-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 26

Konkurso „Mano kiemas“ dalyviai Leonas ir Zofija kiemą pavertė akmenų rojumi

Kiekvienoje sodyboje dominuoja tam tikri akcentai – štai Vadaktų kaime, Radviliškio rajone, gyvena bitininkas Leonas Budavičius, kuris su žmona sukūrė tikrą akmeninių skulptūrų parką.
Leono ir Zofijos sodyba
Leono ir Zofijos sodyba / Asmeninio archyvo nuotr.

Apie tėčio pomėgį akmenims rašo jo dukra Asta: „Mano tėtis bitininkas myli ne tik bitutes, bet ir savo žmoną Zofiją, tris vaikus, anūkus, gėles, akmenis ir šiaip viską, kas gražu. Meilė akmenims pavertė tėvų kiemą įvairių skulptūrų parku. Apglostys akmenuką, apvartys ir sukurs stebuklą. Jis kasmet apdovanojamas už savo sukurtus ir puoselėjamus meno kūrinius. 68-erių metų tėvukas dar žada visus nustebinti ir ne vieną kartą.“

Asmeninio archyvo nuotr. /Leono ir Zofijos sodyba
Asmeninio archyvo nuotr. /Leono ir Zofijos sodyba

Asta sako, kad sodybą tėvai puoselėja jau ne vieną dešimtmetį: „Iš pradžių augo medžiai ir gėlės, o dabar kieme gėlės ir akmenys (juokiasi). Per tiek metų viskas kardinaliai pasikeitė. Pradžių pradžia buvo tada, kai tėtis nusprendė sumūryti lauko židinį iš akmenų. O po to jis pradėjo skaldyti akmenis ir iš jų vis ką nors kurti. Štai jau 20 metų užsiima akmens darbais ir niekaip negali sustoti.

Kurdamas tėtis kartais užtrunka kelias savaites, kartais – mėnesį. Vieniems labai gražu, kiti sako, kad visko per daug, treti apvaikšto, apžiūri, gal kas įkvėpimo pasisemia, prifotografuoja. Svajonių irgi daug turi, tik kad vietos jau nelabai yra (juokiasi). Mama daugiausiai rūpinasi gėlėmis – patinka petunijos ir kitos svyrančios gėlės“, – mintimis dalinasi pašnekovė.

Daugiau apie 15min GYVENIMAS konkurso sąlygas ir kitus gėlynus bei sodybas skaitykite skiltyje „Mano kiemas“.


15min GYVENIMAS skelbia konkursą!

Visus, negalinčius atsispirti įvairioms apželdinimo idėjoms, besidomintiems dailaus kraštovaizdžio kūrimu ar tiesiog norintiems pasidalinti savo sukurtos, akį traukiančios aplinkos idėjomis, kviečiame dalyvauti konkurse „Mano kiemas“ ir laimėti praktiškus prizus.

Dalyvauti gali visi – nesvarbu, ar jūs turite didelę sodybą, o gal gėlyną įkūrėte jaukiame balkone ar šalia daugiabučio namo. Dalinkitės savo mintimis, idėjomis ir nuotraukomis.

1. Siųskite savo kiemo, sodybos nuotraukas (ar video – jie ypač laukiami).

2. Kartu su nuotraukomis (būtinai – viename laiške!) pridėkite ir tekstą, kuriame būtų surašyta, per kiek laiko sukūrėte grožį, kaip puoselėjate savo sodybą bei kuriame rajone ji yra. Papasakokite apie tai, kaip kūrėte jaukų namų kampelį!

3. Viską siųskite adresu gyvenimas@15min.lt. Būtinai parašykite savo vardą, pavardę, telefono nr. ir adresą.

Konkursas truks iki vasaros pabaigos! Laukiame vaizdų ir istorijų!

Visus negalinčius atsispirti įvairioms apželdinimo idėjoms, besidomintiems dailaus kraštovaizdžio kūrimu ar tiesiog norintiems pasidalinti savo sukurtos, akį traukiančios aplinkos idėjomis, kviečiame dalyvauti konkurse „Мano kiemas“. Konkurso taisyklės: 1. Pildykite anketą prisegdami savo kiemo, sodybos nuotraukas ar vaizdo įrašus. 2. Aprašykite, per kiek laiko sukūrėte savo kiemo aplinką, kaip puoselėjate savo sodybą, sodą, gėlyną, bei kuriame mieste ar rajone tas sukurtas grožis yra. 3. Būtinai parašykite savo vardą, pavardę, telefono nr., kad galėtume su jumis susisiekti.
Ačiū, kad dalyvaujate!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius