-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 20

Užuolaidos: tendencijas pritaikykite prie savo namų interjero

2017-ieji siūlo drąsių bei ekologiškų idėjų. Ryškios spalvos, stambūs raštai bei išskirtinės medžiagos neabejotinai atneš naujų spalvų ir į jūsų namus.
Interjeras
Interjeras / Fotolia nuotr.

Tiek paprastos, tiek ir ritininės užuolaidos nepraranda savo populiarumo. Ritininėms bei tradicinėms užuolaidoms atsiranda vis naujų sprendimų, kuriems pritaikyti reikalingi kokybiški audiniai bei kruopštus siuvėjų darbas.

Apie užuolaidų tendencijas pasakoja „Kristinos užuolaidos“ direktorė Kristina Babarskienė.

Ryškiaspalvės užuolaidos

Vis labiau populiarėja įdomių spalvų bei raštų užuolaidos. Siekiant namams suteikti gaivumo pojūtį, galima rinktis žalios spalvos atspalvius. Ši spalva neabejotinai atgaivina bei pagyvina kambarį. Norint sukurti išskirtinį interjerą, verta rizikuoti ryškesniais užuolaidų atspalviais, kurie geriausiai derės virtuvėje arba svetainėje.

„Dauguma mūsų klientų dažniau renkasi klasikines spalvas, tačiau atsiranda vis daugiau norinčių susikurti unikalų namų interjerą“, – komentavo K.Babarskienė. Žali užuolaidų tonai susiję ir su ekologiškų idėjų populiarumu. Rinkdamiesi užuolaidas neretai ieškome gamtos spalvas primenančių užuolaidų. Tiems, kuriems ekologiškos idėjos itin svarbios, rekomenduojama rinktis užuolaidas, pasiūtas iš lino.

Į madą grįžtančios aksominės užuolaidos

Neįprastos audinių faktūros vertinamos dėl to, kad suteikia galimybę sukurti išskirtinio dizaino užuolaidas. Tai pastebima ne tik renkantis užuolaidas, tačiau ir baldus.

Ilgos aksomo užuolaidos sukurs ypatingą atmosferą namuose. Šiuo atveju dažniausiai pasirenkamos vienspalvės užuolaidos, kurių raštai neblaško nuo pagrindinio užuolaidų akcento – tekstūros.

Pasak K.Babarskienės, „aksominės užuolaidos tapo populiarios kartu su išaugusiu vintažo populiarumu“. Šio stiliaus užuolaidos įgauna naujas bei modernias formas. To pavyzdys galėtų būti šviesių spalvų aksominės užuolaidos, kurios atrodys daug lengviau bei naujau nei tamsios užuolaidos. Tamsesnes bei masyvias užuolaidas verta rinktis tiems, kurie nori savo namuose sukurti prabangos įspūdį.

Miegamajame karaliauja ramios spalvos

Kad ir kokios bebūtų naujos užuolaidų dizaino idėjos, miegamajame itin svarbu atsipalaiduoti. Švelnūs mėlyni bei žalsvi atspalviai sukelia mieguistumo jausmą. Persistengti miegamajame nepatariama, nes tai gali blaškyti jūsų miegą. Ryškios spalvos miegamojo kambaryje nerekomenduojamos dar ir todėl, kad kai kurie žmonės tokiame kambaryje jaučia stresą. Jeigu itin mėgstate geltoną ar raudoną spalvą, geriau jas pasirinkti kituose kambariuose. Pavyzdžiui, geltona turėtų padėti jums susikaupti.

Fotolia nuotr./Užuolaidos
Fotolia nuotr./Užuolaidos

Išsirinkus norimą užuolaidų spalvą, ne ką mažiau svarbu rasti ir mėgstamą užuolaidų dizainą. „Daugelis klientų, norėdami užtikrinti miego kokybę, miegamajame renkasi ritinines arba „Blackout“ užuolaidas“, – prasitarė K.Babarskienė. Neperšviečiamos ir saulės spindulių nepraleidžiančios „Blackout“ užuolaidos pasirūpins, kad šeštadienio rytą saulė jūsų miego netrukdytų. Tiek saulės šviesos nepraleidžiančios užuolaidos, tiek ir dvigubo audinio ritininės ne tik netrikdo jūsų miego, bet ir suteikia namams privatumo bei jaukumo.

Drugeliai bei kiti aksesuarai

Anksčiau buvo įprasta, jog drugelius dažniausiai rinkdavomės vaikų kambariuose. Vis dėlto drugeliai vis labiau populiarėja ir kituose kambariuose. Rankų darbo drugeliai gali sukurti itin originalias bei žaismingas užuolaidas. Jeigu jums drugeliais puoštų užuolaidų idėja vis dar svetima, visuomet galite suteikti namams žaismingumo užuolaidų magnetukais. Šie magnetukai ne tik dailūs, bet ir funkcionalūs, nes padės formuoti norimas užuolaidas. Klasikos gerbėjams užuolaidas surišti siūloma su kutais. Jie užuolaidoms suteiks išbaigtumo bei puikiai derės klasikinio stiliaus namuose.

TAIP PAT SKAITYKITE: ŽIV infekuoto Justo išpažintis: „Būsiu laimingas, jei mano istorija apsaugos bent vieną žmogų“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius