Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tėvams tūkstančių krokų žiedų pievelę padovanojęs šakiškis tiesiog įsimylėjo jų žydėjimą

„Mūsų tėvai neapsakomai laimingi pro langus stebi ir į lauką nuolat eina pasižiūrėti šio grožio“, – apie tūkstančio žiedų krokų pievelę, kuri prilygsta pasakiškam fėjų slėniui, pasakojo Alina Latvėnienė. Moteris Šakiuose pražydusia laime pasidalino augalų mylėtojų grupėje, kur ir sulaukė daugybės patiktukų.
Krokų pievelė Šakiuose
Krokų pievelė Šakiuose / 15min koliažas

15min ji patikino, kad šiai pievelei pražydus šeimoje vyksta pats tikriausias metų įvykis: šio grožio pažiūrėti suvažiuoja trys vaikai su antromis pusėmis ir visi 7 anūkai.

„Visi stengiasi atvykti, nepraleisti pievelės žydėjimo, kad ir kaip būtų užimti.

Jei kuris negali iš šeimos narių atvykti, jis vežamas vėliau, kad ir po egzaminų, kad tik pamatytų“, – apie paskutiniais metais užgimusią tradiciją sakė pašnekovė.

Alinos Latvėnienės nuotr./Krokų pievelė Šakiuose
Alinos Latvėnienės nuotr./Krokų pievelė Šakiuose

Tokį džiaugsmą šeimai padovanojo Alinos brolis Artūras. Per darbus vis nerasdamas laiko nuvykti iki Druskininkų pasigrožėti narcizais, jis nusprendė, kad šie gali augti tiesiog tėvų kieme.

Tiesa, jis ėmėsi, ne tik narcizų, bet ir krokų sodinukų, o kai ėmėsi, sustoti nebegalėjo.

„Krokas labai maža gėlytė, jeigu pasodinsi šimtą ar tūkstantį, nieko nesimatys. Reikia daug tūkstančių pasodinti, kad būtų rezultatas. Pirmais metais pasodinau jų 8 tūkstančius, vėliau papildžiau, dabar jų žydi 11 tūkstančių ir 30 tūkstančių narcizų", – stebino krokų entuziastas.

Alinos Latvėnienės nuotr./Šakiuose Artūras pasodino tūkstančio krokų pievelę
Alinos Latvėnienės nuotr./Šakiuose Artūras pasodino tūkstančio krokų pievelę

Ne vienetais, o paletėmis iš Olandijos krokų svogūnėlius pavasarį perkantis, o rudenį sodinantis žiedų mylėtojas sakė investuojantis į estetinį grožį, nes ne viskas šiame pasaulyje pinigais matuojama.

Magiškiausiai krokų pievelė, pašnekovo vertinimu, atrodo dienos metu, kai ją lanko saulė, panašiai iki 17 valandos, o paskui augalai susiskleidžia. Nieko keisto, kad tokios žiedų jūros kuriamą džiaugsmą jaučia ne tik jų sodintojas, jo artimieji, bet ir visi, važiuojantys pro šalį.

Prižiūrėti 10 arų plotą, kuriame klesti, krokai, Artūro tikinimu, nėra sudėtinga. Krokams peržydėjus, reikia palūkėti mėnesį, kad šie sukauptų jėgų kitų metų žydėjimui, na, o tuomet nušienauti.

Pasidomėjus, kiek laiko užtruko, kol apsodino šį plotą svogūnėliais, pašnekovas mini tris paras, tiesa, jam gelbėjo ir šeima.

Visiems, kurie svajoja apie tokias krokų pieveles, svarbu žinoti, kad svogūninėms gėlės tinka derlingesnė žemė, o pats svogūnėlis yra sodinimas trijų centimetrų gylyje.

Alinos Latvėnienės nuotr./Krokų žydėjimas Šakiuose
Alinos Latvėnienės nuotr./Krokų žydėjimas Šakiuose

Kaip 15min yra pasakojęs agronomas Tautvydas Gurskas, krokai yra Alpių augalas ir augdami jie skverbiasi gilyn, tad po kelių metų jie gali ir nebežydėti:

„Todėl svarbiausia juos sodinti į specialius dubenėlius arba tinklelius. Tam aš naudoju ir tinklelį nuo uodų, tik šiuo atveju reikia rinktis stiklo audinio, o ne medžiaginį.“

Geriausia sodinant krokus, kastuvu padaryti H raidės formą, atversti velėną ir įtiesti tinklelį. Tuomet jau sudėti svogūnėlius ir užversti velėną atgalios. Tai labai greitas darbas, o rezultatas bus džiuginantis, ryškus ir pavasariškas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius