-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 03

Pirmasis išmanusis dulkių siurblys sugriovė visus mitus apie tvarkymąsi

Su kuo jums asocijuojasi namų tvarkymas? Ar laukiate tos kassavaitinės akistatos su nežinia iš kur atsirandančiu dulkių sluoksniu ir po lova tūnančiais neaiškios kilmės debesimis? Man namų tvarkymas iki šiol asocijavosi su nemalonia rutina, apkibusia prakaito lašais. Tačiau prieš Velykas į namus užsukęs Dyson V11 – pirmasis išmanusis belaidis dulkių siurblys rinkoje, atnešė ne tik naują supratimą apie dulkių siurblius, bet ir sugriovė mitus apie tai, kad tvarkymasis yra kančia.
Išmanusis dulkių siurblys DysonV11
Išmanusis dulkių siurblys DysonV11 / Gamintojo nuotr.

Parsinešdama namo dėžę su tuo technologiniu stebuklu viduje net neįtariau, kad prie siurblio gali stovėti eilė, nes visiems reikia tvarkytis savo kambarius. Ir tikrai nenumaniau, kad tai gali būti taip linksma.

Kaip mes gyvenome iki šiol

Mūsų namuose virte verda gyvenimas, nes čia su keturiais asmenimis ir kalyte mišrūne Panda dar gyvena milijonas hobių. Čia tapomi paveikslai, veliama vilna, lituojama, montuojama, konstruojama ir, žinoma, gaminamas maistas. Be to, šeimos galvai ir dviems studentiško amžiaus jaunuoliams namai yra ir darbo vieta, tad klausimų, iš kur atsiranda dulkės, nekyla, nes tai labai aišku: nuo dieną naktį nesiliaujančio veiksmo.

Tvarką namuose mums padeda prižiūrėti garbingą darbo stažą turintis plaunantis siurblys, atsiradęs dėl to, kad kažkada butą įsigijome su kilimine danga. Dangos greitai neliko, o mes vis dar vargstame, tvarkydami namus, nes šio siurblio priežiūra nepaprasta. Bet negi pirksi dar vieną, jei ir šiam vietą namuose surasti sunku? Be to, dirba nuoširdžiai ir tikrai dar geras. Tik jį „užkurti“ dažniau nei kartą per savaitę prisiversti yra tikrai sunku.

Kas atsitiko, namuose atsiradus Dyson V11?

Gamintojo nuotr./Išmanusis dulkių siurblys DysonV11
Gamintojo nuotr./Išmanusis dulkių siurblys DysonV11

Ne tik siurblių, bet ir požiūrių dvikova

„Pažiūrėk, kas dėžėje“,- sakau vyresniajam sūnui. Nes pati nesu iš tų, kurie mėgsta aiškintis, kaip veikia įvairūs technologiniai stebuklai, be to, visada baisu paspausti ne tą mygtuką ar ką nors nulaužti. Iš tiesų labiausiai mane sužavėjo šio siurblio išvaizda – tikrai iš pirmo karto neatspėtum jo paskirties – greičiau jau koks fantastinis ginklas iš „Žvaigždžių karų“. Išsiplėtusios sūnaus akys ir veido išraiška parodė, kad įspūdis padarytas.

Tą vakarą Dyson V11 tapo mūsų namų žvaigžde ir mėgavosi dėmesiu kaip ant podiumo: jaunimas akivaizdžiai buvo pavergtas vien tik jo vaizdo. Tuo tarpu šeimos galva skeptiškai stebėjo veiksmą nuo sofos ir laidė replikas: „gražus žaisliukas“, „žiūrėkit, nesulaužykit“. Konservatorius.

Gamintojo nuotr./Išmanusis dulkių siurblys DysonV11
Gamintojo nuotr./Išmanusis dulkių siurblys DysonV11

Tačiau šokiai baigėsi ir atėjo priešvelykinis šeštadienis, kai teko prisiminti generalinį namų tvarkymą. Bet ši diena jau prasidėjo kitaip.

Pirmiausia, mes niekada dulkių siurblio nevadinome vardu. Tačiau dabar senąjį teko šaukti Robiu, nes gi buvo naujokas Dysonas. Šeimos galva liko ištikimas senajam ir po namus važinėjosi su sunkiąja artilerija, kai tuo tarpu jaunimas skraidydamas visas užduotis įveikė su Dysonu.

Gamintojo nuotr./Išmanusis dulkių siurblys DysonV11
Gamintojo nuotr./Išmanusis dulkių siurblys DysonV11

„Jis pasiekia net kampus po mano spinta“,- dalinasi įspūdžiais jaunylis.

„Ma, žiūrėk“,- vienu mygtuko spustelėjimu mūsų modernus svečias elegantiškai išspjauna visą pakampių turinį į šiukšlių dėžę.

Bemaišydama tešlą velykiniams pyragams vos spėju gaudyti tvarkymosi komandos įspūdžius. Procesas nė kiek neprimena ankstesnės tvarkymosi rutinos ir atrodo greičiau kaip žaidimas. Tik vyras vonioje jau kokį pusvalandį krapšto kategoriškai plauti atsisakiusį Robį. Ar tik nesuveikė konkurencija? Galiausiai jam pavyksta susitarti su senoliu ir vakare visi gurkšnojame arbatą blizgančiuose namuose.

„Na, tai kokia nuomonė apie kosminį svečią?“,- klausiu vyrijos.

Ir čia vos spėjau fiksuoti įspūdžius, tad apie viską iš eilės. Beje, komplimentus žarstė ne tik jaunimas, bet ir akivaizdžiai į technologijų pusę perėjusi konservatoriška mūsų šeimos galva. Mat ne tik išbandė, bet dar ir pasiskaitė apie pirmąjį išmanųjį dulkių siurblį rinkoje. Labiausiai jam, kaip ir visiems vyrams, imponavo skaitmeninis šio aparato variklis, kuris sukasi net 125’000 kartų per minutę greičiu bei sugeneruoja 185 AW (oro vatų) siurbimo galią.

Gamintojo nuotr./Išmanusis dulkių siurblys DysonV11
Gamintojo nuotr./Išmanusis dulkių siurblys DysonV11

Patikrinti Dyson V11 privalumai

Taupo laiką, tiesiog „greitoji“ namų pagalba. Nes šuns plaukus, pabirusias kruopas, purvą nuo batų gali susiurbti per kelias minutes - nereikia nieko montuoti, išmontuoti ir plauti.

Mobilus, nereikia paskui save tampyti laido. Ir tai didžiulis šio įrenginio privalumas.

Kompaktiškas, neužima vietos. Jį galima tiesiog pakabinti ant sienos.

Pasiekia neprieinamas vietas, nes jo galvutė geba pasisukti į visas puses. Tad stalo ar spintos kojos jam – ne kliūtis.

Paprasta iškratyti šiukšles. Ir tai yra tik vienas rankenėlės paspaudimas – jokių maišelių dulkinimų ar keitimų.

Matosi tai, ką susiurbei. Iš tiesų tai privalumas, nes gali ne tik patyrinėti visą susiurbtą turinį, bet ir pastebėti netyčia tarp šiukšlių atsidūrusį auskarą ar aukso vertės įrangos detalę.

Tobulas auginantiems gyvūnus, nesvarbu, katė tai ar šuo, kurio plaukai kažkokiu būdu geba atsidurti net įrankių stalčiuje.

Smagu naudoti: tvarkymasis kaip žaidimas. Ir tai nenuneigiama!

Ypač tinka vaikus mokyti prie tvarkos. Net suaugę su šiuo siurbliu rankose virsta šiek tiek vaikais, tad mažiesiems tvarkymasis gali virsti tikru malonumu ir tiesiog geru įpročiu.

Dirba tyliau už plaukų džiovintuvą, todėl neprižadinsite ne tik kaimynų, bet ir namiškių.

Man asmeniškai labiausiai patiko siurblio „gudrumas“, mat jis automatiškai nustato siurbiamo paviršiaus tipą ir parenka reikiamą siurbimo galingumą. Be to, LCD ekrane atsiradęs užrašas perspėja, kada metas išplauti filtrą ir kiek laiko liko iki akumuliatoriaus veikimo pabaigos. Nereikia dėl nieko sukti galvos!

Gamintojo nuotr./Išmanusis dulkių siurblys DysonV11
Gamintojo nuotr./Išmanusis dulkių siurblys DysonV11

Pabaigai

Dar nepaminėjau, kad išmaniajam svečiui teko pasirodyti velykinių pietų metu, kai po valandos tylaus sėdėjimo po stalu aplipęs kailiu iš po jo išsirideno vienas iš mažųjų svečių, laikydamas už uodegos gerokai apipeštą mūsų Pandą. Dyson greitai ir elegantiškai sušniaukštė tą puskilogramį vilnos ir vėl mėgavosi žvaigždžių valanda, nes visiems buvo labai įdomu paliesti ir išbandyti šį kosminį aparatą.

Ir žinote ką? Vakar vakare virtuvėje nugirdau labai įdomią frazę: „Chebra, o gal susimetam ant šito siurblio, ką?“ Na taip, nes pažangios technologijos ir premium veikimas bei pasikeitę namiškių valymo įgūdžiai verti kiekvieno išleisto euro. O vaizdas, kai vyrai šypsodamiesi tvarko namus net neraginami, vertas milijono. O tu tuo tarpu su šypsena kepi jiems pyragą. Kiekvienos mamos svajonė, tiesa?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius