-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 30

Vaizdo pamoka: kaip pasigaminti klasikinį advento vainiką?

Kalėdos atskuba visu greitumu, tačiau iki jų turime nuostabų susikaupimo ir apmąstymų metą – adventą. Prieš šventes ant daugelių stalų sužimba dailūs advento vainikai, įprasminantys laukimą. Tokį susikurti nėra sudėtinga, tačiau malonių akimirkų jis suteiks visiems šeimos nariams.
Vainiko gamyba
Vainiko gamyba / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Floristė Ramunė Kaušaitė, floristikos studijos „Ryto rasa“ vadovė, pademonstravo, kaip pasigaminti klasikinį advento vainiką, kuris, jeigu nenaudosite žvakių, puikiai tiks ir kabinti ant durų bei papuošti namus ir taps kalėdine puošmena.

Žingsniai išties paprasti:

1. Jums reikės vainiko pagrindo, kuris dažniausiai pagamintas iš šiaudų ar šakų. Tokį galite tiek pasidaryti patys, tiek įsigyti bet kuriame prekybos centre.

2. Galima puošti vainiką tiek eglių ar pušų šakomis, tiek rinktis kėnio. Pastarosios yra minkštesnės ir kur kas ilgiau išlieka gyvybingos, nenubyra.

3. Šakeles reikia dėlioti palei laikrodžio rodyklę ir tvirtai apsukti žalios spalvos vielute.

4. Atlikus šiuos darbus, pritvirtinkite žvakes ir pasinerkite į kūrybinį procesą: jums reikės įvairių papuošimų. Tinka cinamono lazdelės, džiovinti apelsinų griežinėliai, gėlės, raudonos uogos, kankorėžiai, dirbtinis sniegas, rojaus obuoliukai, samanos, šakos ir kiti įvairūs dalykai.

5. Klijuokite papuošimus karštais klijais ir išlaikykite proporcijas, dėliokite jas palei laikrodžio rodyklę. Svarbu neperkrauti vainiko papuošimais.

Dar daugiau įvairių patarimų ir naudingos informacijos atrasite vaizdo įraše.

VIDEO: Išlaisvinkite fantaziją – klasikinis Kalėdų vainikas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius