Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 20

Mindaugui rūpintis kiemo augalais – jokia kančia: „Tai būdas pailsėti po darbo“

Mindaugas Mikailionis su šeima prieš 10 metų iš buto persikėlė į namą. Kraštovaizdis buvo jau suplanuotas, bet augalais juk kažkas turi rūpintis. „Nenorėčiau ir turbūt jau nebegalėčiau gyventi bute. Čia yra veiklos – pavasarį gėles sodinti, vasarą žolę pjauti. Man patinka, aš taip pailsiu“, – sako Vilniaus rajone Bukiškėse gyvenantis vyras.
M.Mikailionio šeimos namų aplinka
M.Mikailionio šeimos namų aplinka / Asmeninio archyvo nuotr.

Kai persikėlė į namą, bendradarbiai Mindaugą pašiepdavo, sakė, kad tikrai po kiek laiko pavargs ir augalus karpyti, genėti, ir žolę pjauti.

„Tačiau to neįvyko, jau dešimt metų darbuojuosi – ir nieko, vis dar džiugina. Tai savotiškas atsipalaidavimas, streso nuėmimas. Per tą dešimtmetį nieko nepradanginome iš augalų – audra tik vieną slyvą nulaužė, o daugiau viską palikome, kaip radome, ir puoselėjame, auginame.

Asmeninio archyvo nuotr. /M.Mikailionio šeimos namų aplinka
Asmeninio archyvo nuotr. /M.Mikailionio šeimos namų aplinka

Žinoma, tai atima laiko, dirbi jau nuo ankstyvo pavasario, reikia eiti, genėti, bet juk sau darai. Pasitenkinimas mums patiems, taip pat gerą emociją dovanojame ir aplinkiniams. Viskas atsiremia tik į norą ir pastangas, o aš turiu ir to, ir ano“, – pasakojo vyras 15min portalui.

Mikailionių šeima, jau gyvendami name, augalais visos vejos neužleido, labai norėjo, kad augalai taip ir liktų – tik akcentai, harmoningai susilietų su šalia namo augančiomis šimtametėmis liepomis.

Mindaugas su žmona patys gražino aplinką, rinko akmenukus, jais paskui puošė namų kiemą. Taip pat kasmet vis pasisodina naujų augalų, žydinčių – taip pat.

Paklaustas, koks lauko darbas yra nemieliausias, M.Mikailionis atsako, jog kai patinka ir rūpi, tai nejaučia jokios kančios. „Sakyčiau, jog tai kasdienė, nuolatinė veikla. Nukrito koks nužydėjęs žiedas ant vejos – nurenki, pamatei piktžolę tarp trinkelių – išrauni. Kai turi namą, visad randi ką veikti.

Bute gyventi jau nenorėčiau ir turbūt negalėčiau. Grįžti iš darbo, uždarai duris, ir viskas? Gal į namą išsikėlėme būtent dėl veiklos, kad būtų ką veikti“, – tikina vyras.

Asmeninio archyvo nuotr. /M.Mikailionio šeimos namų aplinka
Asmeninio archyvo nuotr. /M.Mikailionio šeimos namų aplinka

Į augalus, vaismedžius jis žiūri mėgėjiškai, tačiau bedarant atsiranda ir žinių – juk seka gamtos rimtą, augmenijos ciklą, tad apie augalų priežiūrą veikiausiai jau galėtų pradedantįjį pamokyti.

Mindaugas prisipažįsta, kad visų augalų pavadinimų tikrai nepasakytų, tačiau kurie kada žydi, kurie mėgsta saulę, o kurie - labiau pavėsį, jau galėtų parodyti.

„Man labai patinka spygliuočiai. Jei gyvenime būtų kada nors kitas kiemas, tai būtų veja ir kai kur pasodinta įvairių spygliuočių. Bus matyt“, – nusišypso M.Mikailionis.

Asmeninio archyvo nuotr. /M.Mikailionio šeimos namų aplinka
Asmeninio archyvo nuotr. /M.Mikailionio šeimos namų aplinka

Konkursą „Мano kiemas“ remia japoniškų profesionalių įrankių ir sodo technikos gamintojas „Мakita“.

Visi konkurso dalyviai turi galimybę laimėti 500 eurų vertės Makita“ kelioninį akumuliatorinį kompresorinį maisto šaldytuvą, kuris šaldo iki -18 °C arba šildo iki +60 °C, nepriklausomai nuo išorės temperatūros! Šaldytuvas veikia iš trijų energijos šaltinių: nuo 18V akumuliatoriaus, AC arba DC srovės.

5 dalyviai bus apdovanoti prizais – „Makita“ termosais ir akiniais.

Apie konkurso sąlygas skaitykite ČIA.

„Makita“ nuotr./Konkurso „Mano kiemas“ pagrindinis prizas
„Makita“ nuotr./Konkurso „Mano kiemas“ pagrindinis prizas

Visus negalinčius atsispirti įvairioms apželdinimo idėjoms, besidomintiems dailaus kraštovaizdžio kūrimu ar tiesiog norintiems pasidalinti savo sukurtos, akį traukiančios aplinkos idėjomis, kviečiame dalyvauti konkurse „Мano kiemas“. Konkurso taisyklės: 1. Pildykite anketą prisegdami savo kiemo, sodybos nuotraukas ar vaizdo įrašus. 2. Aprašykite, per kiek laiko sukūrėte savo kiemo aplinką, kaip puoselėjate savo sodybą, sodą, gėlyną, bei kuriame mieste ar rajone tas sukurtas grožis yra. 3. Būtinai parašykite savo vardą, pavardę, telefono nr., kad galėtume su jumis susisiekti.
Ačiū, kad dalyvaujate!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius