Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 05

Nekaupkite – daiktai, kuriuos turėtumėte kuo greičiau išmesti

Būna, jog mus apima kaupimo manija. Atrodo, kad reikia visko – į suknelę dar įlįsite, kai numesite penkis kilogramus, o štai tame žurnale buvo puikus receptas, be to, kremas nuo saulės kuo puikiausiai atlaikys dar ir kitus metus...
Netvarkingas kambarys
Netvarkingas kambarys / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Namas Švara

Štai taip pamažu mūsų namuose atsiranda daugybė daiktų, kuriems mes nerandame vietos, tačiau vis krauname ir krauname ir niekaip negalime sustoti. Tačiau, dažniau peržvelgę savo daiktus, jūs suprasite, kad jie suteikia netvarkos pojūtį, o ir yra ne tokie reikalingi, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Norite daugiau šviesos ne tik namuose, bet ir savo gyvenime?

Metas pagalvoti, kuriems daiktams laikas ištarti „sudie“.

Sena kosmetika

Peržiūrėkite galiojimo laiką, ir tų priemonių, kurios stovi jau metų metus nenaudojamos, atsikratykite. Kam jums sudžiūvęs tušas, ryškiai žydri akių šešėliai ir išbyrėję skaistalai?

Senos kempinės

Kempinėlės, kad ir kam jos būtų skirtos – nuo kūno plovimo iki makiažo pagrindo tepimo, gali būti vienos nešvariausių visuose namuose. Todėl rūpinkitės jomis: plaukite ir gerai išdžiovinkite, o svarbiausia, keiskite reguliariai ir nekaupkite. Tokią, kurios „gyvenimo dienos“ suskaičiuotos, meskite laukan.

Seni kremai nuo saulės

Dažniausiai po to, kai baigiasi šiltasis sezonas, saulės kremų mums nebeprireikia. Jeigu jie lieka jūsų spintelėje, o atėjus vasarai ir vėl perkate naujus, dažniausiai senieji yra nebepanaudojami ir baigiasi jų galiojimo laikas. Ar verta, kad jie užimtų vietą?

Seni vaistai

Jeigu peržiūrėtumėte savo vaistų spintelę, tikrai atrastumėte tokių, kurių galiojimo laikas pasibaigė. Patariama vaistus peržiūrėti reguliariai, pavyzdžiui, kelis kartus per metus. Specialistai sako, jog nereikėtų apskritai vaistų kaupti ir turėti jų didžiules atsargas, kadangi juos nebūtinai panaudosite, o galiojimo laikas pasibaigs.

Seni žurnalai

Čia ir kalbos nėra – krūvos žurnalų turi būti kažkur sudėtos, vadinasi, užima vietą. O ar dažnai atsiverčiate juos paskaityti? Atsakę sau į šį klausimą atvirai, suprasite, kad prieš penkmetį išleistas žurnalas neliečiamas jau metų metus. Tas pats galioja įvairiems katalogams, laikraščiams, skrajutėms ir pan.

Seni indai

Susidėvėję plastikiniai arba nuskilę, spalvas praradę stikliniai, porcelianiniai indai atrodo neestetiškai, tad jeigu jie neturi kokios nors itin reikšmingos sentimentalios vertės, galbūt metas užleisti vietą naujiems indams? Tas pats galioja ir seniems įrankiams, puodams, keptuvėms.

Sena avalynė

Nekaupkite senos avalynės, ypač jeigu ji nusidėvėjo ar paseno mados prasme. Pagalvokite, ar turite, kur pritaikyti pastarąją, ir jeigu matote, kad tikrai neavėsite, atlaisvinkite vietą naujiems batams.

Seni dantų šepetukai

Tokiems vieta tik šiukšlių dėžėje, tačiau jeigu norite prikelti dantų šepetėlius antram gyvenimui – naudokite juos palaikyti namų švarai, pavyzdžiui, šveisti sunkiai prieinamas vietas. Na, o stomatologai savo ruožtu pataria dantų šepetėlius keistis kas kelis mėnesius.

Drabužiai, kurių nedėvite

Su drabužiais labai sunku atsisveikinti, tačiau nekaupkite jų tikėdamiesi, kad gal kada nors tikrai juos apsivilksite. Jeigu apranga tiesiog dūla spintoje, atiduokite ją tiems, kuriems ji reikalinga.

Senas maistas

Ilgo galiojimo produktai taip pat turi galiojimo laiką. Štai kodėl būtina atkreipti dėmesį į prieskonius, birius produktus, kruopas ar itin egzotiškus seniai šaldytuve stovinčius gurmaniškus užkandžius. Dažnai būna taip, kad, paragavę pastarųjų, mes juos užmirštame ilgiems metams. O „pasenusi“ netvarka šaldytuve ir gadina nuotaiką, ir gali jums pakenkti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius