Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2021 09 17

Reginos namų kiemas akį traukia ne tik vasarą: laimėjo prizą už kalėdinį apšvietimą

Regina jau nuo pats mažens domėjosi gėlėmis – dar gyvendama tėvų sodyboje matė, kaip mama rūpestingai puoselėjo aplinką. „Ta meilė gėlėms many šaknis įleido natūraliai, augant šeimoje. Atsimenu, dar paauglė būdama, ir dizainą mėginau padaryti – iš akmenų sudėliojau upeliuką. Dabar akmenis dėlioju jau savo namų kieme“, – pasakoja kirpėja Regina Kustienė.
Reginos Kustienės namų aplinka
Reginos Kustienės namų aplinka / Asmeninio archyvo nuotr.

Moteris prieš 10 metų atsikėlė į Troškūnus (Anykščių raj.) pas vyrą, taigi nusprendė, kad namas be gražios aplinkos yra tik namas, o ne namai, į kuriuos traukia sugrįžti.

Taip ir prasidėjo želdinimo darbai – jukos, tujos, kanadinės cūgos, spygliuočiai, įvairūs medeliai... Paskui užsimanė žydinčių augalų, taigi aplinką papildė daugiametėmis ir vienmetėmis gėlėmis.

Asmeninio archyvo nuotr. /Reginos Kustienės kiemas
Asmeninio archyvo nuotr. /Reginos Kustienės kiemas

Vietos atsirado ir svyrančiam berželiui – jis žiemą virsta puošniu medeliu: tada Regina išpuošia kiemo aplinką lemputėmis, sukuria tokį šventinį apšvietimą, kad net pakeleivingos mašinos sustoja, atvyksta šeimos su vaikais pasigrožėti.

Ekrano nuotr./Reginos Kustienės kiemas
Ekrano nuotr./Reginos Kustienės kiemas

Reginos puoselėjama sodyba neliko nepastebėta – prieš kelerius metus būtent šventinis, kalėdinis apšvietimas buvo įvertintas specialiu Anykščių miesto prizu, šeimai atiteko 150 eurų.

Regina yra kirpėja, nuolat ant kojų, tačiau ir laisvu laiku nesėdi, eina aplik namus, ravi augalus, karpo, skabo.

„Išties tos veiklos užtenka. Kartais jau ir nusibosta, tačiau vaizdas atperka. Jei nieko nedarysi, tai niekus ir bus – visiems seniai žinoma tiesa. Ji galioja ir kiemo tvarkymui.

Nors dabar madingi pievų augalų vaizdą sukuriantys želdynai, man tokie šabakštynai negražu. Man kiekvienas augalas turi matytis, taip pat noriu matyti žemę, kurioje jie auga, o ne skaldelę.

Asmeninio archyvo nuotr. /Reginos Kustienės kiemas
Asmeninio archyvo nuotr. /Reginos Kustienės kiemas

Stengiuosi, kad aplinka atrodytų kuo natūraliau. Gali būti akmenų, tačiau jie turi derėti su aplinka, kurti harmoningą vaizdą; nemėgstu, kai pridėlioja plytelių ir skaldele užpila kaip kapuose. Man tai neskoninga, kaip ir įvairiausi papuošimai iš padangų – iškart visą vaizdą nupigina“, – pasakoja moteris.


Konkursą „Мano kiemas“ remia japoniškų profesionalių įrankių ir sodo technikos gamintojas „Мakita“.

Visi konkurso dalyviai turi galimybę laimėti 500 eurų vertės Makita“ kelioninį akumuliatorinį kompresorinį maisto šaldytuvą, kuris šaldo iki -18 °C arba šildo iki +60 °C, nepriklausomai nuo išorės temperatūros! Šaldytuvas veikia iš trijų energijos šaltinių: nuo 18V akumuliatoriaus, AC arba DC srovės.

5 dalyviai bus apdovanoti prizais – „Makita“ termosais ir akiniais.

Apie konkurso sąlygas skaitykite ČIA.

„Makita“ nuotr./Konkurso „Mano kiemas“ pagrindinis prizas
„Makita“ nuotr./Konkurso „Mano kiemas“ pagrindinis prizas

Visus negalinčius atsispirti įvairioms apželdinimo idėjoms, besidomintiems dailaus kraštovaizdžio kūrimu ar tiesiog norintiems pasidalinti savo sukurtos, akį traukiančios aplinkos idėjomis, kviečiame dalyvauti konkurse „Мano kiemas“. Konkurso taisyklės: 1. Pildykite anketą prisegdami savo kiemo, sodybos nuotraukas ar vaizdo įrašus. 2. Aprašykite, per kiek laiko sukūrėte savo kiemo aplinką, kaip puoselėjate savo sodybą, sodą, gėlyną, bei kuriame mieste ar rajone tas sukurtas grožis yra. 3. Būtinai parašykite savo vardą, pavardę, telefono nr., kad galėtume su jumis susisiekti.
Ačiū, kad dalyvaujate!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius