Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 17

Per 10 minučių: 5 būdai įvesti tvarką namuose

Net jeigu visiškai neturite laiko, galite išmėginti šiuos patarimus, kurie į namus įneš tvarkos, švaros ir jaukumo.
Tvarkinga virtuvė
Tvarkinga virtuvė / Vida Press nuotr.

Nuo ko reikėtų pradėti? Patartina žinoti kelis triukus, kurie greitai namus paverčia švaros oaze, tačiau dar svarbiau išsiugdyti kelis svarbius įpročius, kad paskui netektų valandų valandas kuopti netvarkos.

Pavyzdžiui, niekada neatidėliokite skalbimo, indų plovimo, grindų valymo, dulkių šluostymo. Kasdien besitvarkydami po keliasdešimt minučių jūs tik išlošite. Taip pat labai svarbu paminėti, kad kiekvienas daiktas turi turėti savo vietą – kai namuose gausu bet kur besimėtančių daiktų, tai ne tik sukuria netvarką, bet dar ir išdėliodami juos bet kur vėliau nerandame to, ko reikia.

Pintinė arba dėžė

Jeigu skubate namus bent kiek aptvarkyti, nes, pavyzdžiui, laukiate netikėtų svečių – tai puikus būdas. Paimkite dėžę (kad ir nuo skalbinių) arba pintinę ir sudėkite į ją visus daiktus, kurie ne vietoje. Vėliau beliks juos tinkamai išrūšiuoti ir sudėti į vietas. Tą galite padaryti ir po kiek laiko, tačiau ilgai netempkite – kitaip jūsų namuose bus daug dėžių su daiktais be vietos.

Grindų švara

Drėgna šluoste greitai galite pašalinti dulkes ir ilgai neužtruksite. Įsigiję patogią naudoti grindų valymo šluotą, jūs galite suprasti, kad namų ruoša – ne tokia nuobodi ir ilgai trunkanti. Kelios minutės kasdien – ir jums nereikės generalinės tvarkos kiekvieną savaitgalį.

Šiukšlių maišų triukas

Paprasta, tačiau neprasta mintis. Šiukšles patartina iš namų išnešti kuo dažniau – taip išvengsite nemalonaus kvapo, o ir patys namai bus tvarkingesni. Siūloma išbandyti štai tokį triuką: užuot į šiukšliadėžę dėję vieną maišą, pabandykite jų įdėti kelis vieną ant kito. Taip ne tik išvengsite iš suplyšusio maišo išsipylusių šiukšlių, bet ir sutaupysite laiko – tereikės ištraukti šiukšles kartu su maišu, jas išnešti ir nesivarginti į šiukšliadėžę dėti naujo.

Nemalonūs kvapai

Pirmiausia patartina juos identifikuoti, o tada pašalinti. Galite išmėginti ir paprastus natūralius būdus, pavyzdžiui, šaldytuve kvapus sugerti gali paprasčiausia valgomoji soda ar malta kava; maisto smulkintuvas plautuvėje neskleis nemalonaus kvapo, jeigu panaudosite citrinas. Šiukšliadėžei taip pat tiks jau išvardyti būdai.

Indaplovę naudokite ne tik indams

Jau savaime aišku, kad indaplovė taupo mūsų laiką ir dargi džiugina švarių indų stirta. Tačiau šį prietaisą panaudoti galite ne tik indams švarinti, bet ir kitiems dalykams. Kaip rašoma purewow.com, galima plauti ir šunų žaislus, įvairius įrankius, kempines, netgi makiažo šepetėlius. Tad jeigu yra vietos indaplovėje, pasinaudokite proga ir išplaukite jums reikalingus daiktus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius