Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2017 08 12

Konkurso „Mano kiemas“ dalyvis Gediminas: pasakoju, kad mano kieme net žiemą palmės žaliuoja

Gediminas Meižys atsiuntęs 15min GYVENIMAS konkursui savo tėvų sodybos, esančios Naujojoje Akmenėje, Ramučių kaime, nuotraukas nustebino ne ypatingais želdiniais, bet netradiciniais statiniais, kuriuos visus sukonstravo pats. Tėvų kiemą jis nusprendė papuošti... palmėmis. Ir tai ne vienintelis jo projektas.
Gedimino Meižio sodyba
Gedimino Meižio sodyba / Asmeninio archyvo nuotr.

„Esu jaunas 23 metų vaikinas, studijuojantis statybos inžineriją. Medžio apdirbimas tapo mano hobiu nuo ankstyvos jaunystės. Užsikabinau ir nebegaliu sustoti – taip galiu atskleisti save. Netgi turiu idėjų savo pomėgį paversti verslu.

Šį namą pirkome prieš penkerius metus. Jis buvo neįrengtas, net vandentiekio neturėjo, teritorija buvo visiškai apleista, be tvorų. Pasitelkus savo idėjas, laiką, darbą, išmanymą ir jį atnaujinome. Senas namukas virto padoriu namu. Kiemą išlyginome, išrovėme senus medžius, žolę pasėjome. Norėjosi sukurti erdvę, kurioje būtų galima tiesiog ilsėtis“, – pasakojo Gediminas.

Asmeninio archyvo nuotr./Gedimino Meižio sodyba
Asmeninio archyvo nuotr./Gedimino Meižio sodyba

Paklaustas, kaip kilo tokio egzotiško projekto idėja, vyras pasakojo, kad miške su tėvu rado balkių ir parsitempė juos į kiemą, planuodami kažkam panaudoti. Iš pradžių Gediminas norėjęs iš jų padaryti sūpynes pas tėvus atvažiuojantiems anūkams, bet gražiai neatrodė. Teko sūpynėms ieškoti kito medžio, o iš šių balkių kilo mintis padaryti palmes. Vienas savaitgalis - ir palmės su sūpynėmis buvo baigtos.

„O kodėl gi ne palmės? Norėjosi padaryti kažką egzotiška, taip ir atėjo į galvą palmių vaizdinys. Palmių „lapai“ – taip pat iš medžių, nudažyti ir padengti laku, kad blizgėtų ir gražiau atrodytų. Sunkiausia buvo sugalvoti, kaip jas įsodinti, kad vėjas neišverstų. Teko gerokai į žemę įkasti, armatūros pridėti. Tėvelis, suvirintojas, padėjo. Taigi bendromis jėgomis ir pastatėme“, – teigė pašnekovas.

Asmeninio archyvo nuotr./Gedimino Meižio šeimos sodyba
Asmeninio archyvo nuotr./Gedimino Meižio šeimos sodyba

Artimiausiu metu jis ketina sukurti dar vieną palmę, o jei užteks surinktų balkių – net dvi, ir tarp jų nutiesti hamaką, kuris taip pat būtų padarytas iš medžio.

Taigi Gediminas sukūrė tikrą egzotišką tropikų oazę Lietuvos kaime. Ir pats dabar juokaudamas visiems pasakoja, kad jo kieme nuo šiol palmės net žiemą žaliuos. Visi išpūtę akis klausia – kaip.

Kaip šį vaizduotės kūrinį įvertino patys vaikino tėvai? „Tėveliai prisipažino, kad jiems atrodo keistai, bet įdomiai. Ir visi kaimynai ateina pažiūrėti, kas gi čia iškilo. Kol dariau jas, žmonės net sustodavo paklausti, kas čia bus. Labai jau jiems keista atrodė, neįprasta“, – atviravo pašnekovas.

Asmeninio archyvo nuotr./Gedimino Meižio šeimos sodyba
Asmeninio archyvo nuotr./Gedimino Meižio šeimos sodyba

Beje, tai ne pirmieji Gedimino rankų darbo objektai kieme. Sūnėnui pirmojo gimtadienio proga jis sukonstravo lėktuvėlį, prie kurio dirbo net penkias dienas.

„Pirmiausia galvoje kilo idėja, kurią pavyko realizuoti, nors kiti stebėjosi, kaip tai įmanoma padaryti. Dabar lėktuvėliu jau džiaugiasi mažasis pilotas, mano sūnėnas. Mamytei Kovo 8-osios proga sukūriau medinius gėlių vazonus. Juk maloniau gauti rankų darbo dovaną, į kurią įdėta ir žmogiška dalelė. Dabar tie vazonai taip pat puošia aplinką“, – teigė vaikinas.

Jis patikino, kad tai dar ne pabaiga. Gediminas nė neabejoja, kad jam gims dar ne viena idėja, kaip pagražinti sodybos aplinką.

Daugiau apie 15min GYVENIMAS konkurso sąlygas ir kitus gėlynus bei sodybas skaitykite skiltyje „Mano kiemas“.


15min GYVENIMAS skelbia konkursą!

Visus, negalinčius atsispirti įvairioms apželdinimo idėjoms, besidomintiems dailaus kraštovaizdžio kūrimu ar tiesiog norintiems pasidalinti savo sukurtos, akį traukiančios aplinkos idėjomis, kviečiame dalyvauti konkurse „Mano kiemas“ ir laimėti praktiškus prizus.

Dalyvauti gali visi – nesvarbu, ar jūs turite didelę sodybą, o gal gėlyną įkūrėte jaukiame balkone ar šalia daugiabučio namo. Dalinkitės savo mintimis, idėjomis ir nuotraukomis.

1. Siųskite savo kiemo, sodybos nuotraukas (ar video – jie ypač laukiami).

2. Kartu su nuotraukomis (būtinai – viename laiške!) pridėkite ir tekstą, kuriame būtų surašyta, per kiek laiko sukūrėte grožį, kaip puoselėjate savo sodybą bei kuriame rajone ji yra. Papasakokite apie tai, kaip kūrėte jaukų namų kampelį!

3. Viską siųskite adresu gyvenimas@15min.lt. Būtinai parašykite savo vardą, pavardę, telefono nr. ir adresą.

Konkursas truks iki vasaros pabaigos! Laukiame vaizdų ir istorijų!

Visus negalinčius atsispirti įvairioms apželdinimo idėjoms, besidomintiems dailaus kraštovaizdžio kūrimu ar tiesiog norintiems pasidalinti savo sukurtos, akį traukiančios aplinkos idėjomis, kviečiame dalyvauti konkurse „Мano kiemas“. Konkurso taisyklės: 1. Pildykite anketą prisegdami savo kiemo, sodybos nuotraukas ar vaizdo įrašus. 2. Aprašykite, per kiek laiko sukūrėte savo kiemo aplinką, kaip puoselėjate savo sodybą, sodą, gėlyną, bei kuriame mieste ar rajone tas sukurtas grožis yra. 3. Būtinai parašykite savo vardą, pavardę, telefono nr., kad galėtume su jumis susisiekti.
Ačiū, kad dalyvaujate!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje