainuoja, tad, kaip sako jauna moteris, tai – ateities planas. Ir jis – ne vienintelis. Sode ji nori pasistatyti kubilą, pirtį ir medinę pavėsinę.

Jau pradėta juosti nauja tvora, kurią iki žiemos šeima ketina užbaigti. O vėliau Janina planuoja ją apsodinti geltonomis tujomis. „Tik mes turime šunį, kuris sugadina daug augalų – pasodini ką nors, apšlapina ir viskas – augalai neprigyja, nuvysta, neauga. Taip jis man yra sugadinęs ne vieną krūmelį, medį“, – pasakoja J.Korvel.

Moteris teigia, kad sode mėgsta ne tik augalus prižiūrėti ir jais rūpintis, bet ir betonuoti. Pati pasidarė takelį ir štai tokį lauko vazoną (nuotraukoje).

Asmeninio archyvo nuotr./Janinos Korvel sodas
Asmeninio archyvo nuotr./Janinos Korvel sodas

Daugiau apie 15min GYVENIMAS konkurso gėlynus bei sodybas skaitykite skiltyje „Mano kiemas“.

Visus negalinčius atsispirti įvairioms apželdinimo idėjoms, besidomintiems dailaus kraštovaizdžio kūrimu ar tiesiog norintiems pasidalinti savo sukurtos, akį traukiančios aplinkos idėjomis, kviečiame dalyvauti konkurse „Мano kiemas“. Konkurso taisyklės: 1. Pildykite anketą prisegdami savo kiemo, sodybos nuotraukas ar vaizdo įrašus. 2. Aprašykite, per kiek laiko sukūrėte savo kiemo aplinką, kaip puoselėjate savo sodybą, sodą, gėlyną, bei kuriame mieste ar rajone tas sukurtas grožis yra. 3. Būtinai parašykite savo vardą, pavardę, telefono nr., kad galėtume su jumis susisiekti.
Ačiū, kad dalyvaujate!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius