Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 25

Lina kiemą puoselėja jau 20 metų: „Mėgstu augalus prikelti naujam gyvenimui“

Šiaulių rajone gyvenanti Lina Pulokaitė sako, kad jai didžiausias malonumas užsiimti aplinkos puoselėjimu. Net 30 arų užimančiame sklype galima pamatyti pačių įvairiausių augalų, kurie džiugina savo grožiu.
Lina kiemą puoselėja jau 20 metų
Lina kiemą puoselėja jau 20 metų / Asmeninio archyvo nuotr.

Lina sako, kad ji yra tikras gamtos žmogus – jai patinka miškas, augalai, gėlės, medžiai, todėl savo gyvenimo be žalumos ir žiedų neįsivaizduoja. Kaip pasakoja, tvarkymasis savo sklype – didžiausias malonumas. „Kiti sportuoja, o aš ryte ir vakare po kelias valandas darbuojuosi sode“, – juokauja Lina.

Paklausta, kaip prasidėjo jos meilė augalams, moteris sako, kad ji egzistuoja visą gyvenimą. „Esu gimusi ir augusi kaime, tad augalai visą gyvenimą buvo šalia, mano silpnybė – gėlės. Save galiu pavadinti meniškos sielos gamtos žmogumi“, – kalba pašnekovė.

Ji prisimena, kad gimus dukrai reikėjo nuspręsti, ar gyventi bute, ar name. Taip susiklostė, kad moteris apsigyveno name, tad taip ir pradėjo rūpintis aplinka. „Važinėjau po visą Lietuvą – po medelynus, muges, parodas ir ieškojau medelių, gėlių ir kitų augalų. Taip kokius septynerius metus intensyviai vežiausi augalus. Norėjau įgyvendinti visas savo svajones, idėjas ir norus, tad viską darau savo rankomis, tačiau jeigu laukia didelis fizinis krūvis, šeimos nariai visada pasiruošę padėti“, – pasakoja Lina.

Asmeninio archyvo nuotr./Lina kiemą puoselėja jau 20 metų
Asmeninio archyvo nuotr./Lina kiemą puoselėja jau 20 metų

Ji priduria, kad visi augalai mylimi ir gražūs – tokių, kurių nemėgtų, paprasčiausiai nėra. „Dabar jau keleri metai labai mėgstu augalus prikelti naujam gyvenimui, juos išgydyti. Pamatau kur nors parduodamą paliegusį, nelaimingą, nesvarbu – gėlė ar medis, pasiimu ir išgydau“, – pasakoja Lina ir sako, kad svarbiausia visus augalus prižiūrėti su meile – laistyti, formuoti, tręšti ir jie tikrai atsidėkos savo grožiu.

Kasmet ar kas kelerius metus vienus augalus keičia kiti arba atnaujinami seni, kadangi atsiranda naujovių arba juos paliečia gamtos sąlygos, pavyzdžiui, žiemos šalčiai. „Man dirbti sode yra malonumas ir atsipalaidavimas, kitaip savo gyvenimo neįsivaizduoju ir laiko, praleisto sode, neskaičiuoju. Dirbti reikia kasdien – keliuosi pusę šešių. Kiti daro mankštą, o aš mankštinuosi sode su grėbliu, kauptuku ar kibiru“, – juokiasi Lina.

Ji prideda, kad geriausia neužleisti aplinkos, kad paskui nereikėtų dirbti dvigubai – vieną dieną karpai, kitą dieną ravi, trečią – pjauni žolę, kaip sako, darbai pasiskirsto patys. „Komplimentų tikrai sulaukiu dėl sukurtos aplinkos ir tai džiugina. Labai mėgstu aplankyti įvairius sodus Lietuvoje ir kitose šalyse, patinka stebėti floristų kūrinius, rankdarbius – ten pasisemiu pačių įvairiausių idėjų“, – sako Lina.


Šių metų konkursą „Мano kiemas“ remia japoniškų profesionalių įrankių ir sodo technikos gamintojas „Мakita“. Visi konkurso dalyviai turi galimybę laimėti „Makita“ akumuliatorinį Bluetooth radiją ir 18V akumuliatorių iš plačiausios pasaulyje akumuliatorinių įrankių sistemos LXT. Radijas veikia nuo akumuliatorių ir AC srovės ir taip pat įkrauna akumuliatorius.

Daugiau apie konkurso sąlygas - ČIA.

„Makita“ nuotr./Konkurso „Mano kiemas“ pagrindinis prizas
„Makita“ nuotr./Konkurso „Mano kiemas“ pagrindinis prizas

Visus negalinčius atsispirti įvairioms apželdinimo idėjoms, besidomintiems dailaus kraštovaizdžio kūrimu ar tiesiog norintiems pasidalinti savo sukurtos, akį traukiančios aplinkos idėjomis, kviečiame dalyvauti konkurse „Мano kiemas“. Konkurso taisyklės: 1. Pildykite anketą prisegdami savo kiemo, sodybos nuotraukas ar vaizdo įrašus. 2. Aprašykite, per kiek laiko sukūrėte savo kiemo aplinką, kaip puoselėjate savo sodybą, sodą, gėlyną, bei kuriame mieste ar rajone tas sukurtas grožis yra. 3. Būtinai parašykite savo vardą, pavardę, telefono nr., kad galėtume su jumis susisiekti.
Ačiū, kad dalyvaujate!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius