-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 05

Patarimai gėlių mylėtojams: išlaikykite skintus žiedus ilgiau

Ar gėlės būtų ką tik nuskintos, ar tik sukrovusios žiedus ir pasiruošusios prasiskleisti, priežiūra joms reikalinga visais atvejais. Kokiomis gudrybėmis gali pasinaudoti gėlių mylėtojai?
Gėlės
Gėlės / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Sukulentai Augalai
  • Neišmeskite gėlių trumpais kotais, kadangi galite jas pamerkti į arbatos puodelį. Suriškite jas plaukų gumele ir įmerkite – taip jos neišsibarstys po visą indą ir labai dailiai atrodys.
  • Nupjaukite gėlių kotelius 45 laipsnių kampu – taip jos geriau sugers vandenį ir ilgiau išliks šviežios.
  • Jeigu pumpurai dar neprasiskleidę, išmėginkite štai tokį patarimą: nupjaukite kotus 45 laipsnių kampu, merkite gėles į karštą vandenį 1 minutei, o tada iškart į šaltą 20 minučių. Gėlės turėtų prasiskleisti.
  • Norite, kad žiedai ilgiau atrodytų gyvybingesni? Į vazą įberkite šaukštelį cukraus su keliais lašais degtinės. O kai gėlės jau pradeda vysti, tuomet šliūkštelėkite degtinės į vazą daugiau – vieną stikliuką.
  • Pagražinkite vazą. Galite į didesnę permatomą vazą įdėti mažesnę, o tarpe pridėti citrinų griežinėlių – puokštė pamerkta tokioje atrodys tikrai įspūdingai. Tarpuose tiks ne tik citrinos griežinėliai, galite išmėginti įvairius karoliukus, dekoratyvinius akmenukus ir pan.
Fotolia nuotr./Gėlės
Fotolia nuotr./Gėlės
  • Orchidėjos ir ledo kubeliai? Pasirodo, jie gali praversti. Uždėkite vieną didelį kubelį ant orchidėjos vazono viršaus ir palikite. Lėtai tirpdamas jis sudrėkins augalo šaknis. Jeigu orchidėja didelė, tuomet uždėkite du ledo kubelius. Galite tuo patarimu pasinaudoti tuomet, kai išvykstate ilgesniam laikui, pavyzdžiui, atostogauti.
  • Jūsų vaza plati ir gėlės virsta į šonus? Pabandykite šiek tiek pameistrauti. Jums reikės neplačios lipnios juostos, kuri būtų gana tvirta. Ant vazos iš pradžių klijuokite juosteles išilgai, o paskui skersai, kad sukurtumėte tinklelį. Į tinklo plyšelius galite merkti gėles, kurios puikiausiai išsilaikys vietoje.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kambarinių augalų persodinimas: svarbiausios taisyklės

  • Pamerkite iškart. Tai reiškia, kad gėlės vazoje ir vandenyje turi atsidurti ne tada, kai turėsite laiko atsakiusi į krūvą laiškų, bet tą pačią akimirką, kai patenka į jūsų rankas.
  • Nenukirpkite gėlių kotų per trumpai. Vaza turi būti maždaug vienu trečdaliu mažesnė, kad gėlės joje atrodytų puikiai ir dailiai stovėtų.
  • Pašalinkite lapus. Jie neturėtų mirkti vandenyje, tad esančius apačioje nuskabykite, kad negadintų vaizdo, nesidaugintų bakterijų ir netrukdytų gėlėms išlikti prisotintoms vandens.
  • Daugiau saulės? Visgi laikykite gėles atokiau nuo tiesioginių saulės spindulių ir šilumos šaltinių, kad jos nepradėtų vysti ir džiūti.
  • Ir paskutinis patarimas – gėlių stiebus pakirpkite kas kelias dienas ir tuo pačiu pakeiskite vandenį. Tuomet jos tikrai džiugins ilgai!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius