Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 06 26

Konkurso „Mano kiemas“ dalyvė Kristina: „Pamatę gėlyną sako, kad tokio Vilniuje daugiau nėra“

Meilę gėlėms ir augalams galima pademonstruoti net tada, jeigu neturite didžiulio nuosavo sklypo. Kristina Šeniauskienė iš Vilniaus, jau aštuonerius metus plušanti prie įspūdingo gėlyno, nusipelnė ir apdovanojimų, ir pagyrų.
Konkurso „Mano kiemas“ dalyvės Kristinos Šeniauskienės kiemas
Konkurso „Mano kiemas“ dalyvės Kristinos Šeniauskienės kiemas / Asmeninio archyvo nuotr.

„Anksčiau čia buvo šabakštynai, o dabar čia galima rasti daugiau kaip 50 įvairių rūšių gėlių. Daug kartų dalyvavau konkursuose, laimėjau tokius konkursus kaip „Metų kaimynas 2017“, „Metų kaimynas 2018“, „Žydintis Vilnius“, buvau įvertinta ir Vilniaus merų.

O viskas prasidėjo tada, kai išėjau iš darbo, tapau pensininke ir manęs netenkino tai, ką matau pro langą, – gyvenu pirmame aukšte. Tada paėmiau į rankas grėblį, kastuvą ir ėmiausi darbo.

Taip, kai dabar atrodo gėlynas, man labai patinka – pasiekiau, ko troškau, viskas savo vietose (juokiasi).

Mano tikslas ir noras buvo gyventi gražiai. Aš sodo ir daržo neturiu, todėl sukūriau viską po savo langais – dabar čia tiek grožybių!“ – džiaugiasi ponia Kristina.

Ji sako, viena kuria ir komponuoja šešis gėlynus, o tuo užkrėtė ir savo kaimynes – jos taip pat nusprendė gražinti savo aplinką spalvingomis gėlėmis. Ir išties tokia iniciatyva davė vaisių ir neliko nepastebėta. Šiandien ne vienas džiaugiasi spalvingu grožiu, pasisemia įkvėpimo ar tiesiog atsipalaiduoja žalumos oazėje.

Asmeninio archyvo nuotr. /Konkurso „Mano kiemas“ dalyvės Kristinos Šeniauskienės kiemas
Asmeninio archyvo nuotr. /Konkurso „Mano kiemas“ dalyvės Kristinos Šeniauskienės kiemas

„Pradėjau sodinti pačias įvairiausias gėles, kurios džiugina visą vasarą žiedais, kurti kompozicijas iš akmenų, tad dabar pas mus ir mini Belmontas, ir mini botanikos sodas (juokiasi).

Sodinu ir daugiametes, ir vienmetes gėles, čia atrasti galima ir retų rūšių augalų. Augalais kartais ir pasidalina ir pažįstami, draugai, giminaičiai. O ir laistyti nesunku – kaimynai draugiškai dalinasi vandeniu, kaip jie patys sako, kad dėl tokio grožio negaila ir vandens“, – džiaugiasi energingoji Kristina.

Ji sako, kad darbuotis gėlyne visai nesunku, nes visada yra ką veikti, o ir džiaugiasi buvusi išrinkta metų kaimyne – „esu laiminga, kad kaimynams reikalinga“, – juokiasi K.Šeniauskienė.

Tarp gausybės žiedų išsirinkti vieną mėgstamiausią tikrai sunku, tačiau šiuo metu moterį labiausiai džiugina ryškios vyšninės spalvos besiskleidžiančios astilbės.

„Iš kur semiuosi idėjų? Nežinau, pasakyti sunku, nes visos kompozicijos gimsta savaime, natūraliai. Tiesa, mano brolienė irgi gėlių mėgėja, tai iš jos pasisemiu įkvėpimo. Taip, kai dabar atrodo gėlynas, man labai patinka – pasiekiau, ko troškau, viskas savo vietose (juokiasi). Tačiau naujų minčių ir idėjų tikrai neatsisakau, tik reikia pagalvoti, ką galima sukurti naujo ir įdomaus“, – sako kūrybingoji vilnietė.

Kviečiame ir jus pasižvalgyti ir įvertinti šią grožio oazę nuotraukų galerijoje:

...Ir vaizdo įraše.

VIDEO: Konkurso „Mano kiemas“ dalyvės Kristinos Šeniauskienės gėlynas

Dalyvaukite konkurse „Mano kiemas“

Dalyvauti gali visi – nesvarbu, ar jūs turite didelę sodybą, o gal gėlyną įkūrėte jaukiame balkone ar šalia daugiabučio namo. Dalykitės savo mintimis, idėjomis ir nuotraukomis.

1. Siųskite savo kiemo, sodybos nuotraukas (ar vaizdo įrašą – jie ypač laukiami).

2. Kartu su nuotraukomis (būtinai – viename laiške!) pridėkite ir tekstą, kuriame būtų surašyta, per kiek laiko sukūrėte aplinką, kaip puoselėjate savo sodybą, kodėl jums tai svarbu ir kuriame rajone ji yra.

3. Viską siųskite adresu gyvenimas@15min.lt. Būtinai parašykite savo vardą, pavardę, telefono numerį ir adresą.

Konkursas truks iki vasaros pabaigos, o nugalėtojus apdovanosime rugsėjo mėnesį. Laukiame vaizdų, istorijų ir įkvėpimo!

Visus negalinčius atsispirti įvairioms apželdinimo idėjoms, besidomintiems dailaus kraštovaizdžio kūrimu ar tiesiog norintiems pasidalinti savo sukurtos, akį traukiančios aplinkos idėjomis, kviečiame dalyvauti konkurse „Мano kiemas“. Konkurso taisyklės: 1. Pildykite anketą prisegdami savo kiemo, sodybos nuotraukas ar vaizdo įrašus. 2. Aprašykite, per kiek laiko sukūrėte savo kiemo aplinką, kaip puoselėjate savo sodybą, sodą, gėlyną, bei kuriame mieste ar rajone tas sukurtas grožis yra. 3. Būtinai parašykite savo vardą, pavardę, telefono nr., kad galėtume su jumis susisiekti.
Ačiū, kad dalyvaujate!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius