Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
04 07

Kurmiai jūsų pievelėje? L.Liubertaitė atsakė, kodėl svarbu su jais susidraugauti, o ne naikinti

Jeigu pažvelgtumėte į laukus, tai pastebėtumėte, kad po žiemos kurmiarausiai tiesiog dygsta akyse. Vieniems šis vaizdas užkabina akis, o kiti kaip tik – džiaugiasi kurmių draugija. Ką daryti, kad šioje situacijoje ir vilkas būtų sotus, ir avis sveika?
Kurmiarausiai
Kurmiarausiai / 123RF.com nuotr.

15min kalbinta tinklaraštininkė, apželdinimo kursų „Geltonas karutis“ organizatorė Lina Liubertaitė pažymi, kad svarbu su kurmiais susidraugauti, jų nenaikinti, o jeigu norite, kad pievelė būtų tobula, verta apgalvoti techninius ir prevencinius sprendimus iki apželdinimo.

Asmeninio archyvo nuotr./Lina Liubertaitė
Asmeninio archyvo nuotr./Lina Liubertaitė

„Kurmiai nėra žalingi mūsų gamtai. Žinoma, jie gali pridaryti bėdos sodui ar daržui, tačiau ta „žala“ tikrai nėra tokia, kad dėl jos reikėtų naikinti šiuos gyvūnus. Verčiau pagalvokite apie tai, kuo kurmiai yra naudingi. Jeigu savo sklype susiduriate su kurkliais ar grambuolių lervomis, turėtumėte žinoti, kad kurmiai – pagrindiniai jų priešai. O būtent kurkliai ir grambuoliai pridaro daug žalos ir jų atsikratyti yra kur kas sunkiau. Štai kodėl iš sklypo išvarę kurmius galite įsitaisyti dar didesnę bėdą. Tad vienas ar du kurmiai kieme yra ne priešai, o draugai, kurie padeda sukontroliuoti ar neatsirasti kenkėjams. Tad taip ir turėtume žiūrėti į kurmiarausius – kaip įprastos gamtos grandinės dalį“, – pataria L.Liubertaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius