Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 25

3 žingsniai, kaip paprastai terasą atnaujinti patiems

Kas gali būti nuostabiau už tą laiką, kai galime basomis išeiti į saulės prišildytą terasą, išsitiesti krėsle su kvapnios arbatos ar kavos puodeliu, stebėti vėjo šiurenamus gėlynus ir klausytis vienos už kitą gražesnių paukščių giesmių. Išmokę sustoti ir gyventi lėčiau, galime labiau įvertinti tuos mažus malonumus ir gyvenimo kokybę. Tam reikia tiesiog atkreipti dėmesį į nedideles, tačiau labai reikšmingas detales.
Terasa
Terasa / „Tikkurila“ nuotr.

Įsivaizduokite – ankstyvas rytas. Iš lovos išvilioja tik vienintelė mintis, kad pirmąjį maloniai kartų kavos gurkšnį pajausite saulei glostant jūsų kūną. Įsivyniojate į chalatą ir su kavos puodeliu keliaujate į terasą, tikėdamiesi malonaus rytinio ritualo. Tačiau paskutinius sapnų likučius išbaido skausmingai į pėdą įsmigusi rakštis: ach, vėl tos atšerpėjusios lentos! Tačiau viskas gali būti ir kitaip, jei savo terasai prižiūrėti skirsite šiek tiek laiko.

3 žingsniai, kad terasoje būtų malonu vaikščioti basomis

Norint pasimėgauti terasos teikiamais privalumais, reikia ją apsaugoti nuo UV spindulių, skilinėjimo, puvimo ir kitų blogybių. Tačiau tai tik skamba labai sudėtingai, ypač jei to niekada nedarėte. Savo terasa šiais laikais lengvai pasirūpinti gali kiekvienas – pakanka pasirinkti tinkamą aliejų ir specialius įrankius, su kuriais dirbti – tikras malonumas.

„Anza“ nuotr./ANZA šlifavimo ir aliejavimo įrankis
„Anza“ nuotr./ANZA šlifavimo ir aliejavimo įrankis

1. Nuplaukite

Pirmiausia terasą derėtų gerai išvalyti – nuplauti susikaupusį purvą, nugramdyti senos dangos likučius ir išnaikinti pelėsį. Tai padaryti geriausia su specialiu šepečiu ir TIKKURILA valymo priemone „Terassi-ja Kalustepesu. 1 l valymo priemonės miltelių sumaišykite su 10 l vandens, palikite tirpalą 15 minučių. Prieš pradėdami valymą, tirpalą dar kartą išmaišykite. Užteptą tirpalą palikite veikti 15–30 min. Po to šepečiu ar slėginiu purkštuvu kruopščiai nuplaukite paviršių vandeniu.

2. Nušlifuokite

Kad terasos lentos būtų glotnios ir malonios jūsų pėdoms, jas reikia nušlifuoti. Ši procedūra užims tiek laiko, kiek rytinė mankšta, o rezultatas bus dvigubas – lygi kaip ledas terasa ir pamankštintos rankos. Jeigu šlifavimui pasirinksite naują terasai skirtą įrankį ANZA, darbas vyks kaip iš pypkės, o rezultatas bus tobulas.

Pritvirtinkite šlifavimo popierių prie šlifavimo įrankio. Nušlifuokite aštrias briaunas ir atplaišas, kad paviršius taptų glotnus. Apdorodami savo terasą, daugelis skuba ir nėra linkę jos tinkamai paruošti, todėl rezultatas džiugina neilgai ir nebūna malonu vaikščioti basomis. Be to, paprastai aliejus ar kita apsaugos priemonė dengiama pernelyg storu sluoksniu. Naudojant naują terasoms skirtą ANZA įrankį, bus lengva šlifuoti net darant tai pirmą sykį ir neturint įgūdžių.

3. Aliejuokite

Kai jūsų terasa bus glotni tarsi ką tik išlygintas čiuožyklos ledas, galėsite ją aliejuoti, t.y. medį prisotinti specialaus aliejaus, taip užtikrindami jo ilgaamžiškumą.

VIDEO: Terasos aliejavimas žingsnis po žingsnio

Du įrankiai viename

Gera žinia – naujas terasoms skirtas įrankis ANZA, kuriuo lentas šlifavote, tinka ir aliejavimui, be to, užtikrina puikų ilgalaikį rezultatą.

Smagu, kai naujos technologijos kuriamos galvojant apie patogumą jas naudosiančiam žmogui. ANZA įrankis, su kuriuo šlifavote terasos lentas, vienu fiksatoriaus judesiu pakeičia savo profilį ir tampa aliejavimo įrankiu. Dvi to paties įrankio funkcijos yra ne tik patogu, bet ir naudinga, nes taupo mūsų pinigus.

Prie įrankio tereikia pritvirtinti aliejavimo kempinę, leidžiančią padengti medieną plonu ir vienodu aliejaus sluoksniu. Speciali kempinė užtikrina didesnį tikslumą dirbant, ypač jei esate nepatyrę – vienu judesiu padengia dvi lentas, palengvina dengimą kampuose ir prie pat sienų.

Prie įrankio pritvirtinus teleskopinį kotą, galėsite dirbti patogesnėje pozoje ir mažiau pavargsite. Mažiems ploteliams padengti specialistai rekomenduoja naudoti teptuką. Nepamirškite: jei sluoksnis bus per storas, terasos paviršius bus dėmėtas arba ims luptis.

„Anza“ nuotr./ANZA įrankiai
„Anza“ nuotr./ANZA įrankiai

ALIEJUS

Dar viena gera žinia – įprastai medieną prieš aliejavimą reikia gruntuoti, tačiau naudojant TIKKURILA aliejų, grunto neprireiks, tad sutaupysite laiko bei pinigų.

Šį aliejų lengva naudoti, jis greitai džiūsta, paryškina natūralią medienos spalvą ir suteikia net iki trejų metų trunkančią apsaugą nuo žalingo aplinkos poveikio.

Galite rinktis rudą, pilką arba juodą specialių pigmentų turintį ir nuo UV spindulių apsaugantį TIKKURILA „Tikkurila Valtti Plus Tearrace oil“ arba TIKKURILA „Valtti Kaluste“ medienos aliejų, o norėdami didesnės spalvų įvairovės – naudokite TIKKURILA „Tikkurila Valtti Plus Wood Oil“ aliejų, kuris spalvinamas net 40 atspalvių.

Tikkurila nuotr./TIKKURILA aliejus medienai
Tikkurila nuotr./TIKKURILA aliejus medienai

Prieš naudodami aliejų gerai išmaišykite ir taip pat kartkartėm pamaišykite proceso metu – taip jame tolygiai pasiskirstys visos esančios medžiagos. Tepkite tolydžiais potėpiais, kad sluoksnis būtų vienodas. Vienu metu aliejuokite po 2–3 lentas. Denkite 1–2 sluoksniais, gerai įtrinkite, kad aliejus susigertų į medieną. Lauko baldus denkite 1 sluoksniu ir būtinai nuvalykite aliejaus perteklių.

Dažniausiai daroma klaida ir kaip jos išvengti

Dažnai iš to didelio noro nualiejuoti terasą kuo geriau, stengiamasi dengti aliejų kuo storiau. Tačiau aliejuojant per storu sluoksniu, aliejus sudaro plėvelę, kuri ateityje ima luptis.

Nualiejavę vieną terasos zoną, palaukite kelias minutes, kol aliejus įsigers, tada nubraukite ir įtrinkite aliejaus perteklių. Aliejaus pertekliaus susidarymo galima išvengti naudojant specialų įrankį – terasų aliejavimo įrankį ANZA, kuris užtikrina tolygų aliejaus pasiskirstymą ant paviršiaus.

Baigiamiesiems potėpiams – specialūs teptukai

Ne paslaptis, kad didžiuosius plotus įveikti lengviausia, o daugiausia laiko reikalauja maži „juvelyriniai“ darbai. Šiems iššūkiams nugalėti ekspertai sukūrė ANZA „Elite“ teptuką, leidžiantį paimti žymiai daugiau aliejaus, todėl jį naudojant galima padengti didesnį plotą. Smailėjantis teptuko galas leidžia greitai ir lengvai pasiekti netgi terasos lentų tarpus. Lauko baldų aliejavimui specialistai rekomenduoja rinktis įkypą teptuką ANZA „Platinum“, kuris užtikrins dar patogesnį dažymą.

Pasirūpinkite ir patogia dažų vonele

Patogi dažų vonelė dirbant – toli gražu ne paskutinėje vietoje, nes nuo šio įrankio priklauso, kokį kiekį dengiamos medžiagos paimsite su teptuku. ANZA vonelės ir kibirėlio hibridas – tobulas tiek neįgudusiems, tiek meistrams. Ši vonelė labai talpi – į ją telpa net telpa 3,3 litro dažų. Įsipylus į vonelę didesnį kiekį dažų, darbas vyks sparčiau, nes nereikės jų taip dažnai pildyti.

Naujoji vonelė ir turi ilgą voluojamąjį paviršių, kas leidžia vienu brūkštelėjimu paskleisti dažus ant viso volelio paviršiaus, todėl nereikia jo taip dažnai nardinti į dažus. Stabilumas – dar vienas šios vonelės privalumas. Prireikus ją perkelti į kitą vietą, tereikia paimti už rankenos, nesibaiminant išpilti dažus ant paviršiaus.

VIDEO: Patogiam darbui - talpiausia dažų vonelė

Nepamirškite, kad pasirinkę kokybiškus įrankius ANZA ir po aliejavimo juos kruopščiai išplovę, galėsite juos naudoti ne vienerius metus.

Terasa paruošta – belieka mėgautis gražiai sutvarkytais namais!

Išsamius aprašymus ir kitą informaciją rasite čia.

Nemokama konsultacijų linija – 8 800 00018.

Nuo šiol visus dažus ir dažymo įrankius galite įsigyti internetu – naujai atsidariusioje el. parduotuvėje. Čia rasite visas reikalingas prekes vienoje vietoje ir jokių eilių!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius