Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 08

Terakota – jaukios spalvos, kurios padeda sušildyti namus vos keliais prisilietimais

Nors terakotos spalvos renesansu galima laikyti 2017 m. pabaigą ir 2018-uosius, ši spalva iš tendencingiausios paletės toli gražu nesitraukia ir tampa vis dažnesniu šių dienų interjero interpretacijų sprendimu.
Moteris skaito
Moteris skaito / 123RF.com nuotr.

„Oranžinės ir rudos spalvos tandemas – terakota – yra jaukios spalvos, padedančios sušildyti namus vos keliais prisilietimais. Tai žemės ir gamtos spalva, nors ir gali atrodyti sudėtinga, bet ją lengva derinti skirtingais būdais, tarpusavyje kombinuojant su šiltomis spalvomis ir medžiagomis, tokiomis kaip mediena (materialiam efektui).

Taip pat su šaltomis spalvomis, tokiomis kaip mėlyna, tamsi žalia ar betoninė pilka, taip sukuriant įdomų kontrasto efektą“, – sako „Lonas Home“ namų tekstilės ir dekoro specialistė, „Stiliaus gurmanė“ tinklaraštininkė Svajūnė Vainauskienė.

Asmeninio archyvo nuotr./Svajūnė Vainauskienė
Asmeninio archyvo nuotr./Svajūnė Vainauskienė

Nors S.Vainauskienė sako mėgstanti šaltesnes spalvas, tarp jų vietą randa ir terakota: „Kai ji naudojama dizaino objektams ir interjerui, sukuria modernų ir šiltą rezultatą tuo pačiu metu. Tada man tai ypač patinka, nes paskatina susimąstyti apie gamtą ir keliones, dykumą, Afrikos žemės spalvą.“

Pasak pašnekovės, yra du madingiausi terakotos atspalviai: vienas atspalvis linkęs į rudą spalvą, savyje turintis šiek tiek rausvos spalvos, kitas – beveik linkęs į oranžinę-rožinę.

Šie abu atspalviai atrodo labai elegantiški, gali būti naudojami kaip esminis akcentas, pvz., kambario sienos, vonios plytelės ir pan., arba kaip spalvinė detalė erdvėje, tokia kaip patalynė, pledas, sofos pagalvėlės ar kiti namų dekoro aksesuarai.

S.Vainauskienės patarimai: terakotos ir kitų spalvų draugystė

Terakota ir mėlyna

Galbūt šiek tiek sudėtingesnis, bet labai prašmatnus derinys, kuris man primena marokiečių namų ir riadų atmosferą. Terakota padeda sušildyti šaltą spalvą, pavyzdžiui, mėlyną, ir jūs gaunate įdomų grafinį efektą, kuris žaidžia kontrastais. Derinys, mano manymu, labai gražus, elegantiškas ir modernus.

Terakota ir pelenų rožinė

Labai madingas derinys, kurį dažnai galime sutikti įvairių prekių ženklų kataloguose. Labai modernus, elegantiškas ir moteriškas rezultatas. „Tono pagal toną“ derinys idealus tiems, kurie mėgsta žaisti su šešėliais. Smėlio spalvos ir balta spalva yra tinkamiausi neutralūs tonai, suteikiantys šiam deriniui šviesos.

Terakota ir pilka

Šių dviejų spalvų derinimas yra labai šiuolaikiškas ir elegantiškas, galbūt lengvesnis už kitus. Terakota gerai dera su tamsiai pilka, taip pat su šviesesne pilka. Interjeras tampa švelnesnis, elegantiškesnis ir šviesesnis. Terakota padeda sušildyti šaltą pilką spalvą.

Terakota ir žalia

Absoliučiai magiškas gamtos spalvų derinys, kai susitinka šilti afrikietiški tonai ir Amazonės džiunglių žaluma! Neįtikėtina. Pradedant gaiviais žalsvais tonais ir baigiant sodriais samanų ar smaragdo žalios atspalviais kartu su pietietiška terakotos spalva galima sužaisti puikius interjerinius derinius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius