Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 13

Raminta sodą prižiūri kartu su mama: „Tęsiame senelių pradėtus darbus“

Ramintos ir jos mamos sodas įsikūręs Antakalnyje. Jame netrūksta žalumos, įvairiaspalvių gėlių ir natūralių pievų dvelksmo.
Raminta sodu rūpinasi kartu su mama
Ramina sodu rūpinasi kartu su mama / Asmeninio archyvo nuotr.

Moteris pasakoja, kad sodą, kuriame vasaroja, prieš daug metų nusipirko jos seneliai, tad šiandien ji kartu su mama tęsia pradėtus jų darbus. Maždaug septynių arų sklype auga ne tik tikra gėlių jūra, bet ir galingi vaismedžiai, stovi šiltnamis, kuriame moterys augina pomidorus ir agurkus. Raminta priduria, kad to savo skonio agurkų ir pomidorų nepalyginsi su pirktiniais.

„Mano seneliams šis sodas, kuriam jau daugiau kaip 60 metų, buvo tikras džiaugsmas, gyvenimas ir atgaiva. Močiutė augino retesnius, įdomesnius augalus, labai mėgo spygliuočius, kuriuos stengiamės išlaikyti ar pasisodinti. Dabar sodu rūpinamės kartu su mama, nors tiesą sakant, aš daugiau gėriuosi, planuoju, ką auginti, o mama atlieka pačius įvairiausius darbus. Ir nors mūsų sodas nėra idealiai sutvarkytas, kiekvienas kampelis jame labai džiugina širdį. Mums labiausiai patinka natūralistinis, kaimiškas sodo vaizdas. Ten, kur tik trinkelės, man ne itin prie širdies“, – pasakoja Raminta.

Ji priduria, kad gėlės jai lyg vitaminai sielai, tad vienos gražiausios negalinti išskirti – visos džiugina. „Visgi, gal karūną uždėčiau medetkai – ji ne tik graži, bet ir naudinga vaistažolė. Darbas sode persipina su malonumu, grožis, kuriuo galime džiaugtis – atsiperka. Svajonių ir planų turime labai daug, svarbiausia, kad būtų jėgų viską įgyvendinti“.

Kviečiame paganyti akis!


Šių metų konkursą „Мano kiemas“ remia japoniškų profesionalių įrankių ir sodo technikos gamintojas „Мakita“. Visi konkurso dalyviai turi galimybę laimėti „Makita“ akumuliatorinį Bluetooth radiją ir 18V akumuliatorių iš plačiausios pasaulyje akumuliatorinių įrankių sistemos LXT. Radijas veikia nuo akumuliatorių ir AC srovės ir taip pat įkrauna akumuliatorius.

Daugiau apie konkurso sąlygas – ČIA.

„Makita“ nuotr./Konkurso „Mano kiemas“ pagrindinis prizas
„Makita“ nuotr./Konkurso „Mano kiemas“ pagrindinis prizas

Visus negalinčius atsispirti įvairioms apželdinimo idėjoms, besidomintiems dailaus kraštovaizdžio kūrimu ar tiesiog norintiems pasidalinti savo sukurtos, akį traukiančios aplinkos idėjomis, kviečiame dalyvauti konkurse „Мano kiemas“. Konkurso taisyklės: 1. Pildykite anketą prisegdami savo kiemo, sodybos nuotraukas ar vaizdo įrašus. 2. Aprašykite, per kiek laiko sukūrėte savo kiemo aplinką, kaip puoselėjate savo sodybą, sodą, gėlyną, bei kuriame mieste ar rajone tas sukurtas grožis yra. 3. Būtinai parašykite savo vardą, pavardę, telefono nr., kad galėtume su jumis susisiekti.
Ačiū, kad dalyvaujate!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius